Vampire Diaries

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
ana81
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: ana81 »

Widzę, że co po niektórzy przebrnęli, więc jeszcze nie odpuszczę
Pierwsze dwa odcinki, to tak jak wspomniała Mroofa69 90210 w wersji Vampire... Para głównych bohaterów - co za porażka - przesłodzone, nijakie kreacje.
Eh, na razie rozczarowanie.
Wampirze tematy są teraz na fali, ale wszystko co teraz powstaje w tym klimacie powstaje w jakiejś beznadziejnej otoczce. Gdzie mrok, pazur?:scratch:
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

ana81 pisze:Wampirze tematy są teraz na fali, ale wszystko co teraz powstaje w tym klimacie powstaje w jakiejś beznadziejnej otoczce. Gdzie mrok, pazur?
he,he. marzysz... :-p Odkąd powstała "wiekopomna" saga Zmierzch :P
Wszystkie seriale i filmy o wampirach będa pewnie wyglądac podobnie. A ze dzieciaki oglądają...to kontynuacjie mamy na bank. :D

Przypomniało mi się cos , co napisała koleżanka w jednym fanficu ze świata SN, strasznie mi się to spodobało, więc zacytuję bo może odnosic się w całości do wszystkich tego typu książek i filmów:

" Błyszczący Edward, joł! Nie ma nic głupszego niż błyszczące wampiry. Kto kur*a wymyślił błyszczące potwory?! Ta kobieta musiała być na niezłym haju... Alicia nie mogła tego pojąć i przysięgła, że jeżeli tylko dowie się, gdzie mieszka ta cała Ste...? Nieważne... To osobiście dostarczy jej jedną z tych kreatur pod samą wycieraczkę i spyta: „Czy ci kurna mać, coś tu błyszczy?!”

:D :D :D
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Od momentu, w którym
Spoiler:
zaczyna się robić całkiem znośnie :grin:
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Ja nadrobiłem wszystkie odcinki i źle nie jest. Gdyby pominąć te wszystkie licealne wątki i całą tą szkolną otoczkę, to serial byłby lepszy. No i trzeba przyznać, że dobrym ruchem było zatrudnienie Ian'a bo gra naprawdę świetnie.
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Ach ten Ian, nie tylko świetnie gra :-p
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Coś te wampiry muszą w sobie mieć :D Drogie panie a to uwielbiają Edwarda a to Erica no i w końcu właśnie Damona.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

Smallville pisze:Drogie panie a to uwielbiają Edwarda a to Erica no i w końcu właśnie Damona.
:P :P :P

Wampiry może coś w sobie mają :D

Ale co do wymienionej powyżej listy imion...to uwielbiają ich raczej dziewczynki.. :-p

Ja wolę Mike'a albo Henry'ego.

P.S. A True Blood nie lubię :-p tak więc nie generalizuj Supermanie... :D
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Ja uwielbiam Damona, dobrze być 28 letnią dziewczynką :-p
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

ana81 pisze:Ja uwielbiam Damona, dobrze być 28 letnią dziewczynką
Dziwię się... :-p
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

LOL Wampiry i epidemia Zmierzchu i jakieś Damony... :haha :haha :haha

Kate Beckinsale jako Selene w "Underworld" to było coś! :smt007
Obrazek
Ignorance is a virtue.
zatopionq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: zatopionq »

Zaczęłam oglądać ten serial i jak dla mnie jest nawet, nawet. Ludzie od dawna sie interesowali wampirami i innymi takowymi stworzeniami.
beata101 pisze:Odkąd powstała "wiekopomna" saga Zmierzch :P
Wszystkie seriale i filmy o wampirach będa pewnie wyglądac podobnie. A ze dzieciaki oglądają...to kontynuacjie mamy na bank. :D
Widzę, że ktoś tutaj nie bardzo sie orientuje z powstaniem książek. Po zakończeniu obecnie czytanej książki biorę się za serię książek o tym samym tytule co serial. I w gwoli ścisłości - Pamiętniki Wampirów zostały napisane wcześniej niż Zmierzch, więc jeśli są jakieś podobieństwa w seriach tych książek to jest to podobieństwo Zmierzchu do Pamiętników, a nie pamiętników do zmierzchu
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Ostatni odcinek kończy się fajnie :grin:
Spoiler:
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

