Otóz bedą na stronie kategorie i po kliknieciu na ktroas z nich pozycja "na liscie" bedzie sie podswietlac itp.
Ale chciałbym pójsc dalej - chciałbym rowniez, żeby osobno podswietlaly sie tez takie kategorie:
Serial zakonczony
Serial dostał cancela
Serial w produkcji
(ew. jeszcze inna)
Czy byłby ktoś z Was chętny, żeby pogrupowac seriale, które mamy na stronie wg. tych kategorii?
Poszerze tez strone i bedzie piec kolumn bo juz sie nie miescimy
Jeszcze troche mi z tym zejdzie bo mam teraz mało czasu ale jak ktos chce, żebym ekspresowo zrobił jakas podstrone to pisac - zreszta w tym tyg do południa bede pod gg
Otóz bedą na stronie kategorie i po kliknieciu na ktroas z nich pozycja "na liscie" bedzie sie podswietlac itp.
Ale chciałbym pójsc dalej - chciałbym rowniez, żeby osobno podswietlaly sie tez takie kategorie:
Serial zakonczony Serial dostał cancela Serial w produkcji (ew. jeszcze inna)
Czy byłby ktoś z Was chętny, żeby pogrupowac seriale, które mamy na stronie wg. tych kategorii?
Poszerze tez strone i bedzie piec kolumn bo juz sie nie miescimy :D
Jeszcze troche mi z tym zejdzie bo mam teraz mało czasu ale jak ktos chce, żebym ekspresowo zrobił jakas podstrone to pisac - zreszta w tym tyg do południa bede pod gg :)
xvidasd pisze:Ale chciałbym pójsc dalej - chciałbym rowniez, żeby osobno podswietlaly sie tez takie kategorie
xvidasd, i to wszystko chcesz zrobić w html? Podziwiam twój upór i zapał.
xvidasd pisze:Czy byłby ktoś z Was chętny, żeby pogrupowac seriale, które mamy na stronie wg. tych kategorii?
Postaram się jutro nad tym przysiąść, ale seriale podzielę ino na:
xvidasd pisze:Serial zakonczony
Serial dostał cancela
Serial w produkcji
xvidasd pisze:le jak ktos chce, żebym ekspresowo zrobił jakas podstrone to pisac
Gdybyś mógł zrobić Dirty Sexy Money, to byłbym bardzo wdzięczny. Torrent już czeka na wystawienie do sieci, tak samo bym prosił o przeniesienie tego tematu: http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=643
do "wszystko o serialach".
[quote="xvidasd"]Ale chciałbym pójsc dalej - chciałbym rowniez, żeby osobno podswietlaly sie tez takie kategorie[/quote] [b]xvidasd[/b], i to wszystko chcesz zrobić w html? Podziwiam twój upór i zapał.
[quote="xvidasd"]Czy byłby ktoś z Was chętny, żeby pogrupowac seriale, które mamy na stronie wg. tych kategorii? [/quote] Postaram się jutro nad tym przysiąść, ale seriale podzielę ino na:
[quote="xvidasd"]Serial zakonczony Serial dostał cancela Serial w produkcji [/quote]
[quote="xvidasd"]le jak ktos chce, żebym ekspresowo zrobił jakas podstrone to pisac[/quote]
Gdybyś mógł zrobić Dirty Sexy Money, to byłbym bardzo wdzięczny. Torrent już czeka na wystawienie do sieci, tak samo bym prosił o przeniesienie tego tematu: http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=643 do "wszystko o serialach".
Jak dla mnie to jest super. Rozważyłbym jednak takie położenie kategorii:
BAZA SERIALI:
i tuż pod nazwą baza seriali umieścić poszczególne kategorie.
Według mnie będzie to bardziej poręczne ponieważ jak otwiera się strona to pokazuje się góra przeglądarki. Teraz trzeba zjechać na dół aby zaznaczyć interesującą nas kategorię. Kiedy by były kategorie u góry byłoby bardziej poręczniej.
Wiem wydziwiam, ale jak by kategorie były u góry to by było super
Jak dla mnie to jest super. Rozważyłbym jednak takie położenie kategorii:
BAZA SERIALI:
i tuż pod nazwą baza seriali umieścić poszczególne kategorie.
