Uwagi dotyczące serwisu i forum.

Co robimy i kim jesteśmy? Pomoc.
Przedstaw się i nie bój się pytać - odpowiemy na KAŻDE pytanie.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Uwagi dotyczące serwisu i forum.

Post autor: asd »

Co na początek uległo zmianie?
Otóż można już pisać post pod postem - w przeciągu osiemnastu godzin od napisania postu kolejny zostanie dopisany do poprzedniego.
W bardzo prosty sposób można teraz wklejać zdjęcia na forum.
Zamykanie Forum będzie już się odbywało w "cywilizowany" sposób.
Na głównej stronie dodałem tabelkę "Kto nas dziś odwiedził".
Charts - czyli lista przebojów serialowych.

Kolejne udogodnienia będą dodawane w następnej kolejności.

Piszcie śmiało jakie Modyfikacje wprowadzać oraz co sięWam podoba a co nie - wspólnie dopracujemy Forum
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2010, 11:58 przez asd, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Strona główna - uwagi oraz opinie

A więc chciałbym, żebyście tutaj zgłaszali wszelkiego rodzaju pomysły oraz ewentualne poprawki dotyczące strony głównej oraz podstron z serialami - co sie Wam podoba a co nie itp... - jest to bardzo pomocne.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2010, 07:47 przez asd, łącznie zmieniany 3 razy.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Hmm, chyba zbyt szeroki jest ten pierwszy dział, czyli forum serialowe. Nazwa jest bardzo ogólna, a mieści się tam na przykład "pomoc", co może być mylące i prowadzić do bałaganu. Chyba lepszym rozwiązaniem było te ze starego forum, czyli oddzielny dział "pomoc". To taka pierwsza sugestia, uwaga :)

Poza tym, póki co, ok, jak mi się coś rzuci w oczy, doniosę :wink:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ten dział jest taki sam jak ten ostatni na starym forum tyle, że ponieważ kiedyś był najmniej używanym działem postanowiłem go rozciągnąć... tyle że sam jeszcze nie wiem dokładnie na co - chętnie sie dostosuję więc piszcie.
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

No więc kilka uwag:

Na początek może odnośnie rozreklamowania nowego forum:

Proponuje jakiś porządny link na tvshows oraz starym forum. Maile do użytkowników starego o przenosinach z prośbą o zakładanie kont tutaj. Niech wiedzą co i jak;D

Tyle odnośnie reklamy. Teraz szukam niedoróbek;P Jak jakieś znajdę to powiadomie niezwłocznie:P
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Jak najbardziej tylko staram sięto robić stopniowo.
Jeśli roześlę teraz maila do wszystkich userów to serwer padnie więc pomału staram sieinformować ludzi na wszelkiego rodzaju sposoby.
Link na starym już jest.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Możliwość wpisania swojego numeru Gadu-gadu w profilu byłaby przydatna. A jeśli nie, to zróbmy temat, gdzie w pierwszym poście będzie na świeżo aktualizowana baza numerów forumowiczów (tych, którzy podadzą i będą mieli ochotę na kontakty z innymi) :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Taka drobna sprawa: zastanawiam się, czy: 1. winno się odsyłać w dziale propozycje do starego forum, by tam oferent sprawdził, czy już coś takiego było i jaka była reakcja - wtedy tu http://www.gordon.yoyo.pl//viewtopic.php?t=22 mogłaby się taka informacja pojawić; 2. zaczynamy od nowa, tabula rasa?
versacecom
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: versacecom »

witam wszystkich na nowym forum
mam takie pytanko, mam nadzieję, że można:
Otóż dlaczego nastąpiła ta zmiana forum?
Z tego co zrozumiałem z postów asd były problemy z yoyo np. ten podpis pod postami z możliwością pochwał, itp.
Ok to rozumiem, że yoyo jest bee.
Była więc zapowiedź zmiany forum, ale jakie było moje zdziwienie, że nowe forum to również yoyo.
Może czegoś nie doczytałem, ale może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jaki sens ma zmiana z yoyo na yoyo?

