Tick,The [FOX]

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

USA Tick,The [FOX]

Post autor: Lubec »

Obrazek

[FOX]: [2001-2002], skasowany
Produkcja: USA,
Gatunek: Komedia,Akcja, Dokładna data premiery: 2001-11-08
Reżyseria: Bo Welch,Danny Leiner, Scenariusz: Ben Edlund,Larry Charles
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Serial emitowany przez stację Fox. Adaptacja komiksu napisanego przez Bena Edlunda opowiadająca o superbohaterze w niebieskim kostiumie nazywającym się The Tick, który wyrusza do miasta gdzie poznaje Artura, a potem innych superbohaterów.

Każdy chyba pamięta kultową kreskówkę z wielkim niebieskim gościem, w Polsce emitowana pod tytułem Kleszcz. Nie każdy może wie, że Fox przygotował również serial aktorski za którego odpowiadał twórca komiksu Ben Edlund. Niestety doczekał się on tylko dziewięciu odcinków.
Niedawno pojawiła się informacja że Amazon chce reaktywować serial z odtwórcą głównej roli, czyli Patrickiem Warburtonem w obsadzie i Edlundem jako scenarzystą.
Nie ma polskich napisów,a przynajmniej nie znalazłem.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Re: Tick,The [FOX]

Post autor: Lubec »

Obrazek

Amazon przygotowuje nową aktorską wersję serialu The Tick.
Na chwilę obecną w obsadzie są Griffin Newman ("Vinyl") jako Arthur Everest, Kleszcza i Valorie Curry ("House of Lies") jako Dot, jego siostra. Za reżyserię pilota ma odpowiadać Wally Pfister ("Transcendencja").
Patrick Warburton nie powróci do swojej roli z poprzedniego serialu, ale będzie pełnić rolę producenta wykonawczego razem z Benem Edlundem, który jest twórcą komiksów i będzie odpowiedzialny za scenariusz.
Data premiery nie jest znana.
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Firefly
Kontakt:

Tick,The [FOX]

Post autor: Sirm »

Załatwiłem sobie ostatnio Amazona i na pierwszy ogień poszedł właśnie Kleszcz. Jestem w połowie sezonu i ogląda się dosyć fajnie. Animowanego Kleszcza nie oglądałem, wiem tylko, że coś takiego było więc nie mam pojęcia czy historia się pokrywa. Takie niezbyt poważne podejście do superbohaterów, ale nie przegięte i czasami umie zaskoczyć. Sam Kleszcz to superbohater naprawdę jedyny w swoim rodzaju. Jak skończę dorzucę coś więcej.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