Sky Deutschland wyprodukuje 12-odcinkowy serial pt. "100 Code", oparty o książkę "Merrick" irlandzkiego pisarza Kena Bruena.
W roli głównej w serialu zagra Dominic Monaghan (Lost), jako nowojorski detektyw Tommy Conley, oddelegowany do Szwecji w związku z serią popełnionych brutalnych morderstw.
W celu rozwiązania sprawy, Tommy Conley będzie zmuszony do współpracy z nienawidzącym Ameryki Mikaelem Eklundem, detektywem weteranem z Wydziału Zabójstw szwedzkiej policji.
Serial zapowiada się całkiem ciekawie. Czy ktoś może zna książkę?
Sky Deutschland wyprodukuje 12-odcinkowy serial pt. "100 Code", oparty o książkę "Merrick" irlandzkiego pisarza Kena Bruena. W roli głównej w serialu zagra Dominic Monaghan (Lost), jako nowojorski detektyw Tommy Conley, oddelegowany do Szwecji w związku z serią popełnionych brutalnych morderstw. W celu rozwiązania sprawy, Tommy Conley będzie zmuszony do współpracy z nienawidzącym Ameryki Mikaelem Eklundem, detektywem weteranem z Wydziału Zabójstw szwedzkiej policji.
Serial zapowiada się całkiem ciekawie. Czy ktoś może zna książkę?
Pisarz nazywa się Ken Bruen bez "s", jak Psikutas z polskiej klasyki też bez "s"
Na polski przetłumaczono tylko Londyński bulwar i Strażnicy bezprawia. Obie czytałem. Przyzwoite czytadła, ale na kolana specjalnie nie rzucają. Był też film Blitz ze Stathamem, choć też bez większego szału. Zobaczymy jak to wyjdzie. A co do Merricka, to premiera książki w UK dopiero w kwietniu, więc na pewno nikt nie czytał
Pisarz nazywa się Ken Bruen bez "s", jak Psikutas z polskiej klasyki też bez "s" :D Na polski przetłumaczono tylko Londyński bulwar i Strażnicy bezprawia. Obie czytałem. Przyzwoite czytadła, ale na kolana specjalnie nie rzucają. Był też film Blitz ze Stathamem, choć też bez większego szału. Zobaczymy jak to wyjdzie. A co do Merricka, to premiera książki w UK dopiero w kwietniu, więc na pewno nikt nie czytał ;)
Zdaje się, że pan "Bruen bez s" lubuje się w konfrontowaniu różnych, często wrogich sobie światopoglądowo bohaterów, zmuszając ich do wspólnego działania. W "Blitz" homofob musiał współpracować z detektywem gejem.
Ale i tak chętnie obejrzę. Aktorzy fajni, tylko ta niemiecka telewizja mnie martwi. Chyba nie widziałem żadnej interesującej rzeczy wyprodukowanej w tym kraju.
Zdaje się, że pan "Bruen bez s" lubuje się w konfrontowaniu różnych, często wrogich sobie światopoglądowo bohaterów, zmuszając ich do wspólnego działania. W "Blitz" homofob musiał współpracować z detektywem gejem.
Ale i tak chętnie obejrzę. Aktorzy fajni, tylko ta niemiecka telewizja mnie martwi. Chyba nie widziałem żadnej interesującej rzeczy wyprodukowanej w tym kraju.
najphil pisze:tylko ta niemiecka telewizja mnie martwi. Chyba nie widziałem żadnej interesującej rzeczy wyprodukowanej w tym kraju.
Myślę, że swego czasu, jeszcze na VHS, parę "interesujących rzeczy" obejrzałeś, co?
A co do Blitz, to Statham nie grał homofoba (oglądałem w zeszłym tygodniu). Powiedział, że nie ma nic przeciwko, byle by się z tym nie obnosił, czy jakoś tak
Ostatnio zmieniony 12 marca 2014, 22:02 przez delta1908, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote="najphil"]tylko ta niemiecka telewizja mnie martwi. Chyba nie widziałem żadnej interesującej rzeczy wyprodukowanej w tym kraju.[/quote] Myślę, że swego czasu, jeszcze na VHS, parę "interesujących rzeczy" obejrzałeś, co? :D
A co do Blitz, to Statham nie grał homofoba (oglądałem w zeszłym tygodniu). Powiedział, że nie ma nic przeciwko, byle by się z tym nie obnosił, czy jakoś tak ;)
Parząc na tempo powstawania literek to powinny być gotowe do końca roku
Sam serial całkiem przyjemny, choć do Dominica Monaghana nie udało mi się przekonać aż do