Uwagi dotyczące serwisu i forum.

Co robimy i kim jesteśmy? Pomoc.
Przedstaw się i nie bój się pytać - odpowiemy na KAŻDE pytanie.
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie
youtube Warszawa

Post autor: An25driu »

Myślę, ze strona przeżywa skomasowany "atak" userow po zamknięciu poprzedniego forum :)
Barton
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Barton »

O, przypomniałem sobie dlaczego wtedy zrezygnowaliśmy z przejścia na yoyo z Forum - obawialiśmy się tego, co dzieje się teraz, a zatem serwery yoyo nie dają sobie rady z forum :roll:
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

spokojnie, miejmy nadzieje ze jest tak jak @An25driu mowi :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Np i wszystko działa jak należy.

Oczywiście trzeba sięz tym liczyć, że yoyo jest darmowym serwisem i często takie awarie mogą sie zdarzać.
Tym jednak razem spowodowane to było zbyt dużą ilościaosób, które oblężyły to forum

Będzie jeszcze gorzej jak roześlę maila... :D
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

Damy rade i przetrwamy. A jak tam z moją prośbą o opcję"szybkiej odpowiedzi" da radę??
Pepe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pepe »

A ja mam pytanie co z czasem, czy musi być koniecznie 12 godzinne oznakowanie tzn am i pm i poza tym chyba czas dodatkowo przesunięty jest o godzinę do tyłu?
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

O ile się nie mylę to na fora.pl szło przestawić czas na 24h a czas jest chyba tu cofniety co można wywnioskować np. z daty napisania tego postu ;p
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

W swoim profilu zmieniasz strefę czasową (+1 hours GMT -Berlin ...), godziny niestety nie idzie przestawić chyba, że się niedopatrzyłem :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Ja również się nie dopatrzyłem, a że z matematyką u mnie jak ze znajomością narzecza dolnego Nilu, stąd chwilę mi zajmuje przeliczenie czasu na nasz, zaściankowy :wink:

A jeśli chodzi o działanie forum (czas), to właśnie odkryłem błogosławieństwa sztuki zen :wink:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Dla pewności poczekajmy jeszcze troche... :wink:
Jak tak dalej bedzie to forum przeniosę na inny serwer.

A co do innych poprawek to potem jak najbardziej się nimi zajmę.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Słusznie - choć co prawda jest to denerwujące, ta błyskawiczność inaczej - to lepiej nie tworzyć od razu formuły "forum lotnego", czyli skakać po serwerach :)
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Jeszcze mała uwaga, pojawia sie u mnie problem z stałym zalogowaniem. To znaczy gdy klikam opcje loguj auomatycznie to i tak musze za każdym razem sie logować, to tak jakby tej opcji nie było.
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Czerwek »

ze tak spytam... ile trzeba bedzie czekac jeszcze na jakas decyzje w sprawie forum (a wlasciwie ocene przydatkosci obecnej funkcjonalnosci)? Bo poki co to tego sie uzywac nie daje...
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Wykazcie troche cierpliwosci i zrozumienia, to nie jest tak ze asd klaśnie i ma super nowe forum z ktorego kazdy bedzie zadowolony.
Do tego potrzeba czasu
dxe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dxe »

Moze to troche glupie, aczkolwiek bardzo pomocne

Mozna by zrobic opcje aby kazda osoba mogla na stronie glownej np przekreslic/wyboldowac nazwe serialu lub cos takiego (wiem wiem, mozna sobie notowac na kartce), wtedy odrazu po wejsciu widze, co juz ogladalem, czego nie, co mam w planach itd
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

Dokładnie @Brita, choć nie powiem problem z logowaniem i niekiedy z użytkowaniem forum i u mnie się pojawia!
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

pojawia sie pewnie u kazdego @asd juz dziala w tej sprawie, ale przeciez nie zwolni sie z pracy i nie porzuci wszystkich innych obowiazkow.
Ja trzeba narzekac to kazdy jest pierwszy a jak zadalam pytanie o platny hosting to nikt sie nie oddzywa a tak latwo moglby ktos pomoc i przyspieszyc troszku sprawy :)
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

witam :) ja oprocz wszystkich wymienionych problemow powyzej nie moge dodac żadnego avka
jak by ktorys z adimow mog mi wkleić bylabym wdzieczna

http://img98.imageshack.us/my.php?image ... s01bg4.jpg
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Z tego co widze to dlatego, to zdjęcie ma ponad 9kB, a w miejscu gzie sie dodaje avatary wyraźnei jest napisane zeby nie przekraczać tego limitu. Spróbuj go może zmniejszyc np. na 90x90 pixeli i/albo zapisać z większą kompresją.
Barton
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Barton »

Ja mam apel w kwestii organizacyjno-estetycznej - uważam, że w regulaminie Forum powinien znaleźć się punkt, który nakazywałby odpowiednie nazewnictwo tematów, po to, żeby nie było np. tak jak teraz: "PRISON BREAK; Heroes sezon 2" etc. Powinno to być wszystko ujednolicone do schematu np. takiego:

"Nazwa Serialu Oryginalna [Nazwa Serialu w polskim tłumaczeniu]"
-> "Prison Break [Skazany Na Śmierć].

Ponadto byłoby IMHO idealnie, gdyby każdy temat musiał w pierwszym poście zawierać jakieś podstawowe informacje wstępu tj. np. link do podstrony z serialem i plakat serialu, cuś takiego. Oczywiście to już jest taki kaprys, ale odpowiednie nazewnictwo tematów to rzecz ważna w moim przekonaniu, nadaje to po prostu jakieś wrażenie organizacji.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