Widzę, że co po niektórzy przebrnęli, więc jeszcze nie odpuszczę
Pierwsze dwa odcinki, to tak jak wspomniała Mroofa69 90210 w wersji Vampire... Para głównych bohaterów - co za porażka - przesłodzone, nijakie kreacje.
Eh, na razie rozczarowanie.
Wampirze tematy są teraz na fali, ale wszystko co teraz powstaje w tym klimacie powstaje w jakiejś beznadziejnej otoczce. Gdzie mrok, pazur?:scratch:
Widzę, że co po niektórzy przebrnęli, więc jeszcze nie odpuszczę Pierwsze dwa odcinki, to tak jak wspomniała [b]Mroofa69[/b] 90210 w wersji Vampire... Para głównych bohaterów - co za porażka - przesłodzone, nijakie kreacje. Eh, na razie rozczarowanie. Wampirze tematy są teraz na fali, ale wszystko co teraz powstaje w tym klimacie powstaje w jakiejś beznadziejnej otoczce. Gdzie mrok, pazur?:scratch:
ana81 pisze:Wampirze tematy są teraz na fali, ale wszystko co teraz powstaje w tym klimacie powstaje w jakiejś beznadziejnej otoczce. Gdzie mrok, pazur?
he,he. marzysz... Odkąd powstała "wiekopomna" saga Zmierzch
Wszystkie seriale i filmy o wampirach będa pewnie wyglądac podobnie. A ze dzieciaki oglądają...to kontynuacjie mamy na bank.
Przypomniało mi się cos , co napisała koleżanka w jednym fanficu ze świata SN, strasznie mi się to spodobało, więc zacytuję bo może odnosic się w całości do wszystkich tego typu książek i filmów:
" Błyszczący Edward, joł! Nie ma nic głupszego niż błyszczące wampiry. Kto kur*a wymyślił błyszczące potwory?! Ta kobieta musiała być na niezłym haju... Alicia nie mogła tego pojąć i przysięgła, że jeżeli tylko dowie się, gdzie mieszka ta cała Ste...? Nieważne... To osobiście dostarczy jej jedną z tych kreatur pod samą wycieraczkę i spyta: „Czy ci kurna mać, coś tu błyszczy?!”
[quote="ana81"]Wampirze tematy są teraz na fali, ale wszystko co teraz powstaje w tym klimacie powstaje w jakiejś beznadziejnej otoczce. Gdzie mrok, pazur?[/quote]
he,he. marzysz... :-p Odkąd powstała "wiekopomna" saga Zmierzch :P Wszystkie seriale i filmy o wampirach będa pewnie wyglądac podobnie. A ze dzieciaki oglądają...to kontynuacjie mamy na bank. :D
Przypomniało mi się cos , co napisała koleżanka w jednym fanficu ze świata SN, strasznie mi się to spodobało, więc zacytuję bo może odnosic się w całości do wszystkich tego typu książek i filmów:
" Błyszczący Edward, joł! Nie ma nic głupszego niż błyszczące wampiry. Kto kur*a wymyślił błyszczące potwory?! Ta kobieta musiała być na niezłym haju... Alicia nie mogła tego pojąć i przysięgła, że jeżeli tylko dowie się, gdzie mieszka ta cała Ste...? Nieważne... To osobiście dostarczy jej jedną z tych kreatur pod samą wycieraczkę i spyta: „Czy ci kurna mać, coś tu błyszczy?!”
Ja nadrobiłem wszystkie odcinki i źle nie jest. Gdyby pominąć te wszystkie licealne wątki i całą tą szkolną otoczkę, to serial byłby lepszy. No i trzeba przyznać, że dobrym ruchem było zatrudnienie Ian'a bo gra naprawdę świetnie.
Ja nadrobiłem wszystkie odcinki i źle nie jest. Gdyby pominąć te wszystkie licealne wątki i całą tą szkolną otoczkę, to serial byłby lepszy. No i trzeba przyznać, że dobrym ruchem było zatrudnienie Ian'a bo gra naprawdę świetnie.
Zaczęłam oglądać ten serial i jak dla mnie jest nawet, nawet. Ludzie od dawna sie interesowali wampirami i innymi takowymi stworzeniami.
beata101 pisze:Odkąd powstała "wiekopomna" saga Zmierzch
Wszystkie seriale i filmy o wampirach będa pewnie wyglądac podobnie. A ze dzieciaki oglądają...to kontynuacjie mamy na bank.
