Dawno temu, diabeł
próbował utorować sobie|podziemną drogę od morza,
zatapiając przy tym|wszystkie okoliczne wioski.
Najpierw odgryzł kawałek klifów,
i tak powstało Hollow Bay.
Podobno, po pierwszym kęsie,
próbował wygryźć sobie drogę|aż po bagna,
ale zęby starły mu się aż po dziąsła|i nie mógł kontynuować.
Więc skrył się do morza,|poprzysięgając zemstę.
[spoiler][code] ********* PUNKTACJA: ********* 01. sindar - 36 pkt. 02. delta - 34 pkt. 03. joana - 26 pkt. 04. sserialnik - 7 pkt. 05. piotr_cebo - 4 pkt. 06. Lubec - 4 pkt. 07. Yugi_2142 - 1 pkt. --. asd - 1 pkt. *********[/code][/spoiler] Dawno temu, diabeł próbował utorować sobie|podziemną drogę od morza, zatapiając przy tym|wszystkie okoliczne wioski. Najpierw odgryzł kawałek klifów, i tak powstało Hollow Bay. Podobno, po pierwszym kęsie, próbował wygryźć sobie drogę|aż po bagna, ale zęby starły mu się aż po dziąsła|i nie mógł kontynuować. Więc skrył się do morza,|poprzysięgając zemstę.
Nie powinieneś uciekać.|Na Londyn spadają bomby.
Tu jest bezpieczniej.
Nikt więcej się tobą nie zajmie.|Możesz odejść.
Pani też jest sierotą.
Pewnie pani myśli,|że to jakoś pomoże.
Wiem przez co przechodzą.
Tu nie ma miejsca na sentymenty.
Wierzę w dyscyplinę.
Nie powinieneś uciekać.|Na Londyn spadają bomby. Tu jest bezpieczniej. Nikt więcej się tobą nie zajmie.|Możesz odejść. Pani też jest sierotą. Pewnie pani myśli,|że to jakoś pomoże. Wiem przez co przechodzą. Tu nie ma miejsca na sentymenty. Wierzę w dyscyplinę.
Dlaczego żydzi uciekają?
- Musieli zrobić coś złego.|- Wstań.
Wyjaśnisz to klasie?
Zawsze przepędzano ich|z jednego kraju do drugiego.
- Musi być powód. - Jaki?|- Zabili Chrystusa.
- Jezus był żydem.|- Nieprawda.
Nienawidził żydów.|Cały czas ich zwalczał.
- Skąd to wiesz?|- Z biblii.
Stefan jest żydem.
Uważasz, że Chrystus go nienawidzi?|Albo kogokolwiek innego?
Dlaczego żydzi uciekają? - Musieli zrobić coś złego.|- Wstań. Wyjaśnisz to klasie? Zawsze przepędzano ich|z jednego kraju do drugiego. - Musi być powód. - Jaki?|- Zabili Chrystusa. - Jezus był żydem.|- Nieprawda. Nienawidził żydów.|Cały czas ich zwalczał. - Skąd to wiesz?|- Z biblii. Stefan jest żydem. Uważasz, że Chrystus go nienawidzi?|Albo kogokolwiek innego?
Jak zamierza pani zapłacić?
Powiedziałam panu, nie mogę.
Zła odpowiedź.
Jak zamierza pani mi zapłacić?
Ja...
Wie pani co robimy tutaj z ludźmi,
którzy nie płacą swoich rachunków?
Jak zamierza pani zapłacić? Powiedziałam panu, nie mogę. Zła odpowiedź. Jak zamierza pani mi zapłacić? Ja... Wie pani co robimy tutaj z ludźmi, którzy nie płacą swoich rachunków?
[quote="sindar"]Czytałem parę jego horrorków, ale to już dawno i średnio mi w pamięci zapadły :) Dobry ten serial?[/quote] Tu masz wątek do serialu ;) https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=73&t=5497&hilit=The+Secret+of+Crickley+Hall Dla mnie porządna produkcja BBC.
Nie wiem,|dlaczego tak lubisz japońców.
Zabili ci ojca.
Daj spokój, mamo, pan Nakamura|to jeden z tych dobrych.
Zamęczyli Johna na śmierć,
a jego własna córka|ma ich za tych dobrych.
Nie wiem,|dlaczego tak lubisz japońców. Zabili ci ojca. Daj spokój, mamo, pan Nakamura|to jeden z tych dobrych. Zamęczyli Johna na śmierć, a jego własna córka|ma ich za tych dobrych.
Widzi pani jakieś inne białe dziewczyny
w tym autobusie?
Rozejrzyj się, kochana.
Zły kolor, zła religia, zły kochanek.
Naziści ich łapią i puf!
Odlatują z dymem.
Ale Japońce pozwalają im wypełzać
ze Stanów Pacyfiku.
Widzi pani jakieś inne białe dziewczyny w tym autobusie? Rozejrzyj się, kochana. Zły kolor, zła religia, zły kochanek. Naziści ich łapią i puf! Odlatują z dymem. Ale Japońce pozwalają im wypełzać ze Stanów Pacyfiku.
Ale nie wygraliśmy wojny.
Tak nam powiedzieli.
- Jezu, wiem co to jest.
- Co?
- Człowiek z Wysokiego Zamku.
- Kto?
Taki koleś,
Ed mi o nim powiedział.
Robi te anty-faszystowskie filmy.
Ale nie wygraliśmy wojny. Tak nam powiedzieli. - Jezu, wiem co to jest. - Co? - Człowiek z Wysokiego Zamku. - Kto? Taki koleś, Ed mi o nim powiedział. Robi te anty-faszystowskie filmy.
Nigdy nie byłem w Dufton.|Co to za miejsce?
Wymarłe i brudne.
- Mieszkałeś tam całe życie?|- Poza czasem spędzonym w lotnictwie.
Mamy tu w Warley sporo fabryk.
Na szczęście, są z drugiej strony miasta.|Nie tam, gdzie będziesz pracował.
[spoiler][code] ********* PUNKTACJA: ********* 01. sindar - 37 pkt. 02. delta - 35 pkt. 03. joana - 26 pkt. 04. sserialnik - 7 pkt. 05. piotr_cebo - 4 pkt. --. Lubec - 4 pkt. 07. Yugi_2142 - 1 pkt. --. asd - 1 pkt. *********[/code][/spoiler] Nigdy nie byłem w Dufton.|Co to za miejsce? Wymarłe i brudne. - Mieszkałeś tam całe życie?|- Poza czasem spędzonym w lotnictwie. Mamy tu w Warley sporo fabryk. Na szczęście, są z drugiej strony miasta.|Nie tam, gdzie będziesz pracował.