Stacja Starz skierowała do produkcji nowy serial wg projektu Moiry Walley-Beckett (Breaking Bad).
Akcja toczyć się będzie w świecie baletu.
Prestiżowy balet z Nowego Jorku, główna bohaterka, tancerka Claire - grana przez Sarah Hay (Black Swan).
Obraz przepychu, który widać ze sceny i zaplecze pełne intryg, rywalizacji i osobistych dramatów.
W obsadzie wielu światowej sławy tancerzy min. była główna tancerka American Ballet Theatre Irina Dvorovenko i obecna solistka Sascha Radetsky.
Premiera tej produkcji w 2015r.
Ciekawe jak świat tańca odnajdzie się w serialu telewizyjnym?
[img]https://baza.seriale-asd.eu/upload_files/imagess.jpg[/img] Stacja Starz skierowała do produkcji nowy serial wg projektu Moiry Walley-Beckett (Breaking Bad). Akcja toczyć się będzie w świecie baletu. Prestiżowy balet z Nowego Jorku, główna bohaterka, tancerka Claire - grana przez Sarah Hay (Black Swan). Obraz przepychu, który widać ze sceny i zaplecze pełne intryg, rywalizacji i osobistych dramatów. W obsadzie wielu światowej sławy tancerzy min. była główna tancerka American Ballet Theatre Irina Dvorovenko i obecna solistka Sascha Radetsky. Premiera tej produkcji w 2015r. Ciekawe jak świat tańca odnajdzie się w serialu telewizyjnym?
Starz startuje z projektem dramatu baletowego zatytulowanego Flesh and Bone.
Główną bohaterką serialu jest mocno doświadczona przez życie Claire (Sarah Hay), która dołącza do zespołu prestiżowego nowojorskiego baletu.
Jak się szybko okazuje, środowisku baletowemu jest bardzo daleko od normalnej zdrowej rywalizacji, a relacje między jego członkami mają charakter mocno dysfunkcyjny.
Za scenariusz odpowowiada Moira Walley-Beckett, która była jednym ze współscenarzystów Breaking Bad.
Sarah Hay pojawiła się w Czarnym Łabędziu. Starz najwidoczniej postanowiło nakręcić swoją wersje tego nieortodoksyjnego filmu.
Starz startuje z projektem dramatu baletowego zatytulowanego Flesh and Bone. Główną bohaterką serialu jest mocno doświadczona przez życie Claire (Sarah Hay), która dołącza do zespołu prestiżowego nowojorskiego baletu. Jak się szybko okazuje, środowisku baletowemu jest bardzo daleko od normalnej zdrowej rywalizacji, a relacje między jego członkami mają charakter mocno dysfunkcyjny. Za scenariusz odpowowiada Moira Walley-Beckett, która była jednym ze współscenarzystów Breaking Bad.
Sarah Hay pojawiła się w Czarnym Łabędziu. Starz najwidoczniej postanowiło nakręcić swoją wersje tego nieortodoksyjnego filmu.
Gdyby nawet Starz stworzyło serial doskonały, idealnie zagrany, z najlepszą scenografią w dziejach historii kina, z fabułą godną największych osiągnięć kultury ludzkości, asd napisze: "Starz... ", po czym, dla zasady - nie obejrzy. W sumie już mnie to nie męczy, jak kiedyś, ot, trudno, traci świetne seriale, Jego sprawa
A ten zapowiada się dość wyjątkowo, bo ile seriali o tej tematyce możecie wymienić? Ja spróbuję, choć wcale nie jestem w pełni przekonany, że będą oglądał całość, równie dobrze może mi się nie spodobać, nie wciągnąć
Gdyby nawet Starz stworzyło serial doskonały, idealnie zagrany, z najlepszą scenografią w dziejach historii kina, z fabułą godną największych osiągnięć kultury ludzkości, asd napisze: "Starz... ;)", po czym, dla zasady - nie obejrzy. W sumie już mnie to nie męczy, jak kiedyś, ot, trudno, traci świetne seriale, Jego sprawa :)
A ten zapowiada się dość wyjątkowo, bo ile seriali o tej tematyce możecie wymienić? :) Ja spróbuję, choć wcale nie jestem w pełni przekonany, że będą oglądał całość, równie dobrze może mi się nie spodobać, nie wciągnąć :)
[STARZ]: [2015-2015], Zakończony Produkcja: USA, Gatunek: Dramat,, Dokładna data premiery: 2015-11-08 Reżyseria: Alik Sakharov,Adam Davidson, Scenariusz: Moira Walley-Beckett,Bronwyn Garrity
Młoda dziewczyna z przeszłością Claire (Sarah Hay) marzy o karierze baleriny. Trafia do prestiżowej szkoły baletowej, gdzie ma szansę na spełnienie swoich marzeń. Jednak jak się boleśnie przekonuje świat baletu to nie tylko sława i uznanie w świetle reflektorów, a szansę na karierę nie zawsze dostaje ta najbardziej utalentowana. To świat niezdrowej rywalizacji, gdzie trzeba wiele poświęcić, aby pozostać na szczycie.
