Uwagi dotyczące serwisu i forum.

Co robimy i kim jesteśmy? Pomoc.
Przedstaw się i nie bój się pytać - odpowiemy na KAŻDE pytanie.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Bostonq pisze:Poza tym, jest przecież "krzykalnica" na stronie głównej. Po co więc druga?
Dokładnie.

A ja mam takie pytanie czy dotychczasowe bannery oraz ogólny 'design' forum są przyjazne dla oka czy też są "rażące"?

Czy ogólna kolorystyka (Forum) oraz styl jest zadowalająca czy też się Wam nie podoba?

Pamiętajcie, że nawet najdrobniejsze uwagi są bardzo cenne...
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2008, 02:04 przez asd, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek When Dreams Come True...
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

@ASD, wszystko gicior. To jedno z ładniejszych for jakie widziałem. Wszystko eleganckie i czytelne. Jest OK.
PaPyS
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: PaPyS »

Kolejny błąd, i kolejny raz BSG, ale tym razem Classic
Wiele lat temu ludzkość toczyła wojnę z Cylonami - rasą złowieszczych cyborgów. Po latach, Cyloni wycofali się i wojna wydawała się zakończona. Jednak w wyniku podstępu maszyny przypuszczają atak na Dwanaście Koloni, którego skutkiem jest całkowite pokonanie ludzkiej cywilizacji. Battlestar Galactica to jedyny okręt bojowy, który nie uległ zniszczeniu, teraz wyrusza na ostatnią misję - odnalezienie trzynastej koloni - Ziemią.
Powinno być "Ziemi"

;)
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Kolorek spoko dzięki niemu wszystko czytelne i przejrzyste Jest spox
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wujekjoe »

haker_dream
ty faktycznie piszesz byle tylko pisac :D

ps. te gwiazdki uwierz nic nie daja a jak zbierzesz komplet to i tak sezam sie nie otworzy;p
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Błąd poprawiony - dzięki - może jeszcze jakieś uwagi? :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Mamy już dwieście seriali na stronie a wkrótce pewnie znwu trochę przybędzie... i w związku z tym mam pytanie - czy obecna forma strony głównej jest zadowalająca?

Chodzi o to, czy spis wszystkich seriali na głównej spełnia swojąfunkcję czy też pomału staję się nieczytelny/uciążliwy itp?

Osobiście od początku przyjąłem taką formę i uważam, że jest najlepszym rozwiązaniem gdyż od razu widać czym dysponujemy oraz można prosto przejść do interesującego serialu.

Odwiedzając inne witryny zawze denerwował mnie katalog czy też wyszukiwarka na stronie bo co mam szukać jak np nie znam tytułu?

Ale zdaję sobie sprawę, że lista seriali wkrótce się wydłuży i być może można by to zorganizować inaczej...

Od razu mówię, że nie wchodzi w grę żadne grupowanie na podstawie kategorii gdyż niektórych seriali nie sposób jednznacznie skatalogować
(no bo np LOST to jaki gatunek? Dramat?, Przygodowy?, Thriller?, Sci-Fi?, Akcja?)

Ktoś ma jakieś sugestie?

Druga sprawa to podstrony - skoro statystyki pokazują, że jednak cieszą sie one sporą popularnością to co można by na nich ulepszyć?
Jakie dane tam was intresują a co jest zbędne?
Oglądacie trailery?, czytacie opisy?

Wszelkie - nawet z pozoru błache uwagi mile widziane! :)
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Yogi_18 »

Co do strony głównej to pamiętam jak kiedyś wchodziło się na stronę, a lista seriali się mieściła w jednym "ekranie" teraz żeby obejrzeć całość to trzeba przewijać :P

Na ulepszenie strony głównej nie mam pomysłów ale jak już wspomniałeś:
xvidasd pisze:Oglądacie trailery?czytacie opisy?
Jak mnie jakiś serial zaciekawi po opisie to zawsze włanczam trailer :)
Ewentualnie można dorzucić jeszcze opening danego serialu lub można dorzucić temat muzyczny z serialu (ja osobiście lubię soundtracki)

tutaj mógłbym zaproponować player co jest na patrz.pl fajnie można wstawić na forum lub stronę: (przykładowy mp3ka co wrzuciłem na własne forum)

Kod: Zaznacz cały

<object width="258" height="41"><param name="movie" value="http://patrz.pl/static/flash/audioplayer.swf?id=242376&r=4&o=&title=Rei+Hazuki"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://patrz.pl/static/flash/audioplayer.swf?id=242376&r=4&o=&title=Rei+Hazuki" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="258" height="41"></embed></object>
Wrzuć na jakąś stronkę i zobacz jak wygląda ;)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Trailerów nie oglądałem jeszcze ani razu, opisów też nie czytam (może, kiedyś...) - jak szukam jakichś informacji, włączam wikipedię.

