Akcja serialu rozgrywa się w słonecznym Neptune.
Główna bohaterka, Veronica Mars, jest uczennicą miejscowego liceum. Po szkole pracuje w agencji detektywistycznej ojca, rozwiązując liczne sprawy, jednak jej głównym celem jest wytropienie mordercy Lilly Kane, swojej najlepszej przyjaciółki.
[img]http://images33.fotosik.pl/180/eda894acae57e6da.jpg[/img] Akcja serialu rozgrywa się w słonecznym Neptune. Główna bohaterka, Veronica Mars, jest uczennicą miejscowego liceum. Po szkole pracuje w agencji detektywistycznej ojca, rozwiązując liczne sprawy, jednak jej głównym celem jest wytropienie mordercy Lilly Kane, swojej najlepszej przyjaciółki.
czy to jest propozycja? jeśli tak to trochę spóźniona. serial już jest wystawiony na SG. jak dla mnie jeden z fajniejszych seriali "młodzieżowych", [spoiler]kiepsko skończyli 3 serię :( [/spoiler] a główna bohaterka... och! cudo :grin:
Stacja The CW nie kontynuuje serialu Veronica Mars.
W internecie można jednak znaleźć, zrobiony przez producenta Roba Thomasa, pilot IV sezonu.
To w końcu będzie ta Weronika czy nie??? :?
Stacja The CW nie kontynuuje serialu Veronica Mars. W internecie można jednak znaleźć, zrobiony przez producenta Roba Thomasa, pilot IV sezonu. To w końcu będzie ta Weronika czy nie??? :?
[b]Gawith[/b] Szkoda, bo w zasadzie [spoiler]trzeci sezon jakby się nie skończył. Bardziej pasuje tu określenie "urwał się" niż skończył. Wielka szkoda :( [/spoiler] Jakoś trudno mi sobie wyobrazić Veronicę na dużym ekranie, ale lepsze to niż nic ;)
Ja dopiero teraz zabrałem się ten serial, Choć to serial raczej młodzieżowy to zagadka śmierci Lilly Kane naprawdę sprawa, że ten serial przyciąga widza.
Jestem teraz na pierwszym sezonie, więc nie będę wystawiał oceny temu serialowi, ale jak na razie jest całkiem w porządku.
A powstał ten film pełnometrażowy, o którym pisaliście?
Ja dopiero teraz zabrałem się ten serial, Choć to serial raczej młodzieżowy to zagadka śmierci Lilly Kane naprawdę sprawa, że ten serial przyciąga widza.
Jestem teraz na pierwszym sezonie, więc nie będę wystawiał oceny temu serialowi, ale jak na razie jest całkiem w porządku.
A powstał ten film pełnometrażowy, o którym pisaliście?
Końcówka 1 sezonu bardzo ciekawa, ostatni odcinek trzyma w napięciu. Tylko miałem wrażenie, że wciągu 2-3 ostatnich odcinków zdarzyło się więcej w kwestii głównego wątku niż przez resztę sezonu.
Mam nadzieję, że dwa pozostałe sezony trzymają poziom pierwszej. Choć to serial młodzieżowy to przez wątki kryminalne staje się on o wiele ciekawszy.
Polecam!
Końcówka 1 sezonu bardzo ciekawa, ostatni odcinek trzyma w napięciu. Tylko miałem wrażenie, że wciągu 2-3 ostatnich odcinków zdarzyło się więcej w kwestii głównego wątku niż przez resztę sezonu.
Mam nadzieję, że dwa pozostałe sezony trzymają poziom pierwszej. Choć to serial młodzieżowy to przez wątki kryminalne staje się on o wiele ciekawszy. Polecam!
Dwa pozostałe sezony również trzymają poziom, ciężko mi nawet stwierdzić który sezon był najlepszy (a to świadczy dobrze o serialu i scenarzystach). W większości seriali wątek główny jest zostawiany na sam deser, fakt, trochę to drażni, ale niemniej same odcinki bez motywu przewodniego również ciekawe były
Dwa pozostałe sezony również trzymają poziom, ciężko mi nawet stwierdzić który sezon był najlepszy (a to świadczy dobrze o serialu i scenarzystach). W większości seriali wątek główny jest zostawiany na sam deser, fakt, trochę to drażni, ale niemniej same odcinki bez motywu przewodniego również ciekawe były :)
No tak jak pisaliście drugi sezon również dobry. Co mi się podoba w tym serialu, że nawet wątki sprzed 20 odcinków jakoś sensownie się łączą z najnowszymi. Wygląda tak jakby scenariusz został napisany od razu do przynajmniej 2 sezonów, a nie tworzony szybko na kolanie.