U nas serial będzie dostępny na HBO Go pod tytułem "Pot i łzy".
Ciekaw jestem tej produkcji, bo to dość "kobieca" produkcja jak na STARZ, a osoba twórczyni zachęca do tego, aby dać szansę i obejrzeć chociaż pierwszy odcinek.
Czekam na literki.
Młoda dziewczyna z przeszłością Claire (Sarah Hay) marzy o karierze baleriny. Trafia do prestiżowej szkoły baletowej, gdzie ma szansę na spełnienie swoich marzeń. Jednak jak się boleśnie przekonuje świat baletu to nie tylko sława i uznanie w świetle reflektorów, a szansę na karierę nie zawsze dostaje ta najbardziej utalentowana. To świat niezdrowej rywalizacji, gdzie trzeba wiele poświęcić, aby pozostać na szczycie.
https://www.youtube.com/watch?v=C8wKm3grIxc
U nas serial będzie dostępny na HBO Go pod tytułem "Pot i łzy". Ciekaw jestem tej produkcji, bo to dość "kobieca" produkcja jak na STARZ, a osoba twórczyni zachęca do tego, aby dać szansę i obejrzeć chociaż pierwszy odcinek. Czekam na literki.
Po pierwszych dwoch odcinkach jestem zadowolona. Jesli lubicie filmy (bo serialu chyba jeszcze nie bylo) o takiej tematyce, to pewnie Wam sie spodoba. Wprawdzie nie widzialam jeszcze niczego, co juz nie byloby kiedys wykorzystane, ale jest to wpisane w kanon filmow o balecie, czy tancu w ogole, czyli: elitarna szkola, surowi nauczyciele, zazdrosc, narkotyki, kariera przez lozko, utalentowana dziewczyna z prowincji, itd, itd. Jak na Starz przystalo jest nagosc, jest seks Mimo oklepanych motywow serial ma w sobie cos przyciagajacego, niezla glowna bohaterke, kilka fajnie napisanych postaci. Bardzo jestem ciekawa przeszlosci Claire, mozemy podejrzewac, co ja spotkalo, ale poki co, wiadomo niewiele. Wiem, ze Haveny maja robic napisy, ale nie wytrzymalam i obejrzalam z tymi juz dostepnymi i mimo kilku niedociagniec, sa calkiem spoko, mozna ogladac, jesli ktos nie moze sie doczekac
Po pierwszych dwoch odcinkach jestem zadowolona. Jesli lubicie filmy (bo serialu chyba jeszcze nie bylo) o takiej tematyce, to pewnie Wam sie spodoba. Wprawdzie nie widzialam jeszcze niczego, co juz nie byloby kiedys wykorzystane, ale jest to wpisane w kanon filmow o balecie, czy tancu w ogole, czyli: elitarna szkola, surowi nauczyciele, zazdrosc, narkotyki, kariera przez lozko, utalentowana dziewczyna z prowincji, itd, itd. Jak na Starz przystalo jest nagosc, jest seks ;) Mimo oklepanych motywow serial ma w sobie cos przyciagajacego, niezla glowna bohaterke, kilka fajnie napisanych postaci. Bardzo jestem ciekawa przeszlosci Claire, mozemy podejrzewac, co ja spotkalo, ale poki co, wiadomo niewiele. Wiem, ze Haveny maja robic napisy, ale nie wytrzymalam i obejrzalam z tymi juz dostepnymi i mimo kilku niedociagniec, sa calkiem spoko, mozna ogladac, jesli ktos nie moze sie doczekac :-p
Ok, zmeczylam calosc Flesh and bone i jednak musze troche zmodyfikowac moja opinie...W pierwszych dwoch odcinkach niedoskonalosci byly gdzies tam zamaskowane, poniewaz watki dopiero sie zawiazywaly. Mial byc mroczny dramat o balecie, a wyszedl pretensjonalny koszmarek. No i czego tam nie ma?
Wszystkie sceny, ktore mialy byc takie na serio i dodac glebi postaciom i historii, sa po prostu smieszne. Dotarlam do konca dzieki fajnej czolowce i rewelacyjnym scenom tanecznym, final byl super. Nie polecam, szkoda czasu.
Ok, zmeczylam calosc Flesh and bone i jednak musze troche zmodyfikowac moja opinie...W pierwszych dwoch odcinkach niedoskonalosci byly gdzies tam zamaskowane, poniewaz watki dopiero sie zawiazywaly. Mial byc mroczny dramat o balecie, a wyszedl pretensjonalny koszmarek. No i czego tam nie ma? [spoiler]Seks, kazirodztwo (zwienczone ciaza), upadek kariery, striptiz, handel nastolatkami, kradziez szkolnych pieniedzy, stwardnienie rozsiane, bezdomny artysta, wtf?[/spoiler] Wszystkie sceny, ktore mialy byc takie na serio i dodac glebi postaciom i historii, sa po prostu smieszne. Dotarlam do konca dzieki fajnej czolowce i rewelacyjnym scenom tanecznym, final byl super. Nie polecam, szkoda czasu.