Ranking na najlepszy serial!
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Nie nie był - to było tylko kilka odcinków.
A co do Sons... - to nie dam rady za każdym razem jak tylko ktoś dopisze jakąś propozycje do listy a NIE ZAMIEŚCI wymaganych informacji na podstronie za każdym razem tego weryfikowac.
Jeśli więc chcesz, żeby woja propozycja nie była skasowana to dołóż wszelkich starań, żeby zamieścić niezbędne i wymagane informacje.
To naprawdę tylko pięć punktów...
http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=878
A co do Sons... - to nie dam rady za każdym razem jak tylko ktoś dopisze jakąś propozycje do listy a NIE ZAMIEŚCI wymaganych informacji na podstronie za każdym razem tego weryfikowac.
Jeśli więc chcesz, żeby woja propozycja nie była skasowana to dołóż wszelkich starań, żeby zamieścić niezbędne i wymagane informacje.
To naprawdę tylko pięć punktów...
http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=878

-
steven pienaar
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
Tyle, że to nie była moja propozycja, ktoś inny zawalił sprawę...
Dołożyłem wszelkich starań już parę miesięcy temu, zamieszczając wymagane informacje, wystarczy tylko przejrzeć ten temat od początku do końca:
http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=824
A co do szóstego sezonu The Shield to było wystawionych siedem z 10 odcinków, bo trzech ostatnich nie dało się przekonwertować, więc pewnie i teraz byłby ten sam problem, zresztą:
Dołożyłem wszelkich starań już parę miesięcy temu, zamieszczając wymagane informacje, wystarczy tylko przejrzeć ten temat od początku do końca:
http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=824
A co do szóstego sezonu The Shield to było wystawionych siedem z 10 odcinków, bo trzech ostatnich nie dało się przekonwertować, więc pewnie i teraz byłby ten sam problem, zresztą:
Powyższy cytat pochodzi ze starego forum. Dlatego wydawało mi się, że kwestia 6. sezonu jest już zamknięta i pozostaje do wystawienia ostatni, siódmy sezon.xvidasd pisze:W końcu jest ale dlaczego niepełny?
Otóż dostępne w sieci odcinki: 8,9 i 10 (jmt) mają poważne uszkodzenia w strumieniu audio. Wprawdzie dla widza są one niesłyszalne jednak nie poddają się kompresji i dzwięk totalnie się rozjeżdza (np. odc 7 aż w 29-ciu miejscach ma defekt).
Próbowałem tęcznie na timeline wycinać fragmenty i dopasowywać jednak praca okazała się nadaremna i praktycznie niewykonalna (dzwięki rozjeżdzały sie w różnych kierunkach) dlatego zrezygnowałem z zamieszczania tych trzech odcinków.
Dlatego odcinków [6x8], [6x9] i [6x10] NIE BĘDZIE !!! w formacie (XviD asd)
W pakiecie znajdują się jednak napisy do tych odcinków (do wersji JMT)
Wszystko więc co musisz zrobić to pobrać oryginalne pliki.
-
asd
-
Expert
No jednak zabrakło na koniec zasadniczej informacji o stanie napisów:steven pienaar pisze:Dołożyłem wszelkich starań już parę miesięcy temu,
Nigdzie w temacie nie znalazłem informacji o kompletności.steven pienaar pisze:Tutaj niezbędne do listy serialowej linki:
Napisy powstają na bieżąco, czyli są dostępne do dwóch jak na razie wyemitowanych odcinków. Biorąc pod uwagę, że jest to produkcja stacji FX oraz, że prawdopodobnie w zamyśle jej kierownictwa ma to być następca kończącego się tej jesieni genialnego The Shield, może być ciekawie...
A co do The Shield to sytuacja uległa zmianie - obecnie potrafię już sobie radzić z takimi desynchronizacjami (patrz Greys sez3)

-
steven pienaar
Kiedy pisałem tego posta, to nie były wyemitowane jeszcze wszystkie odcinki, a co za tym idzie nie było wszystkich napisów, jednak napisałem, że są robione na bieżąco, a biorąc pod uwagę, że serial tłumaczył Yungar, można było być pewnym, że powstaną napisy do wszystkich odcinków...

W takim razie można wystawić oba sezony za jednym zamachemxvidasd pisze:A co do The Shield to sytuacja uległa zmianie - obecnie potrafię już sobie radzić z takimi desynchronizacjami (patrz Greys sez3)

-
asd
-
Expert
W takich sytuacjach najlepiej jest napisać w temacie duzymi literami fakt, że napisy już są i dopiero wtedy dodać serial do listy.
To że został skasowany nie oznacza, że nie może zostać ponownie dodany - pod warunkiem, że spełnia już wszystkie kryteria.
A co do shielda to i owszem - z Twojej perspektywy zapewne było by lepiej, żebym wystawił oba sezony od razu. Z mojej jednak wygląda to zupełnie inaczej.
To że został skasowany nie oznacza, że nie może zostać ponownie dodany - pod warunkiem, że spełnia już wszystkie kryteria.
A co do shielda to i owszem - z Twojej perspektywy zapewne było by lepiej, żebym wystawił oba sezony od razu. Z mojej jednak wygląda to zupełnie inaczej.

