Już jutro na HBO premiera spin offu GameofThrones, House od the Dragon.
Zobaczymy, czy Ród Smoka - opowieść rozgrywająca się 300 lat przed oryginalną opowieścią - spełni oczekiwania i stanie się nowym przebojem HBO.
Ciekawy też będzie pojedynek serialu z Władcą Pierścieni Amazona, który też niedługo się pojawi w serwisie.
A Ród Smoka oglądać na pewno zacznę.
Już jutro na HBO premiera spin offu Game of Thrones, House od the Dragon. Zobaczymy, czy Ród Smoka - opowieść rozgrywająca się 300 lat przed oryginalną opowieścią - spełni oczekiwania i stanie się nowym przebojem HBO. Ciekawy też będzie pojedynek serialu z Władcą Pierścieni Amazona, który też niedługo się pojawi w serwisie. A Ród Smoka oglądać na pewno zacznę.
Edit: W naszej bazie: [url=https://baza.seriale-asd.eu/portal0.php?zmienna=houseofdragon_the][img]https://baza.seriale-asd.eu/bar3/houseofdragon_the.gif[/img][/url]
Obejrzałem, jest nieźle, jedynie wciąż w osobie Daemona widzę Dra Who zamiast czarnego (?) charakteru.
Oby tylko twórcy nie zrąbali tego tak, jak ostatnich sezonow GoT, gdy zabrakło materiału książkowego.
Obejrzałem, jest nieźle, jedynie wciąż w osobie Daemona widzę Dra Who zamiast czarnego (?) charakteru. :D Oby tylko twórcy nie zrąbali tego tak, jak ostatnich sezonow GoT, gdy zabrakło materiału książkowego.
Po pierwszym odcinku (drugiego jeszcze nie widziałem) wrażenia pozytywne.Postacie zostały zarysowane, już wydarzyła się tragedia oraz na salony wkracza polityka czyli smaczek Gry o Tron. Smoki też nie są najgorsze. Powrót do tego świata na zasłużonym poziomie.
Po pierwszym odcinku (drugiego jeszcze nie widziałem) wrażenia pozytywne.Postacie zostały zarysowane, już wydarzyła się tragedia oraz na salony wkracza polityka czyli smaczek Gry o Tron. Smoki też nie są najgorsze. Powrót do tego świata na zasłużonym poziomie.
Po 6 odcinkach - chyba bardziej podoba mi się HoD niż Władca Pierścieni (choć temu ostatniemu wciąż szans nie zabieram, jeśli się kiedyś w końcu rozkręci)...
Przede wszystkim jest przeznaczony dla dorosłego widza, pełnokrwistość bohaterów i intryg potrafi utrzymać napięcie, mimo że wielkich scen akcji też (póki co) w serialu nie uświadczymy.
Ciekawy zabieg ze zmianą młodszej żeńskiej obsady na nieco starszą w połowie sezonu, po jednym odcinku z nową obsadą sądząc, zmiana wyszła na korzyść dla postaci Alicent, na niekorzyśc dla Rhaenyry.
Choć chyba nieco żałuję, że młodym aktorkom nie dano dograć choć do końca sezonu (zwłaszcza Milly Alcock), można je było nieco postarzyć.
Po 6 odcinkach - chyba bardziej podoba mi się HoD niż Władca Pierścieni (choć temu ostatniemu wciąż szans nie zabieram, jeśli się kiedyś w końcu rozkręci)... Przede wszystkim jest przeznaczony dla dorosłego widza, pełnokrwistość bohaterów i intryg potrafi utrzymać napięcie, mimo że wielkich scen akcji też (póki co) w serialu nie uświadczymy. Ciekawy zabieg ze zmianą młodszej żeńskiej obsady na nieco starszą w połowie sezonu, po jednym odcinku z nową obsadą sądząc, zmiana wyszła na korzyść dla postaci Alicent, na niekorzyśc dla Rhaenyry. Choć chyba nieco żałuję, że młodym aktorkom nie dano dograć choć do końca sezonu (zwłaszcza Milly Alcock), można je było nieco postarzyć.
Sezon dobiegł końca i zwycięzca pojedynku z RoP może być tylko jeden (by wszystkimi rządzić ).
A jest nim Ród Smoka. A dlaczego? Sprawa prosta, nie decydowały o tym efekty specjalne czy wpompowana kasa (widać było, że dużo więcej wydał jej Amazon), lecz poważne podejście do widza i skonkretyzowanie odbiorcy serialu jako odbiorcy dorosłego.
