The Crossing [ABC]

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
kapryk
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Przystanek Alaska

The Crossing [ABC]

Post autor: kapryk »

obrazek#ObrazekObrazekObrazek
Jude Ellis (Steve Zahn) jest szeryfem w niewielkim rybackim miasteczku w stanie Oregon. Mężczyzna pragnie wieść spokojne życie razem ze swoim młodym synem, z dala od demonów trudnej przeszłości. Na przeszkodzie staje mu jednak niepokojące zdarzenie. Woda wyrzuca na pobliską plażę uchodźców, z których tylko 47 przeżywa. Okazuje się, że uciekinierzy pochodzą z ogarniętego wojną miasta znajdującego się… w Ameryce przyszłości. Rozpoczyna się śledztwo w sprawie uchodźców. Policja i mieszkańcy miasteczka zaczynają szukać odpowiedzi. Jedno jest pewne – ich życie wkrótce zmieni się całkowicie.

The Crossing [ABC]
[2018]
Produkcja: USA
Gatunek: Przygodowy,Sci-fi
Obsada:
Natalie Martinez ... Reece
Tommy Bastow ... Marshall
Rob Campbell ... Paul
Marcuis Harris ... Caleb
Jay Karnes ... Craig Lindauer
Steve Zahn ... Jude Ellis
Sandrine Holt ... Emma Peralta
Luc Roderique ... Bryce Foster
Bailey Skodje ... Leah
Rick Gomez ... Nestor Rosario

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Ulubiony Serial: Band of Brothers

Re: The Crossing [ABC]

Post autor: grejpfrutella »

Zobaczylam Ricka Gomeza w trailerze, czyli mojego ulubionego George'a Luza z BoB, ale niestety dalam rade obejrzec jedynie pilota. Niby pomysl ciekawy, ale cos mi nie gra, chyba juz czlowiek za duzo dobrych seriali widzial :-p
no sex, no rock'n'roll, just drugs.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Pomysł rodem z "The 4400" tylko wykonanie dużo gorsze. Liczyłem na ciekawą historię z dobrą mitologią, ale się rozczarowałem. Pilot obejrzałem, bez większych emocji i jakoś nie ciągnie mnie by oglądać dalej... ale może kiedyś zobaczę co scenarzyści wymyślili.
Gozer
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam

Post autor: Gozer »

Zobaczylam Ricka Gomeza w trailerze, czyli mojego ulubionego George'a Luza z BoB, ale niestety dalam rade obejrzec jedynie pilota. Niby pomysl ciekawy, ale cos mi nie gra, chyba juz czlowiek za duzo dobrych seriali widzial
Hehe nie udało mu się ukryć. Ja też go pamiętam z BoB. Podoba mi się też w roli zastępcy.
Pomysł rodem z "The 4400"
Widzę, że sporo ludzi porównuje ten serial do 4400 i Losta. Co tam takiego jest podobnego, oprócz podróży w czasie?
Pilot mnie wciągnął i to bardzo ale to jest ABC więc nie spodziewam się superserialu, pewnie będzie gorzej ale mam słabość do fabuł o genetycznie zmodyfikowanych ludziach . Zresztą już 2 odcinek był nieco słabszy. Kolejny serial o podróżach w czasie, w ostatnich latach jest ich niezły wysyp.
Dla mnie fabuła kojarzy się ze Star Trekiem (wojny eugeniczne, próby opanowania Ziemi przez zmodyfikowanych ludzi), serialem The Refugees (ludzie uciekający do przeszłości przed globalną katastrofą ) i Terminatorem (Reese to taki mix Sarah Connor, Kyla i Terminatora).
Gozer
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam

Post autor: Gozer »

Serial trzyma poziom i nadal z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki.
Sporo wątków dających możliwość rozwinięcia historii.
Jednak najbardziej w tym serialu nie pasuje mi aktor grający szeryfa Ellisa. No nie mogę się do gościa przekonać.
Chyba jakby tą rolę grał Rick Gomez to by sobie lepiej poradził.
Awatar użytkownika
Traf
Wskaż do odpowiedzi
Techniczny
Techniczny
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Gra o tron

The Crossing [ABC]

Post autor: Traf »

Dopiero teraz trafiłem na ten serial, a właściwie jedynie na wpisy o nim...
Lubię fantastykę, więc pokuszę się o sprawdzenie co najmniej jednego odcinka, bo to serial skasowany, czyli coś z nim pewnie było nie tak :scratch:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

The Crossing [ABC]

Post autor: Lubec »

Traf pisze: 28 stycznia 2023, 23:57 Lubię fantastykę, więc pokuszę się o sprawdzenie co najmniej jednego odcinka, bo to serial skasowany, czyli coś z nim pewnie było nie tak :scratch:
To jest ABC, więc możliwe. Aczkolwiek dużo dobrych seriali zostało skasowanych, bo nie miało wystarczająco dużej oglądalności.
Daj znać jak obejrzysz, czy warto się za to brać.
Awatar użytkownika
Traf
Wskaż do odpowiedzi
Techniczny
Techniczny
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

The Crossing [ABC]

Dzisiaj skończyłem czwarty odcinek. To nie jest jakiś powalająco niesamowity serial, a jednak na tyle ciekawy, bym nie skończył oglądania na tym odcinku.
Moja opinia może jednak nie być miarodajna, bo po prostu lubię takie zagadki z elementem fantastyki...
Awatar użytkownika
Traf
Wskaż do odpowiedzi
Techniczny
Techniczny
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

The Crossing [ABC]

Obejrzałem całość i choć nie jest to jakiś wybitny serial, to nie żałuję, że oglądałem, zwłaszcza kiedy zakończenie jest w porządku. Kontynuacja mogłaby być, ale i tak zrobili dosyć sensowny finał.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