CBS pracuje nad 4-odcinkowym miniserialem opartym o książkę historyczną Alice Hoffman pt. "The Dovekeepers" (w Polsce ukazała się jako "Gołębiarki").
Akcja powieści opowiada o losach 4 różnych kobiet, pragnących przeżyć w czasie żydowskiego powstania przeciwko Rzymianom i oblężenia żydowskiej twierdzy Masada (73r. n.e.).
Jedną z głównych bohaterek serialu zagra Cote de Pablo (NCIS).
CBS pracuje nad 4-odcinkowym miniserialem opartym o książkę historyczną Alice Hoffman pt. "The Dovekeepers" (w Polsce ukazała się jako "Gołębiarki"). Akcja powieści opowiada o losach 4 różnych kobiet, pragnących przeżyć w czasie żydowskiego powstania przeciwko Rzymianom i oblężenia żydowskiej twierdzy Masada (73r. n.e.). Jedną z głównych bohaterek serialu zagra Cote de Pablo (NCIS).
No tak, Masada i słynne gołębniki. Samo oblężenie i jego konsekwencje przez żydów jest mocno gloryfikowane, choć dla mnie to albo była zwykła ściema, albo mistrzowski popis głupoty. Zresztą scena w pewnym znanym filmie nie pozostawia wątpliwości, że nie jestem w tym sądzie osamotniony.
No tak, Masada i słynne gołębniki. Samo oblężenie i jego konsekwencje przez żydów jest mocno gloryfikowane, choć dla mnie to albo była zwykła ściema, albo mistrzowski popis głupoty. Zresztą scena w pewnym znanym filmie nie pozostawia wątpliwości, że nie jestem w tym sądzie osamotniony. ;)