Game of Thrones (Gra o tron) - również książka!

a long, long time ago..
Helventis
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Helventis »

to nadrabiajac zaległości...
co do 4 odcinka
Spoiler:
i odnośnie epka 5
Spoiler:
Co do Brienne jest wystarczająco paskudna więc może być. Chuba w dzieciństwie zamiast kaszki to sterydami ją karmili bo twarz to ma prawie jak Marit Bjoergen xd
2rock
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: 2rock »

Helventis pisze: i odnośnie epka 5
Spoiler:
Co do Brienne jest wystarczająco paskudna więc może być. Chuba w dzieciństwie zamiast kaszki to sterydami ją karmili bo twarz to ma prawie jak Marit Bjoergen xd
Brienne powinna być jak NRDowska pływaczka, więc sterydy liczą się na plus :-p

Co do Twojej oceny odcinka...
Spoiler:
Ostatnio zmieniony 19 maja 2011, 20:58 przez 2rock, łącznie zmieniany 1 raz.
lycien
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: lycien »

2rock w swoim spoilerze pomyliłeś Lorasa z Lancelem:)
2rock
Wskaż do odpowiedzi

lycien pisze:2rock w swoim spoilerze pomyliłeś Lorasa z Lancelem:)
Masz rację, pomyliłem imiona, dzięki! Jeżeli już o tym mowa to Lancel był chyba najłatwiejszą postacią do obsadzenia: aktor musiał jedynie dobrze wyglądać.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Helventis pisze:- Nadal psowatyu wygląd wilkorów, zaczynam się zastanawiać czy to się zmieni.
Obstawiam ze tak, inaczej suki w pierwszym odcinku by nie pokazali w takich rozmiarach.
gazebo
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: gazebo »

Wszystko cacy i w ogóle. Tylko gdzie jest to fantasy?
Spoiler:
HBO ma całkiem niezłe produkcje, ale tego fantasy to być może moje prawnuki doczekają.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

gazebo pisze:Tylko gdzie jest to fantasy?
Jak to? Przecież jest i o smokach i nawet krasnal jest! hehe
Dzięki Bogu, że nie wprowadzają autentycznych troli czy czarowników z długimi białymi brodami itp. bo to nie mój świat, no i dzięki temu serial sprawia wrażenie autentyczności a nie naiwnej bajki.
Obrazek When Dreams Come True...
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Co do fantasy i smoków
Spoiler:
gazebo
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

xvidasd pisze:
gazebo pisze:Tylko gdzie jest to fantasy?
Jak to? Przecież jest i o smokach i nawet krasnal jest! hehe

No po prostu rzuciłeś mnie na kolana. :]
xvidasd pisze:Dzięki Bogu, że nie wprowadzają autentycznych troli czy czarowników z długimi białymi brodami itp. bo to nie mój świat, no i dzięki temu serial sprawia wrażenie autentyczności a nie naiwnej bajki.
Znaczy jak? Pratchetta nie lubisz? Wiem wiem, Znaczy Kapitan. :)
gracek17 pisze:Co do fantasy i smoków
Spoiler:
Szczypta powiadasz. Aha.

Słuchajta ludziska. Nie mówię, że serial jest be bo bardzo mi się podoba. Ino tylko zaklasyfikowanie go do tej kategorii jest lekkim nadużyciem.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Sporo tego fantasy bedzie pozniej, znaczy w ksiazce, bo nie wiem kiedy serial anuluja ;d Sam osobiscie czekam na jedna koronacje, chyba bedzie w najnowszym odcinku.
gazebo
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Zakląłbym, acz nie wypada.

Kurczę, może faktycznie muszę sięgnąć do mowy pisanej.
2rock
Wskaż do odpowiedzi

gazebo pisze:Wszystko cacy i w ogóle. Tylko gdzie jest to fantasy?
Za morzami, za murami...

Osobiście uważam, że to plus książki/serialu. Po lekturze Martina każde fantasy przesycone magią i elfami wydaje mi się dziecinne i pretensjonalne, nawet Tolkien.
gazebo
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Czyli pozostajemy przy naszej wyobraźni. Właściwie to jest zbyt piękne aby było prawdziwe..
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Jeśli ktoś liczy na fantasy w stylu Magia i miecz to równie dobrze może sobie serial odpuścić i obejrzeć n-ty raz Harrego Pottera czy Władcę Pierścieni. U Martina Fantasy to zwykły, wykreowany przez niego świat, w którym toczy się wojna o władzę, gdzie na północy zamMurem zbierają się Inni i dzikie hordy barbarzyńców, a na wschodzie na innym kontynencie ktoś widział smoki które rzekomo wyginęły przed dziesiątkami lat.
I tyle tu fantasy Inni, smoki i malutka ilość magii. I zgadzam się z 2rock że po zapoznaniu się z prozą Martina większość klasycznego fantasy wygląda dość blado, żeby nie powiedzieć banalnie.

I dobry tekst o fantasy z którym się w 100% zgadzam , czytany i chyba napisany przez Martina
gazebo
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Aaaaa, czyli te białe włosy nie powinny budzić żadnych skojarzeń.

Znaczy żółte ofc. :)

PS Nie wiem czy czytałem coś Martina poza Piasecznikami. A i to było dawno temu. Rzecz nie w tym jak pisze tylko jak kreuje to film. Nie chodzi więc o porównywanie do przykładowego Tolkiena tylko o to co to jest tak naprawdę fantasy. Bez tego szeptu magii ten serial po 5 odcinkach fantasy na pewno nie jest. HBO robi naprawdę fajne rzeczy ale tu, moim zdaniem ofc, za bardzo poszli w sferę odejmującą temu gatunkowi to co mu jest przynależne.

A taka Dune na przykład.
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Nie wiem czy wiecie, ale w sieci pojawił się webrip 7go odcinka. Wersja to może 720p nie jest, ale prezentuje się calkiem nieźle :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

HBO jest jedna z trzech stacji których seriale można brać w ciemno i pomimo iż bardzo podoba mi się the killing i Borgias to właśnie Gra o tron jest w moim mniemaniu premierą tego roku. Z odcinka na odcinek robi się coraz lepsza a najnowszy epizod to już majstersztyk.
orestblod
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: orestblod »

Niestety ma jedna wade jeszce 2 odcinki i koniec ;/. A tak to naprwade dobry serial wciaga z odcinka na odcinek coraz bardziej :)
2rock
Wskaż do odpowiedzi

Czytaliście to: Biedni Amerykanie, tak mi ich szkoda...Jak twórcy serialu mogli im to zrobić? Za zaskakujący jest serial, można się popcornem zakrztusić...
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Moj braciszek tez sie oburzyl :)
Dla mnie to byl genialny zwrot akcji!

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