-
steven pienaar
Skoro serial ma spełniać wszystkie wymogi, aby trafić na listę, to np. serialu Leverage też nie powinno na niej być, ponieważ zgodnie z poniższym cytatem:
A jak widać tutaj-->http://www.tvshows.i365.pl//viewtopic.php?t=1207 w propozycji Leverage nie ma żadnych linków(punkt 3)xvidasd pisze:Sprawa jest prosta - im bardziej sie postarasz tym większe szanse na to, że zwrócimy uwagę na ten serial.
Prawidłowe zgłoszenie powinno zawierac:
1.Plakat lub zdjęcia z serialu (nie jest to konieczne ale zachęca).
2.Opis lub opisy - przy każdym z nich musisz podac jego źródło - czy jest twoj? czy też sciągnięty z innych stron?
3.Linki do poniższych stron:
a).- oficjalna strona serialu,
b).
c).
d).
e).
f).
4.Informacje dotyczącą dostępności napisów.
Napisy: :thumleft: / :thumbdown: / będą
5.Informację o "kondycji" serialu w sieci:
Dostępnośc: :thumleft: / :thumbdown:
---------------------------------
Punkty 2,3,4 są obowiązkowe!! jeśli chcesz zgłosic serial do LISTY !
-
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi - Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
No więc właśnie. Proponuję poczekać na nową wersję listy, którą przygotowuje asd, właśnie w celu uniknięcia takich kontrowersji. Poza tym, może się zdarzyć również tak, że dany serial zainteresuje któregoś z uploaderów i zostanie wstawiony niezależnie. Tak było np. w przypadku "Dead Set", gdy fluid automatycznie zaoferował się z przygotowaniem serialu. Do "Laverage" akurat linki są, tylko w innym miejscu, więc wszystko da się na spokojnie wyjaśnić 

-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
To nie możliwe.spiderpp pisze:określiłbym konkretny dzień miesiąca, w którym będzie wybierana pozycja do wystawienia, np. 15-tego każdego miesiąca serial, który zajmuje pierwszą pozycję będzie wystawiany.
Po pierwsze czasem (pomimo szybkiego łącza) ściągnięcie danego serialu może trwaaaać. Po drugie czasem sie okazuje, że w większości odcinków synchronizacja audio jest zepsuta i muszę dopasowywać ręcznie a jest to bardzo pracochłonne. A po trzecie na dokłądke może być tak,że napisy nie będą pasować. Tak miałem z Greysami S3 - przygotowanie tego zajeło mi trzy miesiące. Nie mogę więc siętak sztywno określać.
No chyba że lista będzie dotyczyć tylko mini-seriali...
Added after 2 minutes:
Leverage - skasowałem gdyż @fluid obiecał go wystawić.
Crusoe S01E09 - skasowałem gdyż nie wystawiamy pojedyńczych odcinków "oderwanych z księżyca".

-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
Pewnie dlatego, ze wszystkie najciekawsze pozycje ktoś zawsze rezerwuje i nie ma sensu dodawac do listy.xvidasd pisze:Chociaż jak na razie to nie widzę chętnych do dopisywania seriali...
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Douglas Adams
-
asd
-
Expert
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
I wszelkiej masci miniseriale.xvidasd pisze:Rezerwowane są nowości, do których i tak na razie nie ma napisów.
Tu zazwyczaj brakuje napisow, sam juz wynalazlem kilka ciekawych starszych pozycji, ale sa duze braki, albo wogole niema tlumaczen.xvidasd pisze:Jest jednak wiele starszych seriali godnych oglądnięcia - wystarczy tylko troszkę poszukać...
To dobra wiadomosc. Jest kilka, ktore bym obejzal, ale nigdzie nie ma torrentow, ale pewnie i tak nie wygraja glosowania :(xvidasd pisze:Nie widzę też problemu w zgłaszaniach dawno już wystawionych pozycji (RS).
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
Douglas Adams
Douglas Adams
-
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
Mimo wszystko można spróbować , albo chociaż innym podrzucić pomysła niech też poszukają anusz coś się jednak z tego urodzipanjandrum pisze:Tu zazwyczaj brakuje napisow, sam juz wynalazlem kilka ciekawych starszych pozycji, ale sa duze braki, albo wogole niema tlumaczen.xvidasd pisze:Jest jednak wiele starszych seriali godnych oglądnięcia - wystarczy tylko troszkę poszukać...To dobra wiadomosc. Jest kilka, ktore bym obejzal, ale nigdzie nie ma torrentow, ale pewnie i tak nie wygraja glosowaniaxvidasd pisze:Nie widzę też problemu w zgłaszaniach dawno już wystawionych pozycji (RS).

-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Osobiście również uważam, że głosy ujemne są trochę bez sensu, bo wątpię, że wciskają guziczki tylko te osoby, co cokolwiek widziały z tego, przeciwko czemu głosują. Najczęściej jest pewnie tak, że głosują dla zasady, by wyżej uplasował się serial, który chcą. Nie jest to za bardzo uczciwe. Chyba faktycznie jeden guzik - na tak - by wystarczył 

Oceń ten serial