Według mnie będzie to bardziej poręczne ponieważ jak otwiera się strona to pokazuje się góra przeglądarki. Teraz trzeba zjechać na dół aby zaznaczyć interesującą nas kategorię. Kiedy by były kategorie u góry byłoby bardziej poręczniej. Wiem wydziwiam, ale jak by kategorie były u góry to by było super :D
Naprawdę fajna sprawa, ale popieram An25driu, te kategorie chyba faktycznie będą lepiej wyglądały na górze. BTW. Połączyłbym kategorie sensacja i akcja, dla mnie to jakoś jednoznaczne jest (chyba, że wy widzicie jakąś znaczącą różnicę).
10th Kingdom, The
5ive Days To Midnight
Andromeda
Angels in America
The A-Team
Babylon 5
Band Of Brothers
Blade: The Series
Buffy The Vampire Slayer
Carnivale
Charlie Jade
Cleopatra 2525
The Colour of Magic
The Company
Dark Angel
Dead Like Me
Dirt
Drawn Together
The Dresden Files
Earth 2
Fallen
Farscape
Fawlty Towers
Firefly
Four Kings
Fresh Prince
Friends
Gormenghast
Harsh Realm
Hex
Hidden Palms
Highlander
Hogfather
In Justice
The Inside
The IT Crowd
Jeff Dunham
Jeremiah
Jericho
John Doe
Keeping Up Appearances
Kingdom Hospital
The Kill Point
The Langoliers
Legend of Earthsea
Legend
La Femme Nikita
Lois & Clark
The Lone Gunmen
The Lost Room
Lucky Louie
Married... with Children
Masters of Horror
Meadowlands
Metalocalypse
Millennium
Miracles
Monty Python's Flying Circus
Moonlight
Mr. Bean
Nightmares & Dreamscapes
One Litre Of Tears
One Missed Call/Chakushin Ari (ale pojawiające na asd)
The Outer Limits
Over There
Poirot
Police Squad!
The Pretender
Riget & Riget II
Ring Of The Nibelungs
Red Dwarf
ReGenesis
Revelations
The Riches
Rome
Roswell
Salem's Lot
Shining, The
Storm Of The Century
Superstorm
Supervolcano
Six Feet Under
Sliders
Space: Above and Beyond
The Stand
Stargate SG-1
Star Trek: Deep Space Nine
Star Trek: Enterprise
Star Trek: The Original Series
Star Trek: Voyager
Taken
Tales From The Crypt
That '70s Show
Tin Man
Total Recall 2070
The Triangle
Twin Peaks
V: The Final Battle
V: The Original Mini Series
The Wire
The X Files
4400
Alias
Bionic Woman
Blood Ties
Carpoolers
Criss Angel Mindfreak
Day Break
Deadwood
The Dead Zone
Drive
Heist
Invasion
Journeyman
Joey
Justice
K-Ville
Masters of Science Fiction
Method And Red
New Amsterdam
Night Stalker
The Nine
October Road
Odyssey 5
Point Pleasant
Raines
Sleeper Cell
Smith
The Sopranos
Surface
Standoff
Studio 60 on the Sunset Strip
Thief
Threshold
Traveler
Tru Calling
Vanished
Veritas: The Quest
24
American Dad!
Bones
Boston Legal
Breaking Bad
Brotherhood
Burn Notice
Californication
Chuck
Criminal Minds
CSI:LV
CSI: Miami
CSI: New York
Damages
Desperate Housewives
Dexter
Entourage
Eureka
Everybody Hates Chris
Friday Night Lights
Futurama (???)
Ghost Whisperer
Grey's Anatomy
House
Heroes
Knight Rider 2008
Kyle XY
Life
Lost (po 29V)
The L Word
Medium
Monk
My Name Is Earl
Nip/Tuck
Numb3rs
Primeval
Private Practice
Psych
Pushing Daisies
Rescue Me
Robin Hood
The Shield
The Simpsons
Skins
Smallville
South Park
Stargate Atlantis
Supernatural
Terminator: The Sarah Connor Chronicles
Torchwood
Tripping The Rift
The Tudors (od 1vi)
The Unit
Veronica Mars
Weeds (do 16vi)
Battlestar Galactica
Doctor Who
Family Guy
Men in Trees(do 11vi)
Z tym, że są to kategorie ze świata, nie zawsze się pokrywają z asd. Ja bym na przykład też połączył zakończone z anulowanymi. Ale to już wasza kwestia jak to rozwiążecie
Ostatnio zmieniony 27 maja 2008, 01:01 przez djjasiek, łącznie zmieniany 3 razy.
