#

Gideon Reeves to miliarder-wynalzaca, który stworzył imperium technologiczne sygnowane swoim nazwiskiem.
Kiedy jego przyjaciel ginie podczas napadu na sklep, wymusza na władzach miasta by przekazali w jego ręce posterunek w 13 dzielnicy. Dzięki nowoczesnej technologi Gideon chce pomóc w walce z przestępczością w jednej z najniebezpieczniejszych dzielnic Chicago oraz złapać zabójce swojeg przyjaciela.
[Fox]
[2017-2017]
Produkcja: USA,
Gatunek: gatunek,Kryminał‚,Komedia
Obsada:
Justin Kirk ... Gideon Reeves
Natalie Martinez ... Theresa Murphy
Taylor Handley ... Taylor Handley
Caitlin Stasey ... Ada Hamilton
Ada Hamilton ... Tasha Goss
Ernie Hudson ... Ned Conrad
William Smillie ... Geoff Cobb
Abraham Benrubi ... Pete Mccann
Bryant Romo ... Jimmy Reyeshttps://
www.youtube.com/watch?v=bsbVnrOkcr8
Cancel po pierwszym sezonie. I właściwie się nie dziwię, bo nie ma w tym serialu nic co by mogło zainteresować.
Wydawało by się że twórca "
Burn Notice" to solidna marka, ale niestety srogo się zawiodłem. Jakiś czas temu obejrzałem cztery czy pięć odcinków (więc wydaje mi się, że dość by wyrobić sobie opinię) i jakoś nie ciągnie mnie żeby skończyć.
Typowy procedural z irytującymi postaciami, zwłaszcza główny bohater, nie wybiegającymi poza ramy utartych schematów. Jedyna postać, która budzi jakąkolwiek sympatię to ta grana przez Natalie Martinez, choć i ona niestety nie ma pola do popisu.
Brak wątku głównego, powinien skutkować tym by przykuwać do ekranu sprawami tygodnia. Ale te niestety są nudne, przewidywalne i wykorzystujące jedynie geniusz naszego miliardera by wymyślił w jaki sposób można wykorzystać jego wynalazki w pracy policji. Tematyka niosąca w sobie jakiś potencjał. Dzięki temu można było by ukazać dylematy pracy policjantów w zderzeniu z nowoczesną technologią, która może wyręczać ich w pracy. Ale pytanie: "co jest ważniejsze człowiek czy maszyna?" nie ma stosownego rozwinięcia i nawet jeżeli temat z głębokiego tła się wyłania, to nie jest traktowany on zbyt poważnie i nie niesie ze sobą odpowiedniej dawki emocji.
Twórcy stawiali na rozrywkę, ale i to im nie wyszło. Niestety.