Uwagi dotyczące serwisu i forum.

Co robimy i kim jesteśmy? Pomoc.
Przedstaw się i nie bój się pytać - odpowiemy na KAŻDE pytanie.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

To dobrze, że prócz mnie podoba się tu jeszcze choć kilku osobom :)

Dodałem w stopce forum flagi narodowosciowe - tak na próbę, żeby zobaczyć z jakich krajów ludzie zaglądają na Forum.
Obrazek When Dreams Come True...
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Ważne, że poruszyłeś na forum ten problem(?). Wiele osób w ostatnim czasie zaczęło podkreślać, że brakuje im klimatu z poprzedniego forum.
Mnie tam nie było, więc nie mogę porównać.

Sam z kolei miałem wrażenie, że jest zastój w rozmowach nad serialami, a więcej jest postów w działach quiz czy up/down. Choć może to jest spowodowane tym, że w ostatnim okresie dużo seriali miało przerwę i dlatego mniej było rozmów.

Co do działu Up/Down to na pewno pojawiają się osoby, które tylko dla niego logują się na forum. Ale czy to takie złe? Na pewno wiele osób, które rejestrują się tylko po to, żeby zdobyć linki zaczynają czytać posty w innych działach, a później pisać. Sam jestem najlepszym przypadkiem, przyszedłem na forum dla linków, a stałem się aktywnym użytkownikiem.

Uważam, więc, że dział jest niezbędny dla istnienia tego forum. Wiadomo można ograniczać do niego dostęp, ale to już decyzja Admina.

Mam nadzieję, ze też wypowiedzą się osoby, którym się nie podoba lub mniej podoba. Bo jak na razie większość wpisów jest jak najbardziej pozytywnych.

Kończąc już ten post chce powiedzieć, że dobrze mi jest na tym forum :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Dodanie dodatkowej literki to wydatek rzędu trzydziestu dwóch pól zmarnowanych a jak widać każde miejsce w liście jest na wagę złota...
Już bym się skłaniał do pogrubienia pierwszej w pierwszym tytule - sprawdzimy w wolnym czasie.

Menu podziału na podkategorie przeniosłem na dół - chyba lepiej teraz wygląda.
Co do reklamy to faktycznie jest ni w... eee jakoś tak to szło :D
Coś z tym na pewno zrobię.

Wracając do menu podkategorii - już działa i wszystkie seriale są tam podopisywane - możecie sprawdzić i jak by co to piszcie jaki serial powinien być w której to się poprawi. Również jeśli macie jakis pomysł na kolejną podkategorięto piszcie (np. "Wampirowe"?).

(PS:Nie działa poprawnie? Wyczyść cache przeglądarki!).
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Wampirowe brzmi dziwnie. Chyba nawet słowa takiego nie ma, jak już to Wampirze:D.
Wampiry - już lepiej.
ja z kat za bardzo i tak nie korzystma
Obrazek
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

xvidasd pisze:Dodanie dodatkowej literki to wydatek rzędu trzydziestu dwóch pól zmarnowanych a jak widać każde miejsce w liście jest na wagę złota...
Już bym się skłaniał do pogrubienia pierwszej w pierwszym tytule - sprawdzimy w wolnym czasie.
No to chociaż spróbujmy z tym pogrubieniem.
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

xvidasd good wife powinno być też w kategorii "prawnicze" :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Dodałem.

