Uwagi dotyczące serwisu i forum.
-
Wskaż do odpowiedzi - youtube Warszawa
Re: Uwagi dotyczące serwisu i forum.
Czy jest jakakolwiek możliwość, choć najmniejsza, zwiększenia funkcjonalności naszej poczty? Chodzi mi o dwie rzeczy. Pojemność skrzynki - czy może być większa, czy też są to ograniczenia serwera nie do obejścia? Druga sprawa, w zasadzie ważniejsza - czy dałoby się zrobić jakoś tak, żeby przypominajka działała nie tylko wtedy, gdy jest jakaś wiadomość nowa, nieprzeczytana, ale żeby również pojawiało się to, że np. mamy wiadomość, na którą nie odpowiedzieliśmy? Przyznam, że zdarza mi się nie odpowiadać od razu, po przeczytaniu, po czym... zapominam, bo nie wchodzę intuicyjnie jak na maila klasycznego, gdzie mogę sobie ustawić, że coś jest nieprzeczytane, nawet po przeczytaniu. Wiem, że ktoś powie: "to zaglądaj codziennie", ale może jest jakaś droga, która by to mogła ułatwić? Jeśli nie, to faktycznie, muszę sobie wyrobić nawyk codziennego tam zaglądania 

-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Zwiększyć można - a o ile?
A co do przypomnienia to nie bardzo wiem jak odróżnić te, na które chcesz odpowiedzieć od tych na które nie masz zamiaru.. (nie każdy odpowiada na wszystkie wiadomości) - nie za bardzo więc jest tu pole do manewru..
A co do przypomnienia to nie bardzo wiem jak odróżnić te, na które chcesz odpowiedzieć od tych na które nie masz zamiaru.. (nie każdy odpowiada na wszystkie wiadomości) - nie za bardzo więc jest tu pole do manewru..

-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

cos sie pozajaczkowalo w panelu moderatora.
nie widac wszystkich opcji...
-
mszyszka01
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
Informuję, że mam problem z pocztą, nie mogę przeczytać wiadomości na pw, w ogóle w panelu użytkownika nie widać górnych zakładek (ustawienia, wiadomości itp)
-
asd
-
Expert
Problem jest grubszy - w dniu wczorajszym konto zostało przeniesione na nowszy hosting, który jednak nie wspiera kompresji gzip a co za tym idzie - ten styl nie działa jak powinien.
Problem jest o tyle duży, że pewnie będę musiał na kilka dni wyłączyć serwis.
Ale jeszcze czekam na odpowiedź sztabu informatyków - cierpliwości więc
Problem jest o tyle duży, że pewnie będę musiał na kilka dni wyłączyć serwis.
Ale jeszcze czekam na odpowiedź sztabu informatyków - cierpliwości więc

-
sindar
-
Expert
o to kicha moze byc...
-
sindar
-
Expert
yhm... czyzby problem naprawiony?
-- 01.02.2014 16:00 --
Uwaga! nowe wypowiedzi znow edytuja ostatnie posty zamiast dodawac nowe komentarze!
-- 01.02.2014 16:00 --
Uwaga! nowe wypowiedzi znow edytuja ostatnie posty zamiast dodawac nowe komentarze!
-
asd
-
Expert
Spokojnie - ustawienia zostały niejako "zresetowane" przez niezbyt udane przenosiny na lepszy hosting.
Naprawię za kilka dni (teraz nie ma sensu bo ważniejsze ustawienia jeszcze się pozmieniają (a co za tym idzie - te prostsze też).
W między czasie fajnie by było jakbyście już docelowo obmyślili jak mają wyglądać wszystkie działy/SUBfora itp.
(NA antenie? , brytyjskie, itp.).
Ustalcie to (ankieta? głosowanie? itp.) by raz a dobrze zamknąć ten temat.
Naprawię za kilka dni (teraz nie ma sensu bo ważniejsze ustawienia jeszcze się pozmieniają (a co za tym idzie - te prostsze też).
W między czasie fajnie by było jakbyście już docelowo obmyślili jak mają wyglądać wszystkie działy/SUBfora itp.
(NA antenie? , brytyjskie, itp.).
Ustalcie to (ankieta? głosowanie? itp.) by raz a dobrze zamknąć ten temat.

-
sindar
-
Expert
ankieta co do brytyjskich nie dala rozstrzygniecia.
Niemniej osobiscie uwazam, ze podzial jest zbyt skomplikowany.
Sklaniam sie za likwidacja "na antenie" i "zakonczonych" (sa aktualne statusy!)i uproszczeniem, ktore proponowal Bostonq.
Poniewaz strona glowna stala sie najwazniejsza - ulatwilbym z niej wejscie do forum - np. link ponizej komentarzy jako "starsze komntarze"
PS pozostaje tez kwestia jakiejs prostej wyszukiwarki na forum...
Niemniej osobiscie uwazam, ze podzial jest zbyt skomplikowany.
Sklaniam sie za likwidacja "na antenie" i "zakonczonych" (sa aktualne statusy!)i uproszczeniem, ktore proponowal Bostonq.
Poniewaz strona glowna stala sie najwazniejsza - ulatwilbym z niej wejscie do forum - np. link ponizej komentarzy jako "starsze komntarze"
PS pozostaje tez kwestia jakiejs prostej wyszukiwarki na forum...
-
asd
-
Expert
Szukajka dodana, 10h na sklejanie postów przywrócone.

