Life's Too Short (BBC2)

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

W.BRYTANIA Life's Too Short (BBC2)

Post autor: najphil »

Obrazek

"Life's Too Short" opowiadać ma o Warwicku Davisie, słynnym brytyjskim aktorze lilipucie, który zdobył popularność grając w takich megahitach jak "Gwiezdne Wojny" czy "Harry Potter". Komedia, podobnie jak w "Extras", skoncentruje się na życiu osobistym i zawodowym aktora. Opowie o jego frustracjach i stresach związanych z codziennym życiem. Gervais i Merchant również pojawią się w serialu, w drugoplanowych rolach. (popcorner.pl)

Jako ogromny fan serialu "Extras" już się nie mogę doczekać. To swoista kontynuacja tego serialu znowu zapewni nam sporą dawkę niecenzuralnego i niepoprawnego politycznie humoru oraz da okazję popatrzeć na takie gwiazdy jak Johny Depp, Liam Neeso, czy Sting, w niecodziennych rolach.

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

No niestety Extras czy The Office UK bardzo mi się nie spodobały. Głównie za sprawą Ricky'ego Gervais'a i jego pseudo kunsztu aktorskiego. Facet uważa że jest bardzo śmieszny i sam pisze sobie scenariusze. Większość jego produkcji jest co najmniej dziwna:
The Ricky Gervais Show, Ricky Gervais Meets Garry Shandling, Ricky Gervais Meets Christopher Guest... - nawet tytuły nie mogą być normalne. Facet jest zadufany w sobie i uważa, że jak tylko otworzy usta to już będzie to śmieszne i wszyscy będą boki zrywać.
"Osławiony" Extras czy "Biuro" w rzeczywistości nawet nie były komediami - to żałosne dramaty przedstawiające dupka, który choć o tym nie wie naprawdę w realu jest... dupkiem :D
Jestem na nie.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Re: Life's Too Short (BBC2)

Post autor: sindar »

Nie wiem czy ktoś Life is too short widział, ale ja się nieźle uśmiałem.
Warwick genialnie sam siebie sparodiował.
Zagrał wielkiego nieudacznika, który potrafi zepsuć dosłownie wszystko, a na dodatek samo życie mu też wciąż rzuca kłody pod nogi.
Najlepsze jest to, że mu nawet specjalnie nie współczujemy, bo z drugiej strony w obliczu kłopotów rodzinnych i finansowych, potrafi zachować się jak wielka szuja i oszukać każdego (z dość miernym skutkiem :)).
Słowem małość charakteru odpowiada jego wzrostowi :)
No i ta galeria postaci... obok gwiazd ekranu czy estrady, indywidua w postaci jego asystentki, czy księgowego. Palce lizać :)
Ktoś chce się pośmiać - szczerze polecam ten serialik :)

.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

[mini] Life's Too Short [BBC]

Post autor: sindar »

obrazek

[BBC]: [2011-2013], mini
Produkcja: Wielka Brytania,
Gatunek: Komedia,, Dokładna data premiery: 2011-11-10
Reżyseria: Ricky Gervais,Stephen Merchant, Scenariusz: Warwick Davis,Ricky Gervais
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Life\s Too Short opowiada o Warwicku Davisie, słynnym brytyjskim aktorze lilipucie, który zdobył popularność grając w takich megahitach jak Gwiezdne Wojny, Harry Potter, czy już nieco zapomnianym Willow.
Serial bynajmniej nie jest opowieścią biograficzną, jest utrzymaną w stylu "reality" komedią, w której Warwick genialnie sam siebie sparodiował.
Davis jest w serialu wielkim nieudacznikiem, który potrafi zepsuć dosłownie wszystko, a na dodatek samo życie mu wciąż rzuca nowe kłody pod krótkie nogi.
W obliczu kłopotów rodzinnych i finansowych, potrafi zachować się jak wielka szuja i oszukać każdego (z dość miernym skutkiem).

Nieortodoksyjny serial. ale naprawdę bardzo zabawny.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