World of Reel ranking.

Tutaj możesz zamieścić krótkie informacje i ciekawostki, dotyczące seriali telewizyjnych.
Awatar użytkownika
mr.hydro
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
youtube Warszawa

World of Reel ranking.

Post autor: mr.hydro »

O to ranking World o Reef.
najlesze seriale emitowane w 2010 - 2019 . według krtykow z : "IndieWire, Variety, The Hollywood Reporter, USA Today, The A.V. Club, Forbes, The New York Times and Rolling Stone." Amerykanie jak i nie kochać . :P :-)
https://www.worldofreel.com/blog/2019/10/tv-results
1. Breaking Bad (AMC)
2. Mad Men (AMC)
3. Fleabag (BBC)
4. The Leftovers (HBO)
5. Game of Thrones (HBO)
6. Twin Peaks: The Return (Showtime)
7. The Americans (FX)
8. Atlanta (FX)
9. Bojack Horseman (Netflix)
10. Veep (HBO)
11. Better Call Saul (AMC)
12. Justified (FX)
13. Parks and Recreation (NBC)
14. Hannibal (NBC)
15. The Good Wife (CBS)
16. Succession (HBO)
17. Enlightened (HBO)
18. American Crime Story (FX)
19. Rectify (SundanceTV)
20. The Good Place (NBC)
Awatar użytkownika
Macmax40
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Ulubiony Serial: Rodzina Soprano

Re: World of Reel ranking.

Post autor: Macmax40 »

To tak pokrótce:

1. Breaking Bad (AMC) - zgadzam się w 100%, absolutnie genialny serial, 10/10
2. Mad Men (AMC) - też 10/10, świetny Jon Hamm, wspaniały świat początków reklamy
3. Fleabag (BBC) - kurczę, zaskoczenie, nie widziałem, a nawet niespecjalnie o nim słyszałem, do nadrobienia
4. The Leftovers (HBO) - bardzo dobry, ze świetnym zakończeniem, 9/10
5. Game of Thrones (HBO) - wiadomo, klasa
6. Twin Peaks: The Return (Showtime) - nie moje klimaty, 2 sezon to chore wizje Lyncha, 4/10
7. The Americans (FX) - pełen poklask, świetna para bohaterów i zimna wojna
8. Atlanta (FX) - jakoś muzyczne produkcje do mnie nie trafiają, ale obejrzałem tylko 1 epizod dawno temu
9. Bojack Horseman (Netflix) - fantastyczna historia, śmieszna, tragiczna, dużo czarnego humoru, w to mi graj;)
10. Veep (HBO) - no nie wiem, chyba bym tego nie umieścił w pierwszej 10-tce, ale nie przepadam za politycznymi
11. Better Call Saul (AMC) - cały czas czeka na półce, muszę się w końcu zabrać
12. Justified (FX) - jeden z moich ulubionych seriali, olbrzymi sentyment mam do niego
13. Parks and Recreation (NBC) - to też serial, który zamierzam obejrzeć, ale muszę znaleźć czas
14. Hannibal (NBC) - dla mnie średni, nie wciągnął mnie zbytnio, choć bardzo lubię Madsa Mikkelsena
15. The Good Wife (CBS) - wielu mnie namawia do obejrzenia, ale jakoś prawnicze też mnie z reguły odpychają
16. Succession (HBO) - no może kiedyś obejrzę, chociaż HBO w ostatnich latach jakoś mnie nie zachwyca
17. Enlightened (HBO) - pierwsze słyszę...
18. American Crime Story (FX) - nie próbowałem tego oglądać, sam nie wiem czemu ale kojarzy mi się z nieznośnymi NCIS i CSI, pewnie się mylę...
19. Rectify (SundanceTV) - oj bardzo specyficzny, leniwie toczący się serial, aż dziw że się tutaj znalazł, zdecydowanie nie dla każdego, 6/10
20. The Good Place (NBC) - no nie wiem, mam awersję do ogólnych stacji z USA, w większości kręcą chałę

Nie powiem ciekawy ranking, ale jak każdy ma swoje minusy (imho), natomiast co do pierwszych 2 pozycji zgadzam się w 100%, muszę szybko zobaczyć tą pozycję numer 3, bo być w towarzystwie takich seriali jak Breaking Bad czy Mad Men to hiper zaszczyt.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Re: World of Reel ranking.

Post autor: grego1980 »

1,2,4 zdecydowanie zasługują.
Czy 5 powinna być tak wysoko? Chyba jednak tak.
Justified uwielbiam.
Rectify pamiętam pierwsze 2 sezony chyba. Chętnie bym wrócił jak by był na jakiejś platformie.
Twin Peaks chyba też zasługuje.
Twin Peaks: The Return nie widziałem. Odpadłem po kilku odcinkach. Zbyt duża jazda. Podejdę jeszcze raz kiedyś pewnie.
Fleabag może nadrobię. Jestem zaskoczony tak wysoką pozycją.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