Chasing Shadows [ITV]
-
joana
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Chasing Shadows [ITV]
[ITV]: [2014], wkrótce
Produkcja: Wielka Brytania,
Gatunek: Thriller,Dramat, Dokładna data premiery: 2014-09-04
Reżyseria: Christopher Menaul, Jim O’Hanlon, Scenariusz: Rob Williams
Bohaterem tego 4 częściowego dramatu jest Detektyw sierżant Sean Stone, którego misją jest poznanie zespołu cech, które powodują, że człowiek ma większe szanse by stać się ofiarą seryjnego mordercy.
By wytropić seryjnego mordercę, trzeba go poznać, nauczyć się jego sposobu działania, zbadać jego doświadczenia i wreszcie - znaleźć zachowania, w których kieruje się rutyną.
By ten cel osiągnąć, detektyw Stone, często porusza się na granicy, która oddziela go od autoodestrukcji, a do tego jest ekscentrykiem - to 2 cechy, przez jakie może znaleźć się w opałach.
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
delta1908
- Ulubiony Serial: The Shield
Re: Chasing Shadows [ITV]
Po pierwszym odcinku mi się podoba, więc ogarnę napisy.
-
joana
delta1908 pisze:Po pierwszym odcinku mi się podoba, więc ogarnę napisy.
-
Wskaż do odpowiedzi
Super, już zapisany na n24delta1908 pisze:Po pierwszym odcinku mi się podoba, więc ogarnę napisy.
Bym ci browca postawił, ale nie da się
-
joana
Eee, tak tłumacza rozpijać się nie godzi.
-
Wskaż do odpowiedzi
Ale mi chodziło o wirtualnego browca, a takim to się raczej nie upije.
-
joana
-
delta1908
Takie jak lubię najbardziej.
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
delta - wrzucj te napisy też u nas - oczywiście pod szyldem kinomanii - możesz dostać bannerek tłumacza,. o ile oczywiście asd faktycznie dodał mi te uprawniemia
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
-
najphil
- Kontakt:
obejrzałem pierwszy odcinek, całkiem przyjemne.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Ooo to fajnie - w takim razie pobieram.
Dz. za napisy
Dz. za napisy
When Dreams Come True...
-
delta1908
Po dwóch odcinkach powiem tylko, że spodziewałem się czegoś innego. Liczyłem na zamkniętą historią poprowadzoną przez cztery odcinki, a wychodzi na to, że to będą dwie odrębne historie kryminalne po dwa odcinki każda.
Co do pierwszej historii, to jest dobrze, może bez fajerwerków, ale fabuła ciekawie poprowadzona, z dość zaskakującym zakończeniem. Ale to, co najbardziej przyciąga do serialu, to główny bohater. Nie wiem, czy jest ekscentrykiem, jak to napisała joana w pierwszym poście, czy raczej cierpi na jakąś chorobę, której nie potrafię nazwać, ale jego postać jest genialna i tak też zagrana. Na pewno największy atut tego serialu.
Co do pierwszej historii, to jest dobrze, może bez fajerwerków, ale fabuła ciekawie poprowadzona, z dość zaskakującym zakończeniem. Ale to, co najbardziej przyciąga do serialu, to główny bohater. Nie wiem, czy jest ekscentrykiem, jak to napisała joana w pierwszym poście, czy raczej cierpi na jakąś chorobę, której nie potrafię nazwać, ale jego postać jest genialna i tak też zagrana. Na pewno największy atut tego serialu.
-
joana
Aha, to znaczy, że mogę ogladnać 2 odc. i potem poczekac na resztę To się biorę jako odtrutkę po The Strain.
-
frych47
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
- Ulubiony Serial: Tjockare an Vatten
Serial zakończono jakby miał mieć ciąg dalszy bo zaginęła kolejna osoba, jednak wszędzie podają, że serial ended, szkoda.
Dzięki dla delta1908 za trud i poświęcenie swojego cennego czasu i czekamy na nową propozycję. Zbliża się Endeavour, może ktoś ma wpływ na panią misiowa aby tą Verę pogoniła.
Dzięki dla delta1908 za trud i poświęcenie swojego cennego czasu i czekamy na nową propozycję. Zbliża się Endeavour, może ktoś ma wpływ na panią misiowa aby tą Verę pogoniła.