zatopionq pisze:Widzę, że ktoś tutaj nie bardzo sie orientuje z powstaniem książek. Po zakończeniu obecnie czytanej książki biorę się za serię książek o tym samym tytule co serial. I w gwoli ścisłości - Pamiętniki Wampirów zostały napisane wcześniej niż Zmierzch, więc jeśli są jakieś podobieństwa w seriach tych książek to jest to podobieństwo Zmierzchu do Pamiętników, a nie pamiętników do zmierzchu
Szczerze? Przeczytałam " Zmierzch" mniej więcej do połowy i odpadłam od nadmiaru bzdur..nie byłam w stanie tego po prostu przełknąć. :P Z tego co słyszałam, następne części są równie denne...Chociaż z drugiej strony jak mawia moja koleżanka, która jest bibliotekarzem "z powołania" i książki to jej życie i pasja- dobrze, że panieneczki chociaż w ten sposób mają kontakt ze słowem pisanym :grin:

Co do Pamiętników...nie czytałam i nie mam zamiaru, jesli serial jest na nich oparty...to pewnie tez w połowie książki dam sobie spokój. :-p
A co było wcześniej... żadna różnica :-]
sunako14
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: sunako14 »

beata101 pisze:
zatopionq pisze:Co do Pamiętników...nie czytałam i nie mam zamiaru, jesli serial jest na nich oparty...to pewnie tez w połowie książki dam sobie spokój. :-p
A co było wcześniej... żadna różnica :-]
szczerze?? książki i film mają niewiele ze sobą wspólnego. Łączą je tylko poszczególne (małe!) epizody. To wszystko. Przy okazji są bardzo cienkie :-]
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

Kod: Zaznacz cały

Bob Levy, producent wykonawczy "The Vampire Diaries", obiecał fanom że zrobi wszystko by doprowadzić do crossovera "Gossip Girl" i "The Vampire Diaries".
Jakoś kiepsko to widze :alien:
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Już 3 razy próbowałam ściągnąć z rapidshera 1x13 i zatrzymywało się na 6% :(
Jest szansa żeby wstawić to gdzie indziej?
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

ana81 pisze:Ja uwielbiam Damona, dobrze być 28 letnią dziewczynką :-p
ja jestem 26 letnia dziewczynka :D

Edzia nie lubie :P ale Eryk i Henry są cudni :D hahaha
bartek1
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bartek1 »

Jako, że cisza w tym temacie to ja podsumuje 1 sezon :)

Ogolnie serial pomimo wkurzajacych glupot w fabule da sie ogladac. Niektore postacie zostaly bardzo fajnie wymyslone i potem poprowadzone. Damon jest zdecydowanie najlepszy, jego teksty i sarkastyczne poczucie humoru dodaja charakteru temu serialowi. Do Stefana nic nie mam, ale powinni odstrzelic osobe ktora wpadla na pomysl zeby tak nazwac glowna postac serialu. :roll: Nie zebym mial cos do tego imienia ale po prostu nie pasuje.

Straaasznie nie lubie Eleny, robia z niej tak urocza i slodka panienke ze momentami rzygac sie chce. :roll: Jest strasznie nijaka, ani w ta ani w tamta, juz ta mloda wiedzma wiecej ma do powiedzenia :S

Kolejna postac ktora mnie drazni to ta blondynka (nie pamietam imienia), ale to chyba norma w tego typu serialach, że wprowadza sie glupia postac, ktora za wszelka cene chce pokazac ze jest inaczej :D
Spoiler:
Spoiler:

Ogolnie 1 sezon konczy sie ciekawie i mimo wszystko przyjemnie sie oglada ten serial i chetnie poogladam kolejne odcinki :)
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Jeden z głównych bohaterów miał już doświadczenie w podobnej tematyce:
"Fallen" jest produkcją stacji ABC z 2006 roku. Jest to mini serial składający sie z trzech odcinków. Głównym bohaterem jest osiemnastolatek Aaron Corbett (Paul Wesley) , półczłowiek-półanioł, który odkrywa kim jest. Jest on zbawcą, który ma odkupić winy tytułowych Upadłych Aniołów. (z Filmweb)
Chyba sprawdzę co to :)
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

O ja!!! Wiedziałem, że gdzieś już go widziałem, ale za "Chiny Ludowe" nie mogłem sobie przypomnieć gdzie. A tu proszę, zgadza się, to ten aniołeczek z Fallen :D Zgadza się. Widziałem to bardzo dawno temu, zaraz po tym jak się ukazało w (XviD asd). Średnie, nie moje klimaty.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