hatak.pl "Wilczek" z Michaelem J. Foxem był bardzo sympatyczną komedią o wilkołaku w liceum - dobry humor, trochę akcji i element fantasy. Russell Mulcahy ("Nieśmiertelny"), tworząc serial, odciął się kompletnie o kinowego hitu, idąc w kierunku mroku i realizmu. Efektem jest zupełnie inna produkcja, przesycona schematami, ale dająca niezłą rozrywkę.
Od początku widać, że "Teen Wolf" nie jest tą samą produkcją, co kinowy pierwowzór. Twórcy skierowali się w bardziej mroczną stronę, co widać po ciemnych barwach. Dużo akcji rozgrywa się w nocy, a kolory, jak na serial dla nastolatków, nie są tak wyraziste. Wszystko jest przytłumione, by mrok panował w każdym kadrze.
Nie wiem czemu nie ma tego tematu (a może ja go tylko nie znalazlam , serial niby młodzieżowy i oczywiście z wątkiem miłosnym nastolatków, ale naprawdę niezły z całkiem niezłym humorem, fajne zdjęcia i z odcinka na odcinek ciekawsze historia.
hatak.pl "Wilczek" z Michaelem J. Foxem był bardzo sympatyczną komedią o wilkołaku w liceum - dobry humor, trochę akcji i element fantasy. Russell Mulcahy ("Nieśmiertelny"), tworząc serial, odciął się kompletnie o kinowego hitu, idąc w kierunku mroku i realizmu. Efektem jest zupełnie inna produkcja, przesycona schematami, ale dająca niezłą rozrywkę.
Od początku widać, że "Teen Wolf" nie jest tą samą produkcją, co kinowy pierwowzór. Twórcy skierowali się w bardziej mroczną stronę, co widać po ciemnych barwach. Dużo akcji rozgrywa się w nocy, a kolory, jak na serial dla nastolatków, nie są tak wyraziste. Wszystko jest przytłumione, by mrok panował w każdym kadrze.
Nie wiem czemu nie ma tego tematu (a może ja go tylko nie znalazlam :), serial niby młodzieżowy i oczywiście z wątkiem miłosnym nastolatków, ale naprawdę niezły z całkiem niezłym humorem, fajne zdjęcia i z odcinka na odcinek ciekawsze historia.
sezon 1 http://www.youtube.com/watch?v=EQapH9qEhck
Niestety dla mnie pod pojęciem "Mroczny serial" skrywa się coś więcej niż tylko ciemniejsze barwy kadrów.... To zresztą serial MTV - skierowany do konkretnej grupy widzów - nie dla mnie, na pewno!
Niestety dla mnie pod pojęciem "Mroczny serial" skrywa się coś więcej niż tylko ciemniejsze barwy kadrów.... To zresztą serial MTV - skierowany do konkretnej grupy widzów - nie dla mnie, na pewno!
Mnie się podoba Niezbyt straszny, mroku to akurat zbyt dużo nie czuję, ale przyjemny serial o nadnaturalnych stworkach w roli głównej. Lekka pozycja w sam raz dla odprężenia się
Mnie się podoba :) Niezbyt straszny, mroku to akurat zbyt dużo nie czuję, ale przyjemny serial o nadnaturalnych stworkach w roli głównej. Lekka pozycja w sam raz dla odprężenia się :)
Wstyd się przyznać bo jestem facetem, ale bardzo lubię ten serial
Na swoją obronę powiem, że postacie Crystal i ta druga, zapomniałem jak jej tam - wpadają w oko:)
Wstyd się przyznać bo jestem facetem, ale bardzo lubię ten serial :) Na swoją obronę powiem, że postacie Crystal i ta druga, zapomniałem jak jej tam - wpadają w oko:)
No, a ktoś na tym forum mnie o seksizm oskarżał.
Ta druga, to Holland Roden.
A ja i tak wolę Dereka.
Ktoś mnie kiedyś w deszczowe lato, namówił do oglądania tego serialu.
Najgorzej jest coś zacząć!
No, a ktoś na tym forum mnie o seksizm oskarżał. :P Ta druga, to Holland Roden. A ja i tak wolę Dereka. :) Ktoś mnie kiedyś w deszczowe lato, namówił do oglądania tego serialu. Najgorzej jest coś zacząć! :D
Wstyd sie przyznac ale ogladam , troche traci tym calym zmierzchem , troche to naiwne ale ogladam i w sumie nic to specjalnego ale daje rade.
Fabularna konstrukcja traci romeo i jego Allison '. Przemiana przypadkowa i mamy motyw od zera do bohatera , mamy american. Dream , szkole jak z bajki,
Kolejny serial z cyklu ogladam nie wiem czemu ale ogladam
Wstyd sie przyznac ale ogladam , troche traci tym calym zmierzchem , troche to naiwne ale ogladam i w sumie nic to specjalnego ale daje rade. Fabularna konstrukcja traci romeo i jego Allison '. Przemiana przypadkowa i mamy motyw od zera do bohatera , mamy american. Dream , szkole jak z bajki, Kolejny serial z cyklu ogladam nie wiem czemu ale ogladam :-)
brexerb pisze:
Kolejny serial z cyklu ogladam nie wiem czemu ale ogladam
Uff, jak to dobrze, że się za to nie zabrałem
I żaden wstyd, tak czasem jest, że coś nas wciąga nawet wbrew nam samym Kiedyś tak miałem z "Kyle XY", młodzieżówką jak się patrzy, a oglądało się wielce - przynajmniej do pewnego momentu - przyjemnie
[quote="brexerb"] Kolejny serial z cyklu ogladam nie wiem czemu ale ogladam :-)[/quote]
Uff, jak to dobrze, że się za to nie zabrałem ;)
I żaden wstyd, tak czasem jest, że coś nas wciąga nawet wbrew nam samym :) Kiedyś tak miałem z "Kyle XY", młodzieżówką jak się patrzy, a oglądało się wielce - przynajmniej do pewnego momentu - przyjemnie :)