PS: "Wampirowe" to była przenośnia dlatego w cudzysłowiu.
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Chciałbym zwrócić uwagę na w sumie małą rzecz, ale wydaje mi się, że nie całkiem bez znaczenia: umieszczanie linków nowych odcinków w tematach poświęconych danym serialom (od tego jest przecież cały dział up/down). Wg mnie to trochę odstrasza/zniechęca do prowadzenia dyskusji, wypowiadania się, itd. To jest moje spostrzeżenie, nie wiem czy inni też widzą w tym jakiś problem...
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

1. Coraz mniej linków jest podawane w konkretnych tematach
2. Ja uważam jednak że linki w działach są ok. Kiedyś żeby dotrzeć do jakiegoś starszego odcinka trzeba było "przelecieć" ileś tam stron ażeby odnaleźć linka i siłą rzeczy coś tam sobie człowiek poczytał, teraz nie trzeba już wchodzić do działu dyskusji żeby coś ściągnąć
3. JW osoba nowa, widząc jakąś interesującą dyskusję na forum, ma szanse się do tej rozmowy dołączyć, jeśli jej nie zobaczy to nie dołączy
4. Nie bardzo rozumiem w czym twój problem tkwi, jak ktoś chce coś napisać to i tak napisze nawet jeśli miałby być to jedyny post wśród linków
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

1,2 -Skoro jest dział up/down, to nie widzę powodu dla którego ta sama treść (linki) miałaby być powtarzana w dziale dyskusji (zwłaszcza, że do działu download jest chyba kanał RSS i wyszukiwarka).

3,4 - Jeśli ktoś przyszedł po linki - idzie do działu up/down, jeśli chce porozmawiać o serialu - idzie do działu dyskusji. Jak widzę tam same linki zamiast rozmowy, to jest to moim zdaniem trochę zniechęcające (tak, jak ktoś bardzo chce, to się wypowie - ale jak się nad tym zastanawia, to wcale go to nie zachęci).

Jak napisałem powyżej: możliwe, że tylko mi to w pewien sposób przeszkadza; w takim wypadku postaram się z tym jakoś żyć :smile:
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

seymour ma moim zdaniem po części rację.
Jak jest dział up/down to linki nie muszą być też w dziale dyskusji.

Ostatnio zawitałem na podobne forum jak nasze tylko, że rosyjskie ;)
Są tam i linki i dyskusja w temacie seriali i jak to zobaczyłem od razu pomyślałem 'jak dobrze, że u nas stworzono dział up/down i zaczęto oddzielono linki od dyskusji.

Pewnie, ze uploader ma prawo dać linka w obu działach. Najlepszym rozwiązaniem jest poinformowanie, że nowe odcinki w dziale up/down.
Jednak niech każdy uploader działa jak mu wygodnie. ; )
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Cóż - nie uważam, żeby to miało jakiś szczególny wpływ.
Kiedyś jak nie było działu to było wymagane - teraz już zależy to wyłącznie od wystawiającego.

Czy to przeszkadza? - wątpię - równie dobrze można by się czepiać postów, w których ktoś tylko dziękuje czy też tylko pyta, albo... - przecież to forum! - trudno nakładać jakieś bardziej szczegółowe reguły co wolno napisać w poście a co nie poza ogólnie obowiązującymi.

To moje zdanie.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Ja jestem zwolennikiem starego porządku ;-) gdzie linki są w tematach z dyskusja, ale niestety w niewielu już tak jest. Sam dodaje je w obu z premedytacją :-)
NIe specjalnie lubię gdy linki pojawiają się tylko w dziale Up/Down.
Obrazek
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

xvidasd
Popraw Survivors na głównej, to drugi sezon, nie pierwszy :)

Added after 44 minutes:

Video do 24 godzin nie działa, poza tym było z poprzedniego sezonu :-p , tu masz nowe
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Nie działa podświetlenie seriali w większości podkategorii, według kolejności pierwsza która wydaje się być ok to "animowany".
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Działa. Ale napisz jakiej przeglądarki używasz.
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Mam Firefoxa 3.5.7 i wyczyszczone na świeżo ciasteczka. Może komuś też jeszcze nie działa? :roll:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No właśnie w FF są jakieś problemy i nie mam pojęcia dlaczego połowa działa a połowa nie. W operze i IE jest wszystko ok.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

U mnie też, połowa działa, połowa nie. Firefox 3.5.6 (Iceweasel)
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Od poniedziałku przez kilka dni serwis będzie nieczynny i wyłączony (sprawy techniczne).

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