Mi się podoba, jak jest. Jest czytelnie, alfabetycznie, nie wiem czego chcieć więcej. ja bym zostawił jak jest :)
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

Moja propozycja na podstrony to jakieś obrazki tapety avatary itp. no i oczywiście okładki dvd do każdego sezonu jeśli istnieją, a jeśli nie to użytkownicy forum mogą się tym zajmować!
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Taki spis, jak jest obecnie jest naprawdę dobrym rozwiązaniem, który co ważniejsze sprawdza się wyśmienicie. Przynajmniej na moim przypadku.
Jednak wspominałeś już o wyszukiwarce. Nie byłoby takiej możliwości, aby obok tego spisu umieścić także wyszukiwarkę, która umożliwiałaby wyszukanie jakiegoś serialu wpisując jego tytuł i odsyłałaby od razu do podstrony z serialem? Na razie (przy 200 serialach) może wydaje to się zbędne, ale gdy baza się rozrośnie do 400, to oprócz przeglądania całej listy, chciałbym mieć jeszcze możliwość szybkiego wyszukania po tytule.
Co o tym sądzą inni?
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Stronka wygląda super, wszystko jest bardzo czytelne i przejrzyste. Opisy seriali są pomocne przy wyborze do oglądania. Z trailerów nie korzystam.

Ja moge wystąpić z jednym wnioskiem. Chciałabym żeby przy serialu w opisie było napisane co z zakończeniem. Oczywiście nie chodzi mi tu o spojler, ale o zdanko, że np serial został zakończony i miał normalne wyjaśniające wszystko zakończenie, albo że np serial został przerwany i nie wiadomo o co w nim chodziło. Myślę że to pomoże przy decyzji czy bawić się w oglądanie czy nie. Ja szczerze mówiąc gybym wiedziała że pare seriali nie ma zakończenia nie zajmowałabym sobie nimi czasu. Fajnie by było również wiedzieć że np serial jest dalej kontynuowany ale już tylko w 350 i że jesli ktoś chce dalej oglądać to musi radzić sobie sam, na stronce jest też parę takich seriali.

PS. Pomysł hakera też brzmi fajnie :)
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

nova.nike pisze: Fajnie by było również wiedzieć że np serial jest dalej kontynuowany ale już tylko w 350 i że jesli ktoś chce dalej oglądać to musi radzić sobie sam, na stronce jest też parę takich seriali.

PS. Pomysł hakera też brzmi fajnie :)
Z tym to akurat szkoda pracy, ponieważ seriale wcześniej czy później będą dokańczane. Wtedy trzeba by na nowo sprawdzać co z tym serialem itd.. W tej chwili jest mała grupa uploaderów wstawiających jakieś pozycje i stąd są jakieś opóźnienia. Nie każdy ma czas, sprzęt i chęci do wstawiania czegoś a nawet jak już są wszystkie te czynniki, to okazuje się, że uploadowanie przerasta początkowe wyobrażenie o tym.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Ale faktycznie można by umieszczać informację, że serial został przerwany przez producenta. Zwróćcie uwagę, że niewiele seriali wraca po jakimś czasie, więc nie byłoby problemu z ewentualną zmianą informacji, gdyby się taki wyjątek zdarzył.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Dzisiejsze jak i przyszłe problemy spowodowane są tym, że i365 łączy się z innym serwisem.
Dodatkowo w ferworze przenosin nie zaksięgowali sobie wpłaty jakiej dokonałem płacąc za hosting.

Tak więc cierpliwości i wyrozumiałości trochę poproszę :)
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Rozumiemy wszystko :) Dobrze, że już się wszystko wyjaśniło, przynajmniej wiem o co chodzi, bo z początku trochę się przeraziłem, co to może być... ;)
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

An25driu - to nie wiedziałam i bardzo się cieszę że niektóre seriale zostaną dokończone :) Chodzi mi tu np o Smitha czy o The Nine, o rodzinie Soprano nie wspomnę ;)
To może chociaż oznaczyć te seriale które zostały przerwane przez producenta, tak jak mówi Bostonq :)
Awatar użytkownika
Aye
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Aye »

Bostonq pisze:Ale faktycznie można by umieszczać informację, że serial został przerwany przez producenta.

To chyba naprawdę sprowadza się do skasowania przy latach emisji niektórych pozycji "?????", tak więc np. dla Travlera powinno być tylko "2007", zamiast "2007-?????". Takie rozwiązanie byłoby najbardziej intuicyjne i proste (dodawanie specjalnego tekstu: "Serial nie będzie kontynuowany w następnych sezonach" wydaje mi się zbyteczne).
PaPyS
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: PaPyS »

Tak ale serial może mieć jeden sezon, licząć na to że bedzie drugi, a tu lipa i nie ma. Wtedy nie ma zakonczenia i nie chce się oglądać. Takim typem serialu jest np. Traverler. Ostatnio odcinek nic nie rozwiązuje, tylko jeszcze bardziej gmatwa sprawe ...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Dokładnie. Klasycznym przykładem takiej sytuacji (obok "Travelera") jest serial "Invasion". Znakomita produkcja, ale zakończenie może przyprawić o zawał. I guzik, bo nic więcej nie zobaczymy. Więc dobrze by chyba była dawać taką informację, nawet z adnotacją, że serial wart jest obejrzenia, mimo iż końcówki mu brakuje. Ja nie żałuję, że obejrzałem "Inwazję", ale przy takiej informacji każdy by to robił na własne ryzyko. Zostawienie samej daty nic nie znaczy, bo serial może domykać wątki w jednym sezonie, a może i nie. Więc informacja, jeśli już, winna być konkretna :) Są co prawda takie "przejściowe" sytuacje - "Point Pleasant" trochę się kończy, a trochę nie :wink: Bo niby znaczna część wątków się zamknęła, to jednak główny został nie rozwiązany. Ale wygląda to lepiej niż w przypadku "Inwazji".

Nie byłoby to trudne, założę wątek na forum i się zbierze potrzebne informacje, każdy trochę pomoże i będzie jak znalazł :)

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