Jeśli chodzi o nazwy tematów to dla moderatorów ich poprawa to żaden kłopot, a ewentualnie tych, co nie podporządkowali by się regulaminowi można by karać ostrzeżeniami.
Jeśli chodzi o nazwy tematów to dla moderatorów ich poprawa to żaden kłopot, a ewentualnie tych, co nie podporządkowali by się regulaminowi można by karać ostrzeżeniami.
Barton pisze:Jeśli chodzi o nazwy tematów to dla moderatorów ich poprawa to żaden kłopot, a ewentualnie tych, co nie podporządkowali by się regulaminowi można by karać ostrzeżeniami.
A czemu to ma służyć? Ludzie sami sobie stwarzacie kolejne wymagania a póxniej narzekacie na ostrzeżenia od modów..
Added after 8 minutes:
btw, fajnie by było postawić na innym enginie niż ten ociężały phpBB.
Np. punBB - ładne dla oka, szybsze, nie obciąża tak bardzo bazy. Poza tym sytuacja temu sprzyja - nowe forum, dopiero się rozrasta..
[quote="Barton"]Jeśli chodzi o nazwy tematów to dla moderatorów ich poprawa to żaden kłopot, a ewentualnie tych, co nie podporządkowali by się regulaminowi można by karać ostrzeżeniami.[/quote]
A czemu to ma służyć? Ludzie sami sobie stwarzacie kolejne wymagania a póxniej narzekacie na ostrzeżenia od modów..
[size=75][color=#999999]Added after 8 minutes:[/color][/size]
btw, fajnie by było postawić na innym enginie niż ten ociężały phpBB. Np. punBB - ładne dla oka, szybsze, nie obciąża tak bardzo bazy. Poza tym sytuacja temu sprzyja - nowe forum, dopiero się rozrasta..
Regulamin jest po to, żeby go przestrzegać - jak ktoś go złamie, to nie widzę powodów dla których miałby narzekać, a uważam, że tego typu organizacja nazw tematów byłaby dobra.
Regulamin jest po to, żeby go przestrzegać - jak ktoś go złamie, to nie widzę powodów dla których miałby narzekać, a uważam, że tego typu organizacja nazw tematów byłaby dobra.
PRoblem z zalogowaniem juz rozwiązany.
Jeśli chodzi o standard tematów to nie przejdzie gdyż użytkownicy muszą mieć trochę wolnego wyboru - natomiast w rażących różnicach MODerator to poprawia (np jak ktoś KRZYCZY itp).
Zresztą "młodzi" zazwyczaj i tak nie czytają regulaminu - fakt że można im od razu warna wklejac i straszyc ale to zniechęca a przecież nie o to tu chodzi.
Wczoraj mnie nie było z powodu własnych problemów technicznych - teraz czyli o godz 15.00 forum działa sprawnie - czy dalej występuja duże problemy czy teżogólnie sytuacja się poprawiła?
PRoblem z zalogowaniem juz rozwiązany. Jeśli chodzi o standard tematów to nie przejdzie gdyż użytkownicy muszą mieć trochę wolnego wyboru - natomiast w rażących różnicach MODerator to poprawia (np jak ktoś KRZYCZY itp). Zresztą "młodzi" zazwyczaj i tak nie czytają regulaminu - fakt że można im od razu warna wklejac i straszyc ale to zniechęca a przecież nie o to tu chodzi.
Wczoraj mnie nie było z powodu własnych problemów technicznych - teraz czyli o godz 15.00 forum działa sprawnie - czy dalej występuja duże problemy czy teżogólnie sytuacja się poprawiła?
