Supernatural

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!

<t>Sam czy Dean Winchester?</t>

Można wybrać tylko 1. opcję

Nie głosuj, zobacz wyniki, ale stracisz prawo do głosowania

nova.nike
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: nova.nike »

Serial oglądać będę bo mi się podoba tematyka. Po Buffy brakowało mi dobrego serialu o 'potworach'. Tylko wolałabym żeby była tak jak w pierwszych sezonach i dlatego będę sobie narzekać :) Mam nadzieję na 6 sezon, bo znów zabraknie takiego serialu na rynku, ale mam nadzieję, że scenarzyści wróca do korzeni.
I oczywiście Dean :)
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Supernatural bije Buffy na glowe 98127398127 razy. Buffy teraz mnie smieszy, ostatnio ogladalem jakis odcinek na polsacie i poziomem dorownywal power rangers.
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Shen pisze:poziomem dorownywal power rangers.
nie przesadzajmy może :grin:
To pewnie CW (tudzież inna stacja) nas uraczy w następnym sezonie serialowym jakimś serialem o pogromcach stworzeń nadprzyrodzonych. Albo spin-offem na przykład. Dobra myśl :D
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Ja raczej uważam Supernaturala za mentalnego spadkobiercę X-Files, Buffy to kaszana do kwadratu, widziałem chyba trzy pierwsze odcinki i z niesmakiem wyłączyłem.

Added after 6 minutes:

http://www.prime-time.pl/2010/01/25/sma ... ne-sezony/

:///////////////////
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Oooooooooooo...ojciec założyciel tego tematu się znalazł...witaj :grin:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Przypomniala mi sie jedna akcja Jensena, rowny gosc musi z niego byc.

Historia braci Winchester nie skończy się na piątym sezonie, jak donosi CinemaSpy. Choć nie ma jeszcze oficjalnego komunikatu prasowego serwis dotarł do informacji zza kulis, gdzie ponoć wszystko zostało już ustalone.

Najpierw "Smallville", teraz "Supernatural". Kilka dni temu informowaliśmy, że "Smallville" dostało dziesiąty sezon. Źródła z Vancouver przekazały CinemaSpy, że choć oficjalnego oświadczenia jeszcze nie ma to tak naprawdę wszystko jest już podpisane. Dzisiaj otrzymaliśmy wiadomość, że "Supernatural" również powróci z następnym, szóstym sezonem.

Choć informacja nie pochodzi od The CW, myślę, że spokojnie można już otwierać szampany! Cały artykuł możecie przeczytać pod poniższym linkiem
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

saper202 pisze:Albo spin-offem na przykład. Dobra myśl
Tja...Mischa Collins nabijał się swego czasu z tego razem z Julia Niven w jednym wywiadzie. Mówili, że nakręcą spin- off "Castiel i Anna:pierwsze tysiąc lat" :D :D

Spin-off SN? W życiu...SN bez JA&JP jest jak Impala bez silnika :-p

Chociaż po tej ...(no nie będę używać obelżywych zwrotów) prezesce CW spodziewać się można wszystkiego biorąc pod uwagę jej wymarzony target. CW zawsze skandalicznie zaniedbywało promocję SN wyrzucając pieniądze na bzdety w stylu nowego 90210 czy Melrose Place...oczywiście i jedno i drugie to klapy, ale cóż...
Obudzili się teraz, jak serial zdobył już uznanie i status kultowego dzięki fanom i uznanie krytyków dzięki scenariuszowi, aktorom i samej opowieści. Fakt, że SN zawsze miało pecha, walcząc o oglądalność z CSI (a niestety mainstreamowe produkcje zawsze będą popularniejsze :( )
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Supernatural koło x-files to nawet nie leżał, i całe szczęście zresztą. jest to dokładny odpowiednik buffy, dla może nieco starszych widzów, począwszy do pierwszych sezonów w którym w każdym odcinku zabija się różne potwory, aż po tą apokalipsę, w buffy też mamy w końcowych sezonach groźbę zagłady świata (kto oglądał ten wie o czym mówię).
I tak samo jak w buffy tak samo tutaj gdy weszli z ta całą misją i za bardzo na pole rodziny to serial się 'popsuł.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

nova.nike pisze:jest to dokładny odpowiednik buffy, dla może nieco starszych widzów,
O matko...nieco to mało powiedziane. O ile pamiętam Buffy była przeznaczona dla licealistów i uczniów podstawówek :-p

A SN z Buffy na szczęście :bounce: niewiele ma wspólnego poza ogólnym zarysem pomysłu, a to samo można powiedziec o kilku innych serialach :D

