1.Quiz polega na odgadnięciu zagadki danego typu, czyli rozpoznanie serialu, aktorki, cytatu itp. Szczegóły regulują przepisy szczególne znajdujące się we tematach właściwych quizów.
2.Osoba, która odgadła w przeciągu 24h ma obowiązek wystawić kolejne zdjęcie, "przepisać" punktacje z poprzedniego postu oraz dodać sobie jeden punkt.
3.Jeśli ktoś nie ma zamiaru zadać zagadki niech nie odpowiada na ten quiz. Nie uznaje się też "oddawania" zagadki - osoby łamiące ten punkt regulaminu będą karane "warnem". Nie chcesz zadawać? - nie odpowiadaj!!
4.Jeśli zagadka okaże się za trudna autor ostatniego zdjęcia ma obowiązek wkleić kolejne przed upływem 48h lub dać jakąś podpowiedź. Jeśli tego nie zrobi zagadkę uznaje się za nieważną. W takiej sytuacji obowiązuje zasada "kto pierwszy ten lepszy".
Przyszedł mi do głowy pomysł na nowy quiz. Nie wiem czy się przyjmie, ale myślę że nie zaszkodzi spróbować. Zasady tego quizu są takie jak innych już istniejących na forum z tą różnicą że można w nim zadawać zagadkę dowolnego typu (jaki to serial, skąd pochodzi ten cytat, itd. itd.) poza tym który był zadawany poprzednio. Czyli, pierwsze zagadka będzie typu "Najpiękniejsza aktorka serialu" to kolejna może być "Zabawa dla ambitnych" albo "z jakiego serialu jest ten urywek?" albo coś jeszcze innego, byle nie znowu "Najpiękniejsza aktorka...". To chyba tyle tytułem wyjaśnień, czas zobaczyć czy coś z tego wyjdzie...
No to zacznijmy...
Kod: Zaznacz cały
PUNKTACJA:
nick - 0.pkt