Naprawdę fajna sprawa, ale popieram [b]An25driu[/b], te kategorie chyba faktycznie będą lepiej wyglądały na górze. BTW. Połączyłbym kategorie sensacja i akcja, dla mnie to jakoś jednoznaczne jest (chyba, że wy widzicie jakąś znaczącą różnicę).
[size=75][color=#999999]Added after 1 hours 44 minutes:[/color][/size]
Kategorie:
Zakończone:
[code] 10th Kingdom, The 5ive Days To Midnight Andromeda Angels in America The A-Team Babylon 5 Band Of Brothers Blade: The Series Buffy The Vampire Slayer Carnivale Charlie Jade Cleopatra 2525 The Colour of Magic The Company Dark Angel Dead Like Me Dirt Drawn Together The Dresden Files Earth 2 Fallen Farscape Fawlty Towers Firefly Four Kings Fresh Prince Friends Gormenghast Harsh Realm Hex Hidden Palms Highlander Hogfather In Justice The Inside The IT Crowd Jeff Dunham Jeremiah Jericho John Doe Keeping Up Appearances Kingdom Hospital The Kill Point The Langoliers Legend of Earthsea Legend La Femme Nikita Lois & Clark The Lone Gunmen The Lost Room Lucky Louie Married... with Children Masters of Horror Meadowlands Metalocalypse Millennium Miracles Monty Python's Flying Circus Moonlight Mr. Bean Nightmares & Dreamscapes One Litre Of Tears One Missed Call/Chakushin Ari (ale pojawiające na asd) The Outer Limits Over There Poirot Police Squad! The Pretender Riget & Riget II Ring Of The Nibelungs Red Dwarf ReGenesis Revelations The Riches Rome Roswell Salem's Lot Shining, The Storm Of The Century Superstorm Supervolcano Six Feet Under Sliders Space: Above and Beyond The Stand Stargate SG-1 Star Trek: Deep Space Nine Star Trek: Enterprise Star Trek: The Original Series Star Trek: Voyager Taken Tales From The Crypt That '70s Show Tin Man Total Recall 2070 The Triangle Twin Peaks V: The Final Battle V: The Original Mini Series The Wire The X Files[/code]
Anulowane:
[code] 4400 Alias Bionic Woman Blood Ties Carpoolers Criss Angel Mindfreak Day Break Deadwood The Dead Zone Drive Heist Invasion Journeyman Joey Justice K-Ville Masters of Science Fiction Method And Red New Amsterdam Night Stalker The Nine October Road Odyssey 5 Point Pleasant Raines Sleeper Cell Smith The Sopranos Surface Standoff Studio 60 on the Sunset Strip Thief Threshold Traveler Tru Calling Vanished Veritas: The Quest[/code] Women's Murder Club
Przerwa: [code] 24 American Dad! Bones Boston Legal Breaking Bad Brotherhood Burn Notice Californication Chuck Criminal Minds CSI:LV CSI: Miami CSI: New York Damages Desperate Housewives Dexter Entourage Eureka Everybody Hates Chris Friday Night Lights Futurama (???) Ghost Whisperer Grey's Anatomy House Heroes Knight Rider 2008 Kyle XY Life Lost (po 29V) The L Word Medium Monk My Name Is Earl Nip/Tuck Numb3rs Primeval Private Practice Psych Pushing Daisies Rescue Me Robin Hood The Shield The Simpsons Skins Smallville South Park Stargate Atlantis Supernatural Terminator: The Sarah Connor Chronicles Torchwood Tripping The Rift The Tudors (od 1vi) The Unit Veronica Mars Weeds (do 16vi)[/code]
Na bieżąco: [code]Battlestar Galactica Doctor Who Family Guy Men in Trees(do 11vi)[/code]
Z tym, że są to kategorie ze świata, nie zawsze się pokrywają z asd. Ja bym na przykład też połączył zakończone z anulowanymi. Ale to już wasza kwestia jak to rozwiążecie :P
1. góra stanowczo - na dole jest mało czytelne;
2. może wyraźniejsze te podkreślenie, ale to kwestia gustu;
3. czemu obyczajowy jest tylko "Greys Anthomy"? - ale może to tylko tak na razie;
4. również nie widzę różnicy między sensacja a akcja;
5. czy jest taka możliwość, by podkreślenie nie znikało po kliknięciu na dany serial i powrocie do głównej? (żeby było tak, że zostaje podkreślenie wybranej kategorii) czy za każdym razem trzeba kliknąć sobie raz jeszcze?