-
joana
Obejrzałam dwa pierwsze odcinki i podoba mi się. Szkoda, że tylko 4 odcinki będą, bo chętnie obejrzałabym trochę więcej, chociażby dla głównego bohatera, bo fajny z niego dziwak. Ciekawe jak rozwijałaby się jego współpraca z Ruth. Trochę się dziwię skąd facet o takim "usposobieniu" wziął się w policji, ale to szczegół. Przyjemnie się ogląda.
-
delta1908
O ile pierwsza historia była w porządku, tak druga podobała mi się już bardzo. Do tego między bohaterami zaczyna się coś dziać... i nagle koniec. I do tego jeszcze cliffhanger na koniec. Dawno już nie oglądałem serialu, który by się tak kończył, przeważnie oglądam zamknięte historie i nawet mi się to spodobało. Zerknąłem sobie na oglądalność serialu i nie powala. Whitechapel miał zbliżoną i został anulowany, więc tu chyba będzie podobnie, a szkoda, bo jestem ciekaw zarówno tej nowej sprawy jak i tego, jak potoczą się relacje głównych bohaterów. Obym się mylił i drugi sezon został zamówiony, bo całkiem przyjemnie się oglądało.
-
frych47
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
- Ulubiony Serial: Tjockare an Vatten
Piszą wszędzie koniec serialu ale nie podają, że skasowany więc jest iskierka nadziei, że będzie drugi sezon.
Pożyjemy zobaczymy
Pożyjemy zobaczymy
-
joana
Obejrzałam 3 i 4, i mi smutno, bo jeszcze bym chciała. Polubiłam tego dziwaka, który potrafił oderwać się od pracy, żeby skleić samolot.
Podoba mi się Ruth i jej układy z synem i matką. Ciemnoskóry gliniarz też zaczynał mi pasować do tej dwójki poszukiwaczy zaginionych. Mogliby stworzyć całkiem fajny zespół, a przy okazji byłaby szansa na jakiś romans dwójki ludzi "po przejściach". Ciekawi mnie, kim jest "opiekunka" Stone'a i jej dalszy los. Druga sprawa kryminalna ciekawsza niż pierwsza, i o ile w tej pierwszej wydawało mi się, że Sean bierze rozwiązanie "z powietrza" , o tyle w drugiej już potrafiłam za nim nadążać. Bez fajerwerków, ale naprawdę przyjemny kawałek obrazu.
Podoba mi się Ruth i jej układy z synem i matką. Ciemnoskóry gliniarz też zaczynał mi pasować do tej dwójki poszukiwaczy zaginionych. Mogliby stworzyć całkiem fajny zespół, a przy okazji byłaby szansa na jakiś romans dwójki ludzi "po przejściach". Ciekawi mnie, kim jest "opiekunka" Stone'a i jej dalszy los. Druga sprawa kryminalna ciekawsza niż pierwsza, i o ile w tej pierwszej wydawało mi się, że Sean bierze rozwiązanie "z powietrza" , o tyle w drugiej już potrafiłam za nim nadążać. Bez fajerwerków, ale naprawdę przyjemny kawałek obrazu.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Dwa odcinki (i pół trzeciego) zaliczone - z początku Stone bardzo mnie irytował - myślałem: "Boże - czy każdy super detektyw musi być dziwakiem i ekscentrykiem?". Z czasem przyzwyczaiłem się do jego dziwactw a sam serial bardzo mi się spodobał.
Po zakończonej (pierwszej) historii, Stone jakby się zmienił a przynajmniej zaczął inaczej traktować Ruth - zdziwił mnie więc początek trzeciego odcinka, kiedy wrócił do swoich poprzednich przyzwyczajeń - czyżby scenariusz drugiej historii napisał ktoś inny?
Mam więc nadzieję, że doczekamy się kolejnych odcinków a plotki o cancelu zostaną rozwiane...
Po zakończonej (pierwszej) historii, Stone jakby się zmienił a przynajmniej zaczął inaczej traktować Ruth - zdziwił mnie więc początek trzeciego odcinka, kiedy wrócił do swoich poprzednich przyzwyczajeń - czyżby scenariusz drugiej historii napisał ktoś inny?
Mam więc nadzieję, że doczekamy się kolejnych odcinków a plotki o cancelu zostaną rozwiane...
When Dreams Come True...
Oceń ten serial