No a tak z innej beczki to dobrze, że na końcu 2 sezonu Veronica zeszła się z
No tak jak pisaliście drugi sezon również dobry. Co mi się podoba w tym serialu, że nawet wątki sprzed 20 odcinków jakoś sensownie się łączą z najnowszymi. Wygląda tak jakby scenariusz został napisany od razu do przynajmniej 2 sezonów, a nie tworzony szybko na kolanie.
No a tak z innej beczki to dobrze, że na końcu 2 sezonu Veronica zeszła się z[spoiler]Loganem, bo tego Duncana jakoś nie lubię.[/spoiler]
Ja już po seansie całego serialu. Trzeci sezon dla mnie troszkę gorszy od dwóch pierwszych. Skąd oni wytrzasnęli tego[spoiler]Piz(d)a?, W ogóle nie pasował on do Veroniki, w przeciwieństwie do Logana, z którym tworzyła idealną parę :D[/spoiler] Zakończenie to[spoiler]bardziej urwanie jak to ktoś już napisał wyżej.[/spoiler] Ogólnie serial dobry, polecam:)
Ten kolejny sezon czy film to chyba już marne szanse są na to?
Nic podobnego - fani, przy pomocy WB, zebrali kupę kasy i w końcu Rob Thomas zgodził się nakręcić pełnometrażowy film.
Wystarczyło 2mln$ a tu proszę - na kickstarterze mamy już $3,675,121
Co ciekawe pierwszy milion był już po pierwszej godzinie od momentu ogłoszenia projektu a drugi po upływie 10h.
Czyli da się
Nic podobnego - fani, przy pomocy WB, zebrali kupę kasy i w końcu Rob Thomas zgodził się nakręcić pełnometrażowy film. Wystarczyło 2mln$ a tu proszę - na kickstarterze mamy już $3,675,121 http://www.kickstarter.com/projects/559914737/the-veronica-mars-movie-project?ref=live Co ciekawe pierwszy milion był już po pierwszej godzinie od momentu ogłoszenia projektu a drugi po upływie 10h. Czyli da się :)
Norvik pisze:Czy są gdzieś dostępne napisy do najnowszego sezonu ?
Też jestem ciekaw.
Jakiś czas temu obejrzałem i serial nie ukrywam, że bardzo mi się spodobał. Z obejrzeniem trzeciego sezonu czekam, aż będzie komplet literek do czwartego sezonu.
[quote="Norvik"]Czy są gdzieś dostępne napisy do najnowszego sezonu ?[/quote]Też jestem ciekaw. Jakiś czas temu obejrzałem i serial nie ukrywam, że bardzo mi się spodobał. Z obejrzeniem trzeciego sezonu czekam, aż będzie komplet literek do czwartego sezonu.
Troszkę to dziwne, ze nikt się za nie nie wziął, bo serial ma wielu fanów, a jednocześnie pod nóż idą napisy do wielu niszowych produkcji. Natura nie znosi próżni, więc cierpliwie czekam..
Troszkę to dziwne, ze nikt się za nie nie wziął, bo serial ma wielu fanów, a jednocześnie pod nóż idą napisy do wielu niszowych produkcji. Natura nie znosi próżni, więc cierpliwie czekam..
Jak ktoś śledził ten serial od początku albo co najmniej kilka lat temu to wie że napisy tworzyli fani, niezrzeszeni w żadnej grupie. Powstawały one w bardzo wolnym tempie, często po 1 odcinku na 2 - 3 miesiące.
Nie wiem czy nadal się tym ktokolwiek zajmuje, nie pamiętam nazwy tego forum, gdzie to powstawało.
Jak ktoś śledził ten serial od początku albo co najmniej kilka lat temu to wie że napisy tworzyli fani, niezrzeszeni w żadnej grupie. Powstawały one w bardzo wolnym tempie, często po 1 odcinku na 2 - 3 miesiące. Nie wiem czy nadal się tym ktokolwiek zajmuje, nie pamiętam nazwy tego forum, gdzie to powstawało.