1. góra stanowczo - na dole jest mało czytelne; 2. może wyraźniejsze te podkreślenie, ale to kwestia gustu; 3. czemu obyczajowy jest tylko "Greys Anthomy"? - ale może to tylko tak na razie; 4. również nie widzę różnicy między sensacja a akcja; 5. czy jest taka możliwość, by podkreślenie nie znikało po kliknięciu na dany serial i powrocie do głównej? (żeby było tak, że zostaje podkreślenie wybranej kategorii) czy za każdym razem trzeba kliknąć sobie raz jeszcze?
Gora stanowczo!
I inny kolor! ja w pierwszej chwili nie zalapalem ze cos sie zmienia, a pozniej dopiero zobaczylem ten bialy kolor.
nie dalo by sie po kliknieciu by tlo napisu nazwy serialu stlo sie czarne a napis bialy?
i Historyczny= przeciez Band of brothers!
Gora stanowczo! I inny kolor! ja w pierwszej chwili nie zalapalem ze cos sie zmienia, a pozniej dopiero zobaczylem ten bialy kolor. nie dalo by sie po kliknieciu by tlo napisu nazwy serialu stlo sie czarne a napis bialy? i Historyczny= przeciez Band of brothers!
Rano będę kombinował dalej - zaznzczam, ze to na rezie wersja testowa i wszystko moze ulec zmianie!
Ciesze sie, że Wam się podoba i dzieki za sugestie - wspolnie dopracujemy zadowalajacy kompromis!
I tak:
@An25driu - strona nie jest skonczona (brakuje "spodu") - bez tego faktycznie wybór kategorii na samym dole wygląda kiepsko ale poczekaj na calosc - wtedy bedzie wygladac inaczej.
Oczywiscie nie ma problemu z przenisiem tych kategorii powyzej ale:
1.Chciałbym zwiekszyc aktywnosc "dolnej" czesci strony.
2.Tych podkategorii planuje wiecej - tak że u "góry" może się zbytnio zagęścic przy stosunkowo "luźnym" "dole" - poczekajcie na całosc i wtedy najwyzej sie przeniesie.
@djjasiek - dzięki za ten podział ale mam pewne watpliwosci - dam za przykład serial surface - serial miał miec docelowo ponad dwadziescia odc. jednak dostałcancela i wyszło tylko 15 z tego ostatni odcinek jest niby zakonczony ale w pospiechu i nic nie wyjasnia.
Czy wiec na pewno ma byc w kategorii "zakończone"?
Tak samo z 4400 - serial wcale nie zostałzakonczony - dostał "cancela".
Albo Odyssey5 - serial wcale nie został zakończony... - po prostu olali widownie i zostawili widza z nierozwiazanymi zagadkami... - mógłbys troszke nadtym jeszcze popracowac? - dzieki
@Bostonq - (3)kategorie czerpałem z IMDB+Filmweb - jak masz propozycje co podciagnac pod obyczajowe to wypunktuj - dodam bez problemu.
(4)akcja=sensacja - złączę jutro
(5)jest ale na razie sie tym nie bede zajmowal bo przy obecnej budowie strony nie jest to takie proste jak by mogło wyglądac (wszystkie podstrony z serialami nadają siędo wymany).
@atathoth ważny jest spójny design! - czarny odpada bo jak najwidoczniej nie zauważyłes tego koloru nie ma na stronie i nie pasowałby do niczego - ale moze zrobie ciemniejszy ten biały na jakies odcien niebieskiego...