PS: Żeby tak nie odchodzić od tematu tematu, to według mnie też to nowe forum jest za słabo reklamowane.
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

tamto forum bylo na fora.pl a nowe jest na yoyo
Barton
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Barton »

Heh, pamiętam, że dawno temu (chyba rok temu) była już dyskusja w grupie o ucieczce z fora.pl na coś prywatnego, wtedy zrezygnowaliśmy, ale jednak co się odwlecze to nie uciecze i wreszcie tak rozbudowana społeczność ma coś w 100% swojego, chociaż mimo wszystko szkoda, że tak późno, kawałek historii tam został.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Bostonq pisze:Taka drobna sprawa: zastanawiam się, czy: 1. winno się odsyłać w dziale propozycje do starego forum, by tam oferent sprawdził, czy już coś takiego było i jaka była reakcja - wtedy tu http://www.gordon.yoyo.pl//viewtopic.php?t=22 mogłaby się taka informacja pojawić; 2. zaczynamy od nowa, tabula rasa?
Myślę, że nie ma sensu odsyłać - im wcześniej nowe forum sie zapełni nowymi tematami tym lepiej - proponujcie więc na nowo pisać.
Zresztą zaproponowanie starego serialu w inny sposób często może przełamać opór uploadera :)
versacecom pisze:Może czegoś nie doczytałem, ale może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jaki sens ma zmiana z yoyo na yoyo?
Nie z yoyo na yoyo tylko z serwisu fora.pl na własne forum postawione na serwerze www.yoyo.pl
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Bostonq pisze:Taka drobna sprawa: zastanawiam się, czy: 1. winno się odsyłać w dziale propozycje do starego forum, by tam oferent sprawdził, czy już coś takiego było i jaka była reakcja - wtedy tu http://www.gordon.yoyo.pl//viewtopic.php?t=22 mogłaby się taka informacja pojawić; 2. zaczynamy od nowa, tabula rasa?
Myślę, że nie ma sensu odsyłać - im wcześniej nowe forum sie zapełni nowymi tematami tym lepiej - proponujcie więc na nowo pisać.
Zresztą zaproponowanie starego serialu w inny sposób często może przełamać opór uploadera :)
versacecom pisze:Może czegoś nie doczytałem, ale może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jaki sens ma zmiana z yoyo na yoyo?
Nie z yoyo na yoyo tylko z serwisu fora.pl na własne forum postawione na serwerze www.yoyo.pl
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

xvidasd pisze: Myślę, że nie ma sensu odsyłać - im wcześniej nowe forum sie zapełni nowymi tematami tym lepiej - proponujcie więc na nowo pisać.
Jestem tego samego zdania. Tamto forum niech zostanie historią. Tutaj możemy tworzyć od nowa ale z większym bagażem doświadczenia, co powinno dać lepsze owoce twórcze :D. Odsyłanie do poprzedniego fora może wprowadzić trochę niepotrzebnego chaosu.
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

Ja mam taką mała uwage odnośnie forum.
Czy dodasz opcję "szybkiej odpowiedzi" na starym forum było i np. mi bardzo ułatwiało życie bo nie musiałem za każdym razem klikać opowiedzi.

Czy problem z działaniem forum (co chwila pojawia mi się błąd

Kod: Zaznacz cały

Błąd 500 

Wystąpił błąd podczas przetwarzania skryptu. 

Prawdopodobnie: 
Twój skrypt jest niezopytmalizowany i przekracza maksymalny dopuszczalny czas obsługi,
Twój skrypt nie ma poprawnych praw, tj. prawa pliku są inne niż 0644 lub 0444,
serwer jest przeciążony.
Jeżeli błąd będzie się powtarzał prosimy o kontakt z pomocą techniczną. 
albo brak mozliwosci połączenia z baza danych

Kod: Zaznacz cały

phpBB : Critical Error 

Could not connect to the database
) wynikają z jej wstępnej fazy rozwoju czy może z braku jakiegoś sterownika na moim komputerze używam opery, ale pod IE tez jest ten problem).

Po zatym strasznie mi sie ślimaczy strona ale to chyba wynika z chwilowo duzej aktywności ludzi którzy sie rejestrują, mam racje?

Czy będzię dział angielski? Nie żebym często z niego korzystał, ale o zagranicznych użytkowników też wypadało by zadbać.
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Mam te same uwagi co @kendzi. Wcześniej nie muliło mi się podczas otwierania strony, teraz strasznie długo trzeba czekać a i phpBB : Critical Error się pojawia.
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

Mam dokladnie tak samo
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

mam te same problemy co An25driu i kendzi , mam nadzieje że jest to tylko spowodowane nadmierną ilością oglądających/rejestrujących się użytkowników i ze za dzien lub dwa ten problem minie, bo jednak troche to utrudnia przeglądanie forum
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

Hm, przynajmniej nie jestem sam i ustaliliśmy, że to nie wina mojego sprzetu. Cóż na pewno w przyszłosci bedzie lepiej :)
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

Mam te same błędy i zastzeżenia do @kendzi i @And25driu.

Tak jak @Shed, również zgłaszam wniosek o dodanie możliwości pokazania numeru gg, albo założenia takiego temaciku z numerami np. w hyde parku.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