Widzę, że ktoś tutaj nie bardzo sie orientuje z powstaniem książek. Po zakończeniu obecnie czytanej książki biorę się za serię książek o tym samym tytule co serial. I w gwoli ścisłości - Pamiętniki Wampirów zostały napisane wcześniej niż Zmierzch, więc jeśli są jakieś podobieństwa w seriach tych książek to jest to podobieństwo Zmierzchu do Pamiętników, a nie pamiętników do zmierzchu
Zaczęłam oglądać ten serial i jak dla mnie jest nawet, nawet. Ludzie od dawna sie interesowali wampirami i innymi takowymi stworzeniami.
[quote="beata101"]Odkąd powstała "wiekopomna" saga Zmierzch :P Wszystkie seriale i filmy o wampirach będa pewnie wyglądac podobnie. A ze dzieciaki oglądają...to kontynuacjie mamy na bank. :D [/quote]
Widzę, że ktoś tutaj nie bardzo sie orientuje z powstaniem książek. Po zakończeniu obecnie czytanej książki biorę się za serię książek o tym samym tytule co serial. I w gwoli ścisłości - Pamiętniki Wampirów zostały napisane wcześniej niż Zmierzch, więc jeśli są jakieś podobieństwa w seriach tych książek to jest to podobieństwo Zmierzchu do Pamiętników, a nie pamiętników do zmierzchu
Mam nadzieję, że Elena zostanie przemieniona i będziemy mieli jakąś wampirzą wojną - Stefan i jego brygada kontra ekipa spod kościoła. To by było coś :pirat:
Ostatni odcinek kończy się fajnie :grin: [spoiler]Mam nadzieję, że Elena zostanie przemieniona i będziemy mieli jakąś wampirzą wojną - Stefan i jego brygada kontra ekipa spod kościoła. To by było coś :pirat: [/spoiler]
zatopionq pisze:Widzę, że ktoś tutaj nie bardzo sie orientuje z powstaniem książek. Po zakończeniu obecnie czytanej książki biorę się za serię książek o tym samym tytule co serial. I w gwoli ścisłości - Pamiętniki Wampirów zostały napisane wcześniej niż Zmierzch, więc jeśli są jakieś podobieństwa w seriach tych książek to jest to podobieństwo Zmierzchu do Pamiętników, a nie pamiętników do zmierzchu
Szczerze? Przeczytałam " Zmierzch" mniej więcej do połowy i odpadłam od nadmiaru bzdur..nie byłam w stanie tego po prostu przełknąć. Z tego co słyszałam, następne części są równie denne...Chociaż z drugiej strony jak mawia moja koleżanka, która jest bibliotekarzem "z powołania" i książki to jej życie i pasja- dobrze, że panieneczki chociaż w ten sposób mają kontakt ze słowem pisanym
Co do Pamiętników...nie czytałam i nie mam zamiaru, jesli serial jest na nich oparty...to pewnie tez w połowie książki dam sobie spokój.
A co było wcześniej... żadna różnica :-]
[quote="zatopionq"]Widzę, że ktoś tutaj nie bardzo sie orientuje z powstaniem książek. Po zakończeniu obecnie czytanej książki biorę się za serię książek o tym samym tytule co serial. I w gwoli ścisłości - Pamiętniki Wampirów zostały napisane wcześniej niż Zmierzch, więc jeśli są jakieś podobieństwa w seriach tych książek to jest to podobieństwo Zmierzchu do Pamiętników, a nie pamiętników do zmierzchu[/quote]
Szczerze? Przeczytałam " Zmierzch" mniej więcej do połowy i odpadłam od nadmiaru bzdur..nie byłam w stanie tego po prostu przełknąć. :P Z tego co słyszałam, następne części są równie denne...Chociaż z drugiej strony jak mawia moja koleżanka, która jest bibliotekarzem "z powołania" i książki to jej życie i pasja- dobrze, że panieneczki chociaż w ten sposób mają kontakt ze słowem pisanym :grin:
Co do Pamiętników...nie czytałam i nie mam zamiaru, jesli serial jest na nich oparty...to pewnie tez w połowie książki dam sobie spokój. :-p A co było wcześniej... żadna różnica :-]
zatopionq pisze:Co do Pamiętników...nie czytałam i nie mam zamiaru, jesli serial jest na nich oparty...to pewnie tez w połowie książki dam sobie spokój.
A co było wcześniej... żadna różnica :-]
szczerze?? książki i film mają niewiele ze sobą wspólnego. Łączą je tylko poszczególne (małe!) epizody. To wszystko. Przy okazji są bardzo cienkie :-]
[quote="beata101"][quote="zatopionq"]Co do Pamiętników...nie czytałam i nie mam zamiaru, jesli serial jest na nich oparty...to pewnie tez w połowie książki dam sobie spokój. :-p A co było wcześniej... żadna różnica :-][/quote][/quote]
szczerze?? książki i film mają niewiele ze sobą wspólnego. Łączą je tylko poszczególne (małe!) epizody. To wszystko. Przy okazji są bardzo cienkie :-]
Bob Levy, producent wykonawczy "The Vampire Diaries", obiecał fanom że zrobi wszystko by doprowadzić do crossovera "Gossip Girl" i "The Vampire Diaries".
[code]Bob Levy, producent wykonawczy "The Vampire Diaries", obiecał fanom że zrobi wszystko by doprowadzić do crossovera "Gossip Girl" i "The Vampire Diaries".[/code] Jakoś kiepsko to widze :alien:
Jako, że cisza w tym temacie to ja podsumuje 1 sezon
Ogolnie serial pomimo wkurzajacych glupot w fabule da sie ogladac. Niektore postacie zostaly bardzo fajnie wymyslone i potem poprowadzone. Damon jest zdecydowanie najlepszy, jego teksty i sarkastyczne poczucie humoru dodaja charakteru temu serialowi. Do Stefana nic nie mam, ale powinni odstrzelic osobe ktora wpadla na pomysl zeby tak nazwac glowna postac serialu. :roll: Nie zebym mial cos do tego imienia ale po prostu nie pasuje.
Straaasznie nie lubie Eleny, robia z niej tak urocza i slodka panienke ze momentami rzygac sie chce. :roll: Jest strasznie nijaka, ani w ta ani w tamta, juz ta mloda wiedzma wiecej ma do powiedzenia :S
Kolejna postac ktora mnie drazni to ta blondynka (nie pamietam imienia), ale to chyba norma w tego typu serialach, że wprowadza sie glupia postac, ktora za wszelka cene chce pokazac ze jest inaczej
Spoiler:
Najbardziej mnie rozbawil motyw gdzie miala wrocic do domu w ulewnym deszczu i jadac samochodem jakims cudem udalo sie jej wjechac do lasu (a czemu jechala przez las do domu raczej sie nie dowiemy) i sie zakopac No i zeby nie bylo malo, w tym samym momencie pada zasieg i w gdy zaczyna go szukac znajduje trupa Takie rzeczy dzieja sie tylko w usa
Spoiler:
Fajnie rozwineli watek braci, odcinek gdzie wytlumaczyli w jaki sposob stali sie wampirami to jeden z niewielu watkow ktory od poczatku do konca trzyma sie kupy bez luk w fabule. Okazuje sie ze Stefan wcale nie jest taki swiety a Damon taki zly. Zreszta pod koniec troche zamienili role bo Stefan pokazal pazury (a raczej kly ) a Damon stal sie melancholijny, odpowiedzialny i sklonny do pomocy :S Dla mnie szkoda bo zdecydowanie go wolalem gdy mial wszysko gdzies
Jeszcze krotko o Catherine, myslalem ze wokol niej bedzie sie toczyl caly 1 sezon i troche ucichlo gdy zeszla na 2 plan na rzecz wampriow z grobowca i ich zemsty na miescie. Na szczescie pojawia sie na koniec i wydaje sie ze bedzie kluczowa postacia kolejnego sezonu, i dobrze bo dzieki ta postac daje duzo mozliwosci co do rozwoju fabuly
Ogolnie 1 sezon konczy sie ciekawie i mimo wszystko przyjemnie sie oglada ten serial i chetnie poogladam kolejne odcinki
Jako, że cisza w tym temacie to ja podsumuje 1 sezon :)
Ogolnie serial pomimo wkurzajacych glupot w fabule da sie ogladac. Niektore postacie zostaly bardzo fajnie wymyslone i potem poprowadzone. Damon jest zdecydowanie najlepszy, jego teksty i sarkastyczne poczucie humoru dodaja charakteru temu serialowi. Do Stefana nic nie mam, ale powinni odstrzelic osobe ktora wpadla na pomysl zeby tak nazwac glowna postac serialu. :roll: Nie zebym mial cos do tego imienia ale po prostu nie pasuje.
Straaasznie nie lubie Eleny, robia z niej tak urocza i slodka panienke ze momentami rzygac sie chce. :roll: Jest strasznie nijaka, ani w ta ani w tamta, juz ta mloda wiedzma wiecej ma do powiedzenia :S
Kolejna postac ktora mnie drazni to ta blondynka (nie pamietam imienia), ale to chyba norma w tego typu serialach, że wprowadza sie glupia postac, ktora za wszelka cene chce pokazac ze jest inaczej :D [spoiler] Najbardziej mnie rozbawil motyw gdzie miala wrocic do domu w ulewnym deszczu i jadac samochodem jakims cudem udalo sie jej wjechac do lasu (a czemu jechala przez las do domu raczej sie nie dowiemy) i sie zakopac :D No i zeby nie bylo malo, w tym samym momencie pada zasieg i w gdy zaczyna go szukac znajduje trupa :D Takie rzeczy dzieja sie tylko w usa[/spoiler]
[spoiler] Fajnie rozwineli watek braci, odcinek gdzie wytlumaczyli w jaki sposob stali sie wampirami to jeden z niewielu watkow ktory od poczatku do konca trzyma sie kupy bez luk w fabule. Okazuje sie ze Stefan wcale nie jest taki swiety a Damon taki zly. Zreszta pod koniec troche zamienili role bo Stefan pokazal pazury (a raczej kly :D) a Damon stal sie melancholijny, odpowiedzialny i sklonny do pomocy :S Dla mnie szkoda bo zdecydowanie go wolalem gdy mial wszysko gdzies ;)
Jeszcze krotko o Catherine, myslalem ze wokol niej bedzie sie toczyl caly 1 sezon i troche ucichlo gdy zeszla na 2 plan na rzecz wampriow z grobowca i ich zemsty na miescie. Na szczescie pojawia sie na koniec i wydaje sie ze bedzie kluczowa postacia kolejnego sezonu, i dobrze bo dzieki ta postac daje duzo mozliwosci co do rozwoju fabuly [/spoiler]
Ogolnie 1 sezon konczy sie ciekawie i mimo wszystko przyjemnie sie oglada ten serial i chetnie poogladam kolejne odcinki :)
Jeden z głównych bohaterów miał już doświadczenie w podobnej tematyce: "Fallen" jest produkcją stacji ABC z 2006 roku. Jest to mini serial składający sie z trzech odcinków. Głównym bohaterem jest osiemnastolatek Aaron Corbett (Paul Wesley) , półczłowiek-półanioł, który odkrywa kim jest. Jest on zbawcą, który ma odkupić winy tytułowych Upadłych Aniołów. (z Filmweb)
Chyba sprawdzę co to
Jeden z głównych bohaterów miał już doświadczenie w podobnej tematyce: [b]"Fallen" jest produkcją stacji ABC z 2006 roku. Jest to mini serial składający sie z trzech odcinków. Głównym bohaterem jest osiemnastolatek Aaron Corbett (Paul Wesley) , półczłowiek-półanioł, który odkrywa kim jest. Jest on zbawcą, który ma odkupić winy tytułowych Upadłych Aniołów.[/b] (z Filmweb) Chyba sprawdzę co to :)
O ja!!! Wiedziałem, że gdzieś już go widziałem, ale za "Chiny Ludowe" nie mogłem sobie przypomnieć gdzie. A tu proszę, zgadza się, to ten aniołeczek z Fallen Zgadza się. Widziałem to bardzo dawno temu, zaraz po tym jak się ukazało w (XviD asd). Średnie, nie moje klimaty.
O ja!!! Wiedziałem, że gdzieś już go widziałem, ale za "Chiny Ludowe" nie mogłem sobie przypomnieć gdzie. A tu proszę, zgadza się, to ten aniołeczek z Fallen :D Zgadza się. Widziałem to bardzo dawno temu, zaraz po tym jak się ukazało w (XviD asd). Średnie, nie moje klimaty.