BoB zmieie jutro.
Dzięki zawszelkie sugestie i prosze o wiecej!!
Added after 3 minutes:
PS: @djjasiek uwazam, że cenna wskazowka dla potencjalnego widza była by informacja o tym, czy serial napawde został zakonczony czy tez dostał cancela i został zakonczony czyli "urwany".
Co sądzisz?
Added after 12 minutes:
akcja=sensacja - ok ale jak ta kategorie nazwac? akcja czy sensacja?
Added after 3 minutes:
Czy nie uwazacie, ze warto by było dodac kategori w w stylu "kosmos"?
Chodzi mi o wyroznienie seriali ktore wprawdzie juz naleza do gatunku sci-fi ale jakze roznia sie od np 4400, które tez jest sci-fi...
Rano będę kombinował dalej - zaznzczam, ze to na rezie wersja testowa i wszystko moze ulec zmianie! Ciesze sie, że Wam się podoba i dzieki za sugestie - wspolnie dopracujemy zadowalajacy kompromis!
I tak:
@An25driu - strona nie jest skonczona (brakuje "spodu") - bez tego faktycznie wybór kategorii na samym dole wygląda kiepsko ale poczekaj na calosc - wtedy bedzie wygladac inaczej.
Oczywiscie nie ma problemu z przenisiem tych kategorii powyzej ale:
1.Chciałbym zwiekszyc aktywnosc "dolnej" czesci strony. 2.Tych podkategorii planuje wiecej - tak że u "góry" może się zbytnio zagęścic przy stosunkowo "luźnym" "dole" - poczekajcie na całosc i wtedy najwyzej sie przeniesie.
@djjasiek - dzięki za ten podział ale mam pewne watpliwosci - dam za przykład serial surface - serial miał miec docelowo ponad dwadziescia odc. jednak dostałcancela i wyszło tylko 15 z tego ostatni odcinek jest niby zakonczony ale w pospiechu i nic nie wyjasnia. Czy wiec na pewno ma byc w kategorii "zakończone"? Tak samo z 4400 - serial wcale nie zostałzakonczony - dostał "cancela".
Albo Odyssey5 - serial wcale nie został zakończony... - po prostu olali widownie i zostawili widza z nierozwiazanymi zagadkami... - mógłbys troszke nadtym jeszcze popracowac? - dzieki :)
@Bostonq - (3)kategorie czerpałem z IMDB+Filmweb - jak masz propozycje co podciagnac pod obyczajowe to wypunktuj - dodam bez problemu. (4)akcja=sensacja - złączę jutro (5)jest ale na razie sie tym nie bede zajmowal bo przy obecnej budowie strony nie jest to takie proste jak by mogło wyglądac (wszystkie podstrony z serialami nadają siędo wymany).
@atathoth ważny jest spójny design! - czarny odpada bo jak najwidoczniej nie zauważyłes tego koloru nie ma na stronie i nie pasowałby do niczego - ale moze zrobie ciemniejszy ten biały na jakies odcien niebieskiego... BoB zmieie jutro.
Dzięki zawszelkie sugestie i prosze o wiecej!! :)
[size=75][color=#999999]Added after 3 minutes:[/color][/size]
PS: @djjasiek uwazam, że cenna wskazowka dla potencjalnego widza była by informacja o tym, czy serial napawde został zakonczony czy tez dostał cancela i został zakonczony czyli "urwany". Co sądzisz?
[size=75][color=#999999]Added after 12 minutes:[/color][/size]
akcja=sensacja - ok ale jak ta kategorie nazwac? akcja czy sensacja?
Czy nie uwazacie, ze warto by było dodac kategori w w stylu "kosmos"? Chodzi mi o wyroznienie seriali ktore wprawdzie juz naleza do gatunku sci-fi ale jakze roznia sie od np 4400, które tez jest sci-fi...
xvidasd pisze:dzięki za ten podział ale mam pewne watpliwosci - dam za przykład serial surface - serial miał miec docelowo ponad dwadziescia odc. jednak dostałcancela i wyszło tylko 15 z tego ostatni odcinek jest niby zakonczony ale w pospiechu i nic nie wyjasnia.