Added after 2 minutes:
nova.nike pisze:I tak samo jak w buffy tak samo tutaj gdy weszli z ta całą misją i za bardzo na pole rodziny to serial się 'popsuł.
A to akurat co piszesz jest śmieszne... :-p
SN zdecydowanie rozwinęło się dzięki wprowadzeniu głębszego, bardziej emocjonalnego rysu postaci.
Ale to oczywiście moje zdanie... :grin:
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Każdy ma swoje zdanie, ja nie lubie 'misyjnych' seriali. I chyba więcej ludzi, bo sporo osób tęskni za formatem z pierwszych sezonów.
Nie sądzę żebyś oglądała Buffy, a przynajmniej nie wszystkie sezony, ale naprawdę sporo jest ściagnięte z tego serialu, czasem jest to tylko zarys, czasem więcej. Trzeba zauwazyć że Buffy była kręcona już jakiś czas temu, teraz technika 'tworzenia' potworów znacznie się rozwinęła, sporo jest robione komputerowo. Mimo to Buffy była fajnym serialem dla młodzieży, nie przesadzaj że dla dzieci, bo Supernatural tez aż taki straszny nie jest. Jest to po prostu godzien następca pierwowzoru.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Nie oglądałem Buffiego prócz kilkunastu odcinków w tv bo akurat pilot nie leżał mi pod ręka a zmęczony byłem ;)
W żaden jednak sposób nie widzę tych podobieństw.

Fakt - i tu i tu mamy wampiry oraz różne "stwory" - to jednak za mało, żeby określać B pierwowzorem SN. NA tej zasadzie można by powiedzieć, że pierwowzorem np. Burn Notice był Bond, James Bond.

Buffy zdecydowanie wycelowany był w wiek 12-14-latków i poruszał ich problemy. To takie 90210 z vampirami :P
SN wprawdzie też do "strasznych" nie należy jednak jest o wiele bardziej rozbudowany i "poważniejszy".
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

nova.nike pisze:Supernatural tez aż taki straszny nie jest. Jest to po prostu godzien następca pierwowzoru.

Wybacz ale turlam się ze śmiechu... :D

Nie mówię, że SN jest horrorem...niektóre odcinki były straszniejsze inne mniej straszne...a te których tak nie lubisz, przypominały raczej dramaty :-]
Po prostu Buffy nie lubiłam i nie lubię ( oglądałam jeden czy dwa sezony z braku laku jak leciało chyba na TV4) , wolałam już spin-off Angel...był jednak bardziej dla dorosłych i sensowniejszy.
A porównywanie znakomitego serialu jakim jest Supernatural do lużnego chociaz sympatycznego serialiku dla nastolatków jakim było Buffy jest dla mnie nieporozumieniem i tyle... :-p
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

beata101 pisze: A porównywanie znakomitego serialu jakim jest Supernatural do lużnego chociaz sympatycznego serialiku dla nastolatków jakim było Buffy jest dla mnie nieporozumieniem i tyle... :-p
No nieporozumienie, to delikatnie słowo :D

mówię, ja bym bardziej podciągnął SN pod X-Files: dwoje/dwóch wyrazistych bohaterów co tydzień zmaga się z jakimś potworem, gdzieś w tle przewija się świetny wątek główny (polowanie na Azazela/poszukiwania Samanthy Mulder), jeden bohater stworzony do uwielbiania (Dean/Mulder), drugiego... wszyscy też kochają :D (Sam/Scully).
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

SN to SN, a jakaś tam Buffy to Buffy :smt018 nie powinno się ich porównywać.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Średni odcinek, kilka błędów waliło strasznie po oczach. Chce apokalipse a nie dzieciakow bawiacych sie w czarna magie.
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Odcinek fajny jak zawsze :grin:
Spoiler:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Hahaha - fani jak widać milczą... chyba ze wstydu.
Odcinek baaardzo słabiutki.
Nie lubię jak scenarzysta zapomina co wcześniej napisał.
Spoiler:
Głupota.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Do tego w scenie w barze drink sama raz jest nadpity, a za chwile szklanka znowu jest pełna. Do tego dziwne bylo ze jak Sam sie nagrał Deanowi na automatycznej sekretarce to bylo slychac glos Sama a nie tego dzieciaka. Szczegoly ale irytujace.
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

A mi się odcinek nawet podobał, gdyby nie te irytujące...
Spoiler:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

elmo pisze:To pasuję do jego wizerunku. Roztrzepany facet,
Raz roztrzepany a gdy trzeba to czujny (odcinek ze zmiennokształtnym)?
To manipulacja osobowością na potrzeby scenariusza - niestety nie można pokazywać raz tak a raz inaczej - trzeba się czegoś trzymać - jakieś zasady przecież obowiązują!!

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