Game of Thrones (Gra o tron) - również książka!
-
Wskaż do odpowiedzi - youtube Warszawa
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Potem lamentują w mediach, że przeciętny Polak czyta pół książki na rok...kacperski pisze:Koniec pierwszego sezonu. Z tego co wiem, również pierwszej książki.
BTW. 3 dni temu byłem w księgarni i pierwszy tom (i jedyny zarazem dostępny) kosztował 49 zł.W USA wszystkie 4 tomy, nówki kosztują $20, co daje 55 zł. Ach, ten polski grajdół
Mam ktoś informację o polskim wydaniu na dvd pierwszego sezonu?
-
Wskaż do odpowiedzi
kacperski Jak chcesz sie zapoznać z twórczością Martina, to duzo bardziej niz pojedynczo oplaca sie kupić na Allegro cały pakiet ksiazek. Ja kupiłem za 180 złotych wszystkie 4 tomy, czyli 6 książek. Więc wychodzi po 30 złotych za 1 knige. Całość wyszła mnie prawie 70 złotych taniej niz jakbym w empiku kupował pojedynczo ksiazki.
-
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem na allegro te aukcje - zestaw anglojęzyczny za 180 zł. Dla mnie to przegięcie, jeśli Amerykanin-srykanin może miec to samo za 55 zł! Ale jeśli uda mi się coś odłożyć to chyba będę zmuszony kupić na tym allegro. Tak troche offtopując, ceny książek fantasy w Grajdole to jakiś koszmar - po 35-40 zł za 200 stron (np. taki Piekara czy Sapkowski). Bardzo przykre : ( Trzeba kupować używane w dobrym stanie aby troche zaoszczędzić.
-
Wskaż do odpowiedzi
Ano, jako biedny student, który uwielbia czytać podzielam twoje zdanie. Ceny ksiazek w polsce są koszmarne, a juz najbardziej przegina pałę wydawnictwo MAG :/ u nich ceny ksiazek systematycznie od kilku lat drosną i chyba niedługo osiągną 100 złotych. Cryptonomicon - Neala Stephensona kosztuje 89 zeta za ~1000 stron w twardej oprawie i obwolucie. Dla porównania na amazon.com choc w miekkiej oprawie i po angielsku mozna ta ksiazke dostać już za 8,99$ !!!!!
. Szczyt chamstwa i bezczelnosci... Dlaczego akurat to popieprzone wydawnictwo ma wyłączność na dystrybucje ksiazek Dana Simmonsa i Brandona Sandersona.... :/
btw sry za off-top
Dalszą dyskusje proponuje kontynuować tu http://xvidasd.com/phpbb2/viewtopic.php?t=140&start=210

btw sry za off-top

Dalszą dyskusje proponuje kontynuować tu http://xvidasd.com/phpbb2/viewtopic.php?t=140&start=210
-
Wskaż do odpowiedzi - witam
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi - piszę
-
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
Możesz, aczkolwiek stracisz wiele smaczków. Serial nie oddaje w całości charakterów postaci zawartych w książce. Serialowy Littlefinger to np niemal zupełnie inna postać od książkowej. Książkowy to znacznie bardziej wytrawny i dobrze się kamuflujący gracz. Generalnie serial według mnie jest tylko w połowie (to i tak dobrze) tak znakomity jak książka. Książka jest genialna, bez przeczytania 1 tomu możesz nie zrozumieć dlaczego poszczególne postacie pałają do siebie nienawiścią czy miłością.(żadne serial nie jest w stanie ukazać wiernie monologów wewnętrznych postaci)aj75 pisze:Mam pytanie do osób, które czytały książkę: czy serial jest na tyle wierny książce, że mogę zacząć czytać od "Starcie królów"?
-
Wskaż do odpowiedzi - witam
Dzięki za info. Nie mam I tomu, mam II i III. Nie wiem też, czy mógłbym czytać znając dalszą fabułę. Inaczej jest najpierw przeczytać, a potem porównywać serial ze swoim wyobrażeniem bohaterów i krain. Teraz przypuszczam, że książka będzie przeze mnie postrzegana w sposób określony przez serial - bohaterowie, wygląd zamków i otoczenia.2rock pisze:Moim zdaniem możesz, jeżeli np. nie masz dostępu do pierwszego tomu. Jednak ja osobiście nawet po oglądnięciu serialu wolałbym jednak czytać od pierwszego tomu.aj75 pisze:Mam pytanie do osób, które czytały książkę: czy serial jest na tyle wierny książce, że mogę zacząć czytać od "Starcie królów"?
Added after 4 minutes:
Jak odpowiadałem tego jeszcze nie byłolycien pisze:Możesz, aczkolwiek stracisz wiele smaczków. Serial nie oddaje w całości charakterów postaci zawartych w książce. Serialowy Littlefinger to np niemal zupełnie inna postać od książkowej. Książkowy to znacznie bardziej wytrawny i dobrze się kamuflujący gracz. Generalnie serial według mnie jest tylko w połowie (to i tak dobrze) tak znakomity jak książka. Książka jest genialna, bez przeczytania 1 tomu możesz nie zrozumieć dlaczego poszczególne postacie pałają do siebie nienawiścią czy miłością.(żadne serial nie jest w stanie ukazać wiernie monologów wewnętrznych postaci)aj75 pisze:Mam pytanie do osób, które czytały książkę: czy serial jest na tyle wierny książce, że mogę zacząć czytać od "Starcie królów"?

-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Re: Game of Thrones (Gra o tron)

-
Wskaż do odpowiedzi
na HBO GO pierwszy odcinek jest dostepny dla wszystkich z napisami bądź lektorem
Jak ktoś jest abonentem Netii, albo innego operatora z dostępem do HBO GO to informuję, że Polska jako jedyna ma już dostępny drugi odcinek
Jak ktoś jest abonentem Netii, albo innego operatora z dostępem do HBO GO to informuję, że Polska jako jedyna ma już dostępny drugi odcinek

-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Znaczy pierwszy i drugi są już dostępne? Zazdroszczę Ci Saga!
Pierwszy odcinek rewelka btw.!
Pierwszy odcinek rewelka btw.!

Ignorance is a virtue.
-
Wskaż do odpowiedzi
Tak jest dostępny
jest tez już dostępny rar w sieci wiec dla niecierpliwych w sam raz 

-
Yugi_2142
- Kontakt:
Kolejny świetny odcinek GoT za nami. Bardzo podobała mi się scena rozmowy Tyriona z doradcami
Zdaje mi się jednak że w trzecim odcinku zerwano z zasadą że kraina pokazana na mapie pojawi się też jako miejsce wydarzeń w danym epizodzie... :roll:

Ignorance is a virtue.
-
Wskaż do odpowiedzi
Żeby tak cicho było na forum po TAKIM odcinku?
brakowało trochę wątku Muru, a tak poza tym odcinek obfity w zdarzenia.

Spoiler:
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Może to dlatego że odcinek jeszcze nie wyszedł na foroum...
Jak się pojawi to go obejrzę i z pewnością skomentuję ![:]](./images/smilies/krzywy.gif)
-- 27.04.2012 20:19 --
Rzeczywiście sporo się wydarzyło, choć generalnie trzęsienia ziemi raczej nie było... no może poza końcówką, która mnie też potężnie zdezorientowała

![:]](./images/smilies/krzywy.gif)
-- 27.04.2012 20:19 --
Rzeczywiście sporo się wydarzyło, choć generalnie trzęsienia ziemi raczej nie było... no może poza końcówką, która mnie też potężnie zdezorientowała

Ignorance is a virtue.
Oceń ten serial