Możliwe robiłem to w miarę w pośpiechu, postaram się jutro doprowadzić to jakoś do ładu. Chodzi o to, że czasami ciężko nawet znaleźć informację (a dla każdego serialu osobno szukać...) czy to był cancel czy koniec. Tak samo niejednokrotnie seriale kończą się nijak, a niby to nie był cancel. A jeszcze teraz w świecie po strajku to już w ogóle można obłędu dostać. Postaram się jutro trochę poprawić listę, ale jak ktoś widzi błąd, niech od razu mówi, przecież nie jest człowiek nieomylny.
xvidasd pisze:akcja=sensacja - ok ale jak ta kategorie nazwac? akcja czy sensacja?
Ja bym nazwał akcja, a wy jak sądzicie?
xvidasd pisze:
Czy nie uwazacie, ze warto by było dodac kategori w w stylu "kosmos"?
W sumie by to nie szkodziło. Ale czy nie za dużo tych kategorii będzie? Bo tak, to można jeszcze dzielić na komedie: sitcom i normalną. Sensację z efektami specjalnymi czy bez, albo dramat ze scenami łóżkowymi bądź ich brakiem. Może jeszcze jak w telewizji damy trójkąciki z wiekiem, np. Doctor Who 12, Sopranos 16, a Dexter 18
[quote="xvidasd"]dzięki za ten podział ale mam pewne watpliwosci - dam za przykład serial surface - serial miał miec docelowo ponad dwadziescia odc. jednak dostałcancela i wyszło tylko 15 z tego ostatni odcinek jest niby zakonczony ale w pospiechu i nic nie wyjasnia. [/quote]
Możliwe robiłem to w miarę w pośpiechu, postaram się jutro doprowadzić to jakoś do ładu. Chodzi o to, że czasami ciężko nawet znaleźć informację (a dla każdego serialu osobno szukać...) czy to był cancel czy koniec. Tak samo niejednokrotnie seriale kończą się nijak, a niby to nie był cancel. A jeszcze teraz w świecie po strajku to już w ogóle można obłędu dostać. Postaram się jutro trochę poprawić listę, ale jak ktoś widzi błąd, niech od razu mówi, przecież nie jest człowiek nieomylny.
[quote="xvidasd"]akcja=sensacja - ok ale jak ta kategorie nazwac? akcja czy sensacja? [/quote]
Ja bym nazwał akcja, a wy jak sądzicie?
[quote="xvidasd"] Czy nie uwazacie, ze warto by było dodac kategori w w stylu "kosmos"? [/quote]
W sumie by to nie szkodziło. Ale czy nie za dużo tych kategorii będzie? Bo tak, to można jeszcze dzielić na komedie: sitcom i normalną. Sensację z efektami specjalnymi czy bez, albo dramat ze scenami łóżkowymi bądź ich brakiem. Może jeszcze jak w telewizji damy trójkąciki z wiekiem, np. Doctor Who 12, Sopranos 16, a Dexter 18 :P
PS. Zmieniona lista po twoich sugestiach.
[size=75][color=#999999]Added after 11 minutes:[/color][/size]
Zmieniona lista również przy pomocy strony: http://tvdramas.about.com/od/cancelledtvshows/Cancelled_TV_Shows.htm
ReGenesis jest zakonczony? wg mnie bedzie piaty sezon..
Sleeper cell wcale nie został anulowany - tam kazdy sezon to całkiem inna historia - moge sie zalozyc ze bedzie trzeci sezon - po pierwszym tez było długo cicho i nagle sie pojawił.
Studio 60 anulowany? Sezon pierwszy zakonczyl historie czyli wg mnie zakonczony...
trudny ten podział... moze wiec by zrobic taki?
Miniserial
Nie serial (produkcja tv)
Nie wznawiane od min roku
z zakończoną fabułą
ReGenesis jest zakonczony? wg mnie bedzie piaty sezon..
Sleeper cell wcale nie został anulowany - tam kazdy sezon to całkiem inna historia - moge sie zalozyc ze bedzie trzeci sezon - po pierwszym tez było długo cicho i nagle sie pojawił.
Studio 60 anulowany? Sezon pierwszy zakonczyl historie czyli wg mnie zakonczony...
trudny ten podział... moze wiec by zrobic taki?