No coś nie bardzo się poprawiło (chyba że to ironia tam u góry - wnoszę po tych kropkach ) - to tak tylko gwoli ścisłości, a nie wytykania, bo problem już przecież znany i na pewno zostanie w przyszłości rozwiązany
No coś nie bardzo się poprawiło (chyba że to ironia tam u góry - wnoszę po tych kropkach :wink: ) - to tak tylko gwoli ścisłości, a nie wytykania, bo problem już przecież znany i na pewno zostanie w przyszłości rozwiązany :)
@asd: To może chociaż niech moderator poprawia właśnie caps locki i usuwa z nazwy tematu odniesienie do danego sezonu, bo przecież i tak wiadomo, że w temacie będzie się toczyć ogólnie dyskusja o serialu, hm?
@asd: To może chociaż niech moderator poprawia właśnie caps locki i usuwa z nazwy tematu odniesienie do danego sezonu, bo przecież i tak wiadomo, że w temacie będzie się toczyć ogólnie dyskusja o serialu, hm?
Myślę, że możemy to robić. Ostrzeżenia w tym przypadku dla forumowiczów są niepotrzebne - większość i tak stara się sensownie formułować tematy, a te pojawiające się czasami CAPSY i inne takie, można bez problemu poprawić. Co też uczyniłem właśnie Rzeczywiście - pewna jednolitość estetyczna nie jest czymś złym, aczkolwiek nie przesadzałbym też z totalną uniformizacją. To nigdy nie prowadzi do niczego dobrego
Myślę, że możemy to robić. Ostrzeżenia w tym przypadku dla forumowiczów są niepotrzebne - większość i tak stara się sensownie formułować tematy, a te pojawiające się czasami CAPSY i inne takie, można bez problemu poprawić. Co też uczyniłem właśnie :wink: Rzeczywiście - pewna jednolitość estetyczna nie jest czymś złym, aczkolwiek nie przesadzałbym też z totalną uniformizacją. To nigdy nie prowadzi do niczego dobrego :)
Cały dzień sie próbowałem zalogować.. Dopiero teraz mi się udało.. Ciągle przenosiło mnie do strony logowania. To "Przygód z obciążeniem forum ciąg dalszy"? :?
Cały dzień sie próbowałem zalogować.. Dopiero teraz mi się udało.. Ciągle przenosiło mnie do strony logowania. To "Przygód z obciążeniem forum ciąg dalszy"? :?
Ja zauważyłem znaczne poprawienie dzałania forum, ale pod Internet Explorerem. W tej przeglądarce od jakiegoś czasu nie mam problemów. NAtomiast od jakiegoś czasu nie mogę sie zalogowac gdy używam Opery. To zanczy wpisuje swój login i hasło, ale po kliknieciu 'zaloguj' i załadowaniu strony wracam do poczatku.
Ja zauważyłem znaczne poprawienie dzałania forum, ale pod Internet Explorerem. W tej przeglądarce od jakiegoś czasu nie mam problemów. NAtomiast od jakiegoś czasu nie mogę sie zalogowac gdy używam Opery. To zanczy wpisuje swój login i hasło, ale po kliknieciu 'zaloguj' i załadowaniu strony wracam do poczatku.
Barton pisze:Na FireFoxie do tej pory również nie mogłem się zalogować, dopiero teraz się udało, pierwszy raz od kilku godzin.
U mnie nadal nic. Więc to raczej nie dotyczy sprawy obciążenia sieci, zobacze jeszcze jutro czy problem trwa i coś napisze, bo może coś mi się w komputerze poprzestawiało.
[quote="Barton"]Na FireFoxie do tej pory również nie mogłem się zalogować, dopiero teraz się udało, pierwszy raz od kilku godzin.[/quote]
U mnie nadal nic. Więc to raczej nie dotyczy sprawy obciążenia sieci, zobacze jeszcze jutro czy problem trwa i coś napisze, bo może coś mi się w komputerze poprzestawiało.
tez uwazam ze IE to nie przegladarka tylko komunikator internetowy (inni ogladaja twoj komp) ale jak mus to us - chwile na IE moge podzialac byle nie za dlugo :?
tez uwazam ze IE to nie przegladarka tylko komunikator internetowy (inni ogladaja twoj komp) ale jak mus to us - chwile na IE moge podzialac byle nie za dlugo :?