Belfer [Canal+]

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Awatar użytkownika
Macmax40
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rodzina Soprano

POLSKA Re: Belfer [Canal+]

Post autor: Macmax40 »

I.08-09
nie wiem czy nikt nie ogląda czy po prostu nie ma czego komentować, ale ja przynajmniej mam wrażenie że te ostatnie 2 epizody były całkiem dobre, wreszcie akcja nabrała rozpędu, było znacznie ciekawiej, pewnie gdyby zamiast 10 odcinków było 6 byłby to zupełnie przyzwoity, solidny serial, a tak mieliśmy "zapychaczowy" środek, który zmulił co mniej niecierpliwych widzów.
Zobaczymy jak to się skończy.
xyz77
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Ulubiony Serial: Wallander

Post autor: xyz77 »

Ostatni odcinek robi serial. Rewelacja, młodzi aktorzy pokazali więcej niz w poprzednich odcinkach. dobre i świetne scenariuszowe myki. reasumujac powinien to byc serial 2 ewentualnie 3 odcinkowy - 1 + 9 i finał
Awatar użytkownika
Macmax40
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam

Finał
Podtrzymuję zdanie że to był niezły materiał na 5-6 odcinków, koniec końców wszystko logicznie i sensownie wyjaśnione, nawet niespecjalnie jest się do czego przyczepić. Może jedynie do tego że nie było żadnego zaskoczenia, chyba że za taką uznać furtkę do drugiego sezonu.
Rzeczywiście młodzi aktorzy, szerzej nieznani dali radę.
Awatar użytkownika
kapryk
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Przystanek Alaska

Post autor: kapryk »

Pierwsze dwa odcinki na dobrym poziomie, następnie pięć słabszych, klimatem przypominających "Ojca Mateusza", bardziej dramat niż kryminał, ósmy przynosi powrót do formy, która zostaje utrzymana do samego końca. Serial zdecydowanie zbyt długi, gdyby zmieścić ten przegadany środek w dwóch odcinkach byłoby bardzo dobrze, a tak jest tylko ok.
Zdolna młodzież jest największym atutem ten produkcji, naprawdę byłem pod wielkim wrażeniem, w przeciwieństwie do Stuhra, który przekonujący stał się dopiero w końcówce, wcześniej to momentami była straszna mizeria.
Jeśli ktoś się spodziewa mrocznych klimatów, to tutaj je znajdzie tylko w czołówce.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy
Ulubiony Serial: Grey's Anatomy
Grupa: Project Haven

Post autor: Nazgul »

Nadrobiłam do odcinka 5, więcej nie dałam rady. Po początkowym zainteresowaniu - dobrze tu ktoś z Was napisał, że balon został napompowany do granic możliwości - dostałam nudne jak flaki z olejem odcinki w stylu Trudnych spraw [nie wiem, nie oglądam]. Razi historia z d*&^. Polonista wdający się w bójkę, nauczyciel wf-u bawiący się w Chippendale'a i nikt w miasteczku na to nie reaguje, wszyscy uważają, że to nic dziwnego? Serio? Chyba żyję w jakiejś innej Polsce ;)
Mam wrażenie, że za bardzo chciano wzorce z amerykańskich kryminałów wtłoczyć w ramy polskiej mieściny i to razi, aż za bardzo, bo jest sztuczne. Jasne, zdaję sobie sprawę, ze i w mieścinkach są dragi, korupcja, pewnie i mafie różnorakie, ale tu jest tego aż za dużo, jak na tak małe miasteczko. Brakowało mi tylko kosmitów. I szczerze - po marnych odcinkach jestem już tak znużona, że nie mam najmniejszej ochoty, by sprawdzić, jak serial się kończy.
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.

It might all be gone tomorrow.
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: The Shield

Post autor: delta1908 »

Serial powraca z sezonem drugim 22 października.
Awatar użytkownika
Macmax40
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam

W sumie nie wiedziałem czy wypada podsumować bo obejrzałem tylko 2 odcinki 2 sezonu, ale chyba jednak warto ostrzec potencjalnych widzów. Naprawdę nie wiem komu może ta produkcja się spodobać.
1 sezon nie był może jakichś najwyższych lotów, ale to co obejrzałem w tych 2 epizodach sezonu numer 2 to zakrawa na śmieszność, żenadę i totalne nie wiadomo co. Aktorstwo drętwe, fabuła drętwa, i znowu wszystko na siłę zamerykanizowane, nijak nie przystające do polskich realiów.
Ale i tak najgorsze w tym wszystkim jest to że próżno szukać w tym wszystkim jakiejś większej logiki, a ja osobiście nie trawię filmów czy seriali pozbawionych logiki. A na czele tych wszystkich głupot zmanierowany Stuhr, który staje się coraz słabszym aktorem, zjadającym swój ogon.
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
wszyatko
wszyatko
Ulubiony Serial: The Sopranos
Kontakt:

Belfer [Canal+]

Post autor: Skalpel »

Drugi sezon był żenujący, scenariusz pisany na kolanie, jedna wielka porażka. Teraz widzę po latach na C+ pojawił się 3 sezon. Ktoś to sprawdzał ? Boje dostać się nowotworu gałek ocznych...
Awatar użytkownika
dendrocopos
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się
Ulubiony Serial: The Office (USA)
Grupa: The Queen

Belfer [Canal+]

Post autor: dendrocopos »

wg mnie 3ci sezon jest najlepszy, choć, cóż to nie oznacza, że dobry :haha

Szybka odpowiedź

To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