To twórcy spin offu Gry o Tron od początku potrafili stworzyć pełnokrwistych bohaterów, dać im materiał do grania, świetnie rozpisać dialogi i sceny. Może nieco im nie wyszła zamiana głównych aktorek w połowie sezonu, ale z kolei jednak jedna z postaci na tym bardzo mocno skorzystała, więc może ocena tej zmiany nie powinna być aż taka jednoznaczna...
W każdym razie bardzo czekam na drugi sezon, dostał on już zielone światło, gorzej, że zapewne serial wróci na ekrany dopiero w 2024.
Sezon dobiegł końca i zwycięzca pojedynku z RoP może być tylko jeden (by wszystkimi rządzić ;) ). A jest nim Ród Smoka. A dlaczego? Sprawa prosta, nie decydowały o tym efekty specjalne czy wpompowana kasa (widać było, że dużo więcej wydał jej Amazon), lecz poważne podejście do widza i skonkretyzowanie odbiorcy serialu jako odbiorcy dorosłego. To twórcy spin offu Gry o Tron od początku potrafili stworzyć pełnokrwistych bohaterów, dać im materiał do grania, świetnie rozpisać dialogi i sceny. Może nieco im nie wyszła zamiana głównych aktorek w połowie sezonu, ale z kolei jednak jedna z postaci na tym bardzo mocno skorzystała, więc może ocena tej zmiany nie powinna być aż taka jednoznaczna... W każdym razie bardzo czekam na drugi sezon, dostał on już zielone światło, gorzej, że zapewne serial wróci na ekrany dopiero w 2024.
Ja jeszcze czekam, muszę uważać na spoilery.
W każdym razie widownia poleciała o połowę w porównaniu z S01... Czyżby powoli era smoków dobiegała końca?
A może przez generalnie obniżenie jakości przez Max (d. HBO) - w ogóle prawie nie zaglądam na tę platformę.
I jeszcze za długie przerwy? W każdym razie ja już nie pamiętam dokładnie bohaterów i szczegółów fabuły, a nie chce mi się raz jeszcze 1 sezonu oglądać...
Ja jeszcze czekam, muszę uważać na spoilery. ;) W każdym razie widownia poleciała o połowę w porównaniu z S01... Czyżby powoli era smoków dobiegała końca? A może przez generalnie obniżenie jakości przez Max (d. HBO) - w ogóle prawie nie zaglądam na tę platformę. I jeszcze za długie przerwy? W każdym razie ja już nie pamiętam dokładnie bohaterów i szczegółów fabuły, a nie chce mi się raz jeszcze 1 sezonu oglądać...
Ja obejrzałem jeszcze raz powtórkę ale pobrałem ripy 4K UHD bo jakość 4K na tym VOD MAX pozostawia wiele do zyczenia (bitrate). Co do s02e01 na razie powolne wejscie do tematu (pomijajac koncowke). Ogladam dalej bo jestem wielkim fanem GoT wiec jesli cos jest z tego uniwersum to jestem zainteresowany. Sukcesu GoT nie przebije ale tego nie oczekuje.
Ja obejrzałem jeszcze raz powtórkę ale pobrałem ripy 4K UHD bo jakość 4K na tym VOD MAX pozostawia wiele do zyczenia (bitrate). Co do s02e01 na razie powolne wejscie do tematu (pomijajac koncowke). Ogladam dalej bo jestem wielkim fanem GoT wiec jesli cos jest z tego uniwersum to jestem zainteresowany. Sukcesu GoT nie przebije ale tego nie oczekuje.
Wydaje mi się, że pierwszy odcinek był poprawny. Fajnie, że pokazano
► Pokaż Spoiler
Północ i Mur
Mamy szukanie sprzymierzeńców, rozgrywki polityczne przy stole jednej i drugiej frakcji, które zdają sobie sprawę, że wojna jest nieunikniona. Końcówka troszkę podniosła ciśnienie, ogólnie akcja wolno się zawiązuje.
Wydaje mi się, że pierwszy odcinek był poprawny. Fajnie, że pokazano [spoil]Północ i Mur[/spoil]Mamy szukanie sprzymierzeńców, rozgrywki polityczne przy stole jednej i drugiej frakcji, które zdają sobie sprawę, że wojna jest nieunikniona. Końcówka troszkę podniosła ciśnienie, ogólnie akcja wolno się zawiązuje.