-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Podział na "Zakończone" i "Na antenie" rzeczywiście jest zbędny, bo i tak większość pewnie wchodzi przez stronę główną do danego tematu. Jednak sugerowałbym trochę zmienić ikonki i ograniczyć je do trzech: "zakończone", "na antenie" i "przerwa w emisji" i dać im odpowiednie kolory np. zielony dla "na antenie", pomarańczowy dla "przerwa w emisji" i czerwony dla "zakończone" bo te małe napisy mogą być nieczytelne zwłaszcza jeśli ktoś korzysta z mobilnych urządzeń.
-
sindar
-
Expert
Tak, czasem czlowiek sie zastanawia nad roznica miedzy "skasowane" a "zakonczone" a efekt w sumie taki sam.
Zakonczone by wystarczylo.
Zakonczone by wystarczylo.
-
sindar
-
Expert
znow sie pojawil na forum ten problem z kompresja (czegos tam
) panel moderatora jest nieczytelny

-
asd
-
Expert
Zmieniamy całkowicie hosting - tam nie będzie już takich problemów - w kilka dni powinienem się uwinąć.
Dodatkowo WAŻNE pytanie:
Która domena ma być główną a która ma przekierowywać na główną?
seriale-asd.com
czy
seriale-asd.pl
Dodatkowo WAŻNE pytanie:
Która domena ma być główną a która ma przekierowywać na główną?
seriale-asd.com
czy
seriale-asd.pl

-
Sirm
Wskaż do odpowiedzi - admin pomocniczy
-
seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Firefly
- Kontakt:
Jestem za .com, z przyzwyczajenia, ale mogę zmienić zdanie jeśli ktoś da dobre argumenty.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
Kiedyś serwis był dwujęzyczny a i więcej mieliśmy gości zza granicy niż naszego kraju stąd domena globalna (com).
Obecnie serwis nastawiony jest na polskiego użytkownika stąd pomysł zmiany na domenę typowo polską.
Jak już wspomniałem - obie są nasze tylko jedno ma być główna a druga przekieruje na główną więc wpisanie w przeglądarkę i tego i tego adresu da ten sam efekt.
Więc co wolicie bardziej?
Obecnie serwis nastawiony jest na polskiego użytkownika stąd pomysł zmiany na domenę typowo polską.
Jak już wspomniałem - obie są nasze tylko jedno ma być główna a druga przekieruje na główną więc wpisanie w przeglądarkę i tego i tego adresu da ten sam efekt.
Więc co wolicie bardziej?

-
sindar
-
Expert
Pytanie jak kolejna zmiana adresu sie odbije na pozycjonowaniu w wyszukiwarkach?
Mysle, ze za czeste migracje nie sluza liczbie uzytkownikow, ktorzy moga sie gubic "po drodze".
W koncu przykladowo LOT mial historycznie strone lot.com, a dopiero pozniej uzyskal domene lot.pl, ktora i tak przekierowuje na lot.com. I chyba nikomu to nie przeszkadza.
Mysle, ze za czeste migracje nie sluza liczbie uzytkownikow, ktorzy moga sie gubic "po drodze".
W koncu przykladowo LOT mial historycznie strone lot.com, a dopiero pozniej uzyskal domene lot.pl, ktora i tak przekierowuje na lot.com. I chyba nikomu to nie przeszkadza.
-
joana
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Jestem za "com"
Inna sprawa. Serial dodany Hinterland, dodałam go kiedyś pod nazwą - Hinterland (Y Gwyll) [S4C /BBC Wales.], wczoraj NajPhil nie zobaczył tego serialu w wyszukiwarce (ale on tam już był)i dodał serial ponownie, pod nazwą Hinterland [BBC]. System przepuścił takie podwójne dodanie. Co się porobiło?
Inna sprawa. Serial dodany Hinterland, dodałam go kiedyś pod nazwą - Hinterland (Y Gwyll) [S4C /BBC Wales.], wczoraj NajPhil nie zobaczył tego serialu w wyszukiwarce (ale on tam już był)i dodał serial ponownie, pod nazwą Hinterland [BBC]. System przepuścił takie podwójne dodanie. Co się porobiło?
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
joana
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Zniknęło parę postów z dzisiejszej nocy - na pewno w temacie Quiz serialowy i Coś tam o muzyce.
Kto zabrał?
Kto zabrał?

Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)