Stacja CW,na fali popularności Zmierzchu, idzie śladami HBO i ich "True Blood" i też bierze się za serial o vampirach. Kierownictwo stacji właśnie zaakceptowało projekt serialu.
Serial powstanie na podstawie trylogii (a właściwie już 4-logii) o tym samym tytule.
Historia opowiada historię młodej kobiety, która jest obiektem zainteresowania dwóch braci wampirów. Jeden jest dobry, drugi zły. Bracia walczą o jej duszę i o dusze jej przyjaciół, rodziny oraz mieszkańców jej rodzinnego miasteczka. O tym przynajmniej są książki więc podejrzewam że serial też.
W rolę braci wampirów wcielą się Ian Somerhalder (Zagubieni) jako Damon oraz Paul Wesley jako Stefan.
Za scenariusz będzie odpowiadał twórca skryptu do Jeziora marzeń i Hidden Palms - Kevin Williamson.
Stacja CW,na fali popularności Zmierzchu, idzie śladami HBO i ich "True Blood" i też bierze się za serial o vampirach. Kierownictwo stacji właśnie zaakceptowało projekt serialu.
Serial powstanie na podstawie trylogii (a właściwie już 4-logii) o tym samym tytule.
Historia opowiada historię młodej kobiety, która jest obiektem zainteresowania dwóch braci wampirów. Jeden jest dobry, drugi zły. Bracia walczą o jej duszę i o dusze jej przyjaciół, rodziny oraz mieszkańców jej rodzinnego miasteczka. O tym przynajmniej są książki więc podejrzewam że serial też.
W rolę braci wampirów wcielą się Ian Somerhalder (Zagubieni) jako Damon oraz Paul Wesley jako Stefan.
Za scenariusz będzie odpowiadał twórca skryptu do Jeziora marzeń i Hidden Palms - Kevin Williamson.
Fani wampirów, przygotujcie się. Już jesienią na antenie stacji CW zadebiutują "Vampire Diaries " - kolejna głośna produkcja, opowiadająca o świecie wampirów, żyjących wśród śmiertelników. Na razie dziś mamy wam do pokazania najnowszy zwiastun, plakat promujący serial oraz kilka banerów z hasłem przewodnim serii.
Fani wampirów, przygotujcie się. Już jesienią na antenie stacji CW zadebiutują "Vampire Diaries " - kolejna głośna produkcja, opowiadająca o świecie wampirów, żyjących wśród śmiertelników. Na razie dziś mamy wam do pokazania najnowszy zwiastun, plakat promujący serial oraz kilka banerów z hasłem przewodnim serii. http://www.youtube.com/watch?v=k0RBRjxcGko&eurl=http%3A%2F%2Fwww.popcorner.pl%2Fpopcorner%2F1%2C81588%2C6777592%2CVampire_Diaries__zobacz_najnowszy_zwiastun__plakat.html&feature=player_embedded
Ciekawa jestem co z tego wyjdzie. Serial raczej skierowany ( tak jak seria książek z tego co wiem) do młodych kobiet- zgodnie zresztą z polityką CW :-]
Po obejrzeniu Zmierzchu, na który zaciągneła mnie do kina moja 15 letnia bratanica stwierdziłam, że albo się zestarzałam okropnie, albo coś bo film mnie po prostu i zwyczajnie znudził. Ale może z serialem będzie lepiej Mam nadzieję, że autorka tej serii książek o które oparte jest Vampire Diaries pisze ciekawiej niż Susanne Meyers
Ciekawa jestem co z tego wyjdzie. Serial raczej skierowany ( tak jak seria książek z tego co wiem) do młodych kobiet- zgodnie zresztą z polityką CW :-]
Po obejrzeniu Zmierzchu, na który zaciągneła mnie do kina moja 15 letnia bratanica stwierdziłam, że albo się zestarzałam okropnie, albo coś :D bo film mnie po prostu i zwyczajnie znudził. Ale może z serialem będzie lepiej :scratch: Mam nadzieję, że autorka tej serii książek o które oparte jest Vampire Diaries pisze ciekawiej niż Susanne Meyers ;)
Z cieakwości za jestem
A o czym to ma być, bo z natury nie golądam zapowiedzi i tym podobnych? Pytam o więej szczegółów oczywiście niż to że o wampirach
Z cieakwości za jestem :) A o czym to ma być, bo z natury nie golądam zapowiedzi i tym podobnych? Pytam o więej szczegółów oczywiście niż to że o wampirach ;)
[quote="AreQ_BAH"]A o czym to ma być, bo z natury nie golądam zapowiedzi i tym podobnych?[/quote] Dwóch braci jeden dobry drugi zły będą o laske rywalizować
Przyzwoicie obsadzony, ciekawie wyglądający. Czekam na niego, zobaczymy jak to będzie.
Pojawia się w czwartkowej ramówce kosztem mojego Smallville więc liczę, że spodoba mi się niemniej
Przyzwoicie obsadzony, ciekawie wyglądający. Czekam na niego, zobaczymy jak to będzie. Pojawia się w czwartkowej ramówce kosztem mojego Smallville więc liczę, że spodoba mi się niemniej :)
[quote="marjan"][quote="AreQ_BAH"]A o czym to ma być, bo z natury nie golądam zapowiedzi i tym podobnych?[/quote] Dwóch braci jeden dobry drugi zły będą o laske rywalizować[/quote]Aha hmm średnio, ale damy szanse :)
jako ze ja tu wstawiam chyba kazdy serial o wampirach to sobie go zarezewruje (nawet jak nie bede go ogladal), tak zeby tradycji stalo sie zadosc :grin:
W sumie nie wiem, dlaczego, ale obejrzałem. Wampiry bardzo cenię, ale poetykę "Zmierzchu" już nie bardzo, stąd nie oczekiwałem niczego wielkiego.
Powiem tak: w pierwszym odcinku jest lepiej niż w "Zmierzchu", czy to wersji książkowej, czy też filmowej. To nadal wampiry "pomniejszone", skrojone na potrzeby nastolatków (nie wszystkich oczywiście), ale ogląda się to bez większego bólu. Muzyka jest dobra, aktorzy tradycyjnie śliczni, konflikty jak z formy na ciasto (oni tam mają chyba jakieś "moduły", które pobierają w zależności od potrzeb ), aczkolwiek okiem rzucić można.
Ale wrażeń na miarę np. "True Blood" nie ma co oczekiwać. Nie ta liga, nie ten target.
Może obejrzę jeszcze jeden epizod, ale chyba w serialu się nie "rozgoszczę"
I na wszelki wypadek: nie jestem przeciwnikiem serial "młodzieżowych". Na zawsze pozostanę wiernym fanem "Roswell" - rzecz w tym, że najnowsze produkcje z tego gatunku - np. "Kyle XY" - rażą jednak psychologicznym spłyceniem, dostosowywaniem się do najniższych wymagań odbiorcy, no i w przypadku mody na wampiry - nieznośnym uczłowieczaniem tychże
W sumie nie wiem, dlaczego, ale obejrzałem. Wampiry bardzo cenię, ale poetykę "Zmierzchu" już nie bardzo, stąd nie oczekiwałem niczego wielkiego.
Powiem tak: w pierwszym odcinku jest lepiej niż w "Zmierzchu", czy to wersji książkowej, czy też filmowej. To nadal wampiry "pomniejszone", skrojone na potrzeby nastolatków (nie wszystkich oczywiście), ale ogląda się to bez większego bólu. Muzyka jest dobra, aktorzy tradycyjnie śliczni, konflikty jak z formy na ciasto (oni tam mają chyba jakieś "moduły", które pobierają w zależności od potrzeb ;) ), aczkolwiek okiem rzucić można.
Ale wrażeń na miarę np. "True Blood" nie ma co oczekiwać. Nie ta liga, nie ten target.
Może obejrzę jeszcze jeden epizod, ale chyba w serialu się nie "rozgoszczę" :)
I na wszelki wypadek: nie jestem przeciwnikiem serial "młodzieżowych". Na zawsze pozostanę wiernym fanem "Roswell" - rzecz w tym, że najnowsze produkcje z tego gatunku - np. "Kyle XY" - rażą jednak psychologicznym spłyceniem, dostosowywaniem się do najniższych wymagań odbiorcy, no i w przypadku mody na wampiry - nieznośnym uczłowieczaniem tychże :)
Złe to nie było, wampiry tutaj są całkiem spoko, pewnie w True Blood to wygląda lepiej?(Nie wiem nie oglądałem jeszcze). Ponadto jakaś tajemnicza koleżanka, bracia też tajemniczy.
Spoiler:
w sumie nie wiemy ile mają lat, kim tak naprawdę jest ten koleś u którego mieszka Stefan. Kim dla niego, być może dla nich była ta kobitka ze zdjęcia?
Jak na takie młodzieżowe coś to jest to całkiem spoko. Dosyć odświeżający pomysł jeśli chodzi o stacje The CW. Po 3 serialach o cholernie bogatej młodzieży w końcu jest coś nowego z ciekawym klimatem i fajną muzyką.
Obok Smallville i Supernatural, będzie to trzeci najlepszy serial stacji.
Złe to nie było, wampiry tutaj są całkiem spoko, pewnie w True Blood to wygląda lepiej?(Nie wiem nie oglądałem jeszcze). Ponadto jakaś tajemnicza koleżanka, bracia też tajemniczy. [spoiler]w sumie nie wiemy ile mają lat, kim tak naprawdę jest ten koleś u którego mieszka Stefan. Kim dla niego, być może dla nich była ta kobitka ze zdjęcia?[/spoiler]
Jak na takie młodzieżowe coś to jest to całkiem spoko. Dosyć odświeżający pomysł jeśli chodzi o stacje The CW. Po 3 serialach o cholernie bogatej młodzieży w końcu jest coś nowego z ciekawym klimatem i fajną muzyką. Obok Smallville i Supernatural, będzie to trzeci najlepszy serial stacji.
Narazie nie jest źle , ale mam nadzieje że coś się zacznie dziać [spoiler]bo 2 trupy i jeden niedoszły, gdzie wiadomo czyja to wina[/spoiler] to nic ciekawego. Poczekamy , może się rozkręci.
Nie wiem jak dla was ale dla mnie widze dużo wspólnych cech z "Jeziorem Marzeń". Z resztą za serial jest odpowiedzialny scenarzysta wspomnianego. Po pierwszym odcinku mam dość pozytywne odczucia, myślałem że będzie przypominał "Zmierzch", do "True Blood" się nie umywa, ale jak ciekawie poprowadzą wątki nie będzie zły ,zobaczymy jak będzie dalej.
Nie wiem jak dla was ale dla mnie widze dużo wspólnych cech z "Jeziorem Marzeń". Z resztą za serial jest odpowiedzialny scenarzysta wspomnianego. Po pierwszym odcinku mam dość pozytywne odczucia, myślałem że będzie przypominał "Zmierzch", do "True Blood" się nie umywa, ale jak ciekawie poprowadzą wątki nie będzie zły ,zobaczymy jak będzie dalej.