Miniserial Nie serial (produkcja tv) Nie wznawiane od min roku z zakończoną fabułą
pomozcie! i włączcie sie Wszycy do rozmowy!!!! :cry:
I pod tym względem jestem uziemiony, przecież niemożnością by było gdybym oglądał te wszystkie seriale i je oceniał. Ten podział co proponujesz też byłby fajny, ale aby go zrobić trzeba by poświęcić duuuuużo czasu...
Bo właśnie ciężko dokładnie ocenić co to jest cancel, czy przerwana produkcja z niedokończoną fabułą (np. Heist), czy np. Bionic Woman, gdzie niby jako takie zakończenie jest, ale mówi się, że dostał cancela. Już nie mówiąc o produkcjach które ty wymieniłeś.
I pod tym względem jestem uziemiony, przecież niemożnością by było gdybym oglądał te wszystkie seriale i je oceniał. Ten podział co proponujesz też byłby fajny, ale aby go zrobić trzeba by poświęcić duuuuużo czasu...
Bo właśnie ciężko dokładnie ocenić co to jest cancel, czy przerwana produkcja z niedokończoną fabułą (np. Heist), czy np. Bionic Woman, gdzie niby jako takie zakończenie jest, ale mówi się, że dostał cancela. Już nie mówiąc o produkcjach które ty wymieniłeś.
No to może po prostu takie sformułowanie: "brak kontynuacji" - to w sumie załatwia wszystko. A jak ktoś będzie chciał wiedzieć więcej, to sięgnie po forum, albo w necie doczyta. Bo chyba faktycznie ma rację @djjasiek, że to zbyt duża praca, a przede wszystkim spora trudność oceny, co jest zakończone tak na fest, a co nie
No to może po prostu takie sformułowanie: "brak kontynuacji" - to w sumie załatwia wszystko. A jak ktoś będzie chciał wiedzieć więcej, to sięgnie po forum, albo w necie doczyta. Bo chyba faktycznie ma rację @djjasiek, że to zbyt duża praca, a przede wszystkim spora trudność oceny, co jest zakończone tak na fest, a co nie :)
Obyczajowe: (pamiętajmy, że te kategorie są dość umowne miejscami i łączone - czyli np. dramat obyczajowy albo komedia obyczajowa, ale to wychodzi w tym podświetlaniu, bo raz jest tak, a raz tak)
October Road
Angels In America
Breaking Bad
Californication
Dirt
Men In Trees
The L Word
Hidden Palms
Nip/Tuck
Obyczajowe: (pamiętajmy, że te kategorie są dość umowne miejscami i łączone - czyli np. dramat obyczajowy albo komedia obyczajowa, ale to wychodzi w tym podświetlaniu, bo raz jest tak, a raz tak)
October Road Angels In America Breaking Bad Californication Dirt Men In Trees The L Word Hidden Palms Nip/Tuck
atathoth pisze:to moze taki podzial:
W toku(produkcji)
Po odcinku
Serial zakonczony
Cancelled
Wstrzymany
Co Wy na to?
odpada z prostej przyczyny - "po odcinku" czy "w toku" wymagało by bardzo czestej aktualizacji - nie ogladam sam wszystkich seriali i nie bede w stanie ogarnac co akurat sie skonczyło itp a z praktyki widze, ze dopiero po obietnicy giftu (smyczki) ludzie zgłaszają nieaktualne dane a tak to nikogo to nie obchodzi.
Ja bym dodał kategorie:
mini serial,
produkcja TV (nie serial),
nie wznawiane od min roku,
- nazwy tych kategorii zostawiam Wam.
@Bostonq - obyczajowe zaktualizowałem - dzięki - jak macie jeszcze jakies sugestie co i gdzie pododawac to smiało piszcie!!
I jeszcze o stopce - chce zrezygnowac z podstrony INFO tzn shoutbox jest tam niepotrzebny - przeczytac tam mozna polskie wpisy: albo w stylu "kiedy..." albo bluzgi.
Pomysł jest taki, żeby w PL w stopce zawrzec kilka zdan informujacych (powitalnych) dla nowych i zdezorienowanych ludzi - cos w stylu, ze to baza danych seriali aresztana forum itp (jak macie pomysly na tekst o piszcie!!!!) natomiast w w wersji angielskiej w stopke wrzuce shoutboxa.
Stronę INFO zlikwiduje definitywnie.
Bardzo dziekuje Wszystkim, którzy pomagaja tworzyc - tomi naprawde pomaga - wzelkie sugestie miło widziene!!!!
[quote="atathoth"]to moze taki podzial: W toku(produkcji) Po odcinku Serial zakonczony Cancelled Wstrzymany
Co Wy na to?[/quote]
odpada z prostej przyczyny - "po odcinku" czy "w toku" wymagało by bardzo czestej aktualizacji - nie ogladam sam wszystkich seriali i nie bede w stanie ogarnac co akurat sie skonczyło itp a z praktyki widze, ze dopiero po obietnicy giftu (smyczki) ludzie zgłaszają nieaktualne dane a tak to nikogo to nie obchodzi.
Ja bym dodał kategorie: mini serial, produkcja TV (nie serial), nie wznawiane od min roku,
- nazwy tych kategorii zostawiam Wam.
@Bostonq - obyczajowe zaktualizowałem - dzięki - jak macie jeszcze jakies sugestie co i gdzie pododawac to smiało piszcie!! :)
Zmieniłem kolorek podswietlania - może byc?
http://www.tvshows.yoyo.pl/!new/index.php
I jeszcze o stopce - chce zrezygnowac z podstrony INFO tzn shoutbox jest tam niepotrzebny - przeczytac tam mozna polskie wpisy: albo w stylu "kiedy..." albo bluzgi.
Pomysł jest taki, żeby w PL w stopce zawrzec kilka zdan informujacych (powitalnych) dla nowych i zdezorienowanych ludzi - cos w stylu, ze to baza danych seriali aresztana forum itp (jak macie pomysly na tekst o piszcie!!!!) natomiast w w wersji angielskiej w stopke wrzuce shoutboxa.
Stronę INFO zlikwiduje definitywnie.
Bardzo dziekuje Wszystkim, którzy pomagaja tworzyc - tomi naprawde pomaga - wzelkie sugestie miło widziene!!!! :)
super super!!!
Koleorek podswietlen widoczny !
Strone info nie wiem czy likwidowac, nigdy tam nie wchodze, ale moze umiescic tam podstawowe informacje kiedy rejestracja na forum jest zamknieta?
Bym jeszcze zmienil to tlo ktore jest za 5 ostatnimi nowosciami. Zostawilbym ten sam niebieski ktory byl na starej
super super!!! Koleorek podswietlen widoczny :)! Strone info nie wiem czy likwidowac, nigdy tam nie wchodze, ale moze umiescic tam podstawowe informacje kiedy rejestracja na forum jest zamknieta?
Bym jeszcze zmienil to tlo ktore jest za 5 ostatnimi nowosciami. Zostawilbym ten sam niebieski ktory byl na starej :)
American Dad! tez jest serialem animowanym
Tudors jest serialem historycznym
24 nie podporządkowałeś żadnej kategorii
tak samo 4400, 10th Kingdom, 5ive Days To Midnight, Police Squad!
To tyle
dobrze ze przeniosłeś shoutboxa na angielską wersję mógłbyś ewentualnie wyczyścić historię
American Dad! tez jest serialem animowanym Tudors jest serialem historycznym 24 nie podporządkowałeś żadnej kategorii tak samo 4400, 10th Kingdom, 5ive Days To Midnight, Police Squad! To tyle dobrze ze przeniosłeś shoutboxa na angielską wersję mógłbyś ewentualnie wyczyścić historię
24 nie podporządkowałeś żadnej kategorii - nie zgodze sie. tak samo 4400, 10th Kingdom, 5ive Days To Midnight, Police Squad! - tu równiez nie. Odswiez strone i napisz jakiej przeglądarki uzywasz.
[i]24 nie podporządkowałeś żadnej kategorii[/i] - nie zgodze sie. [i]tak samo 4400, 10th Kingdom, 5ive Days To Midnight, Police Squad![/i] - tu równiez nie. Odswiez strone i napisz jakiej przeglądarki uzywasz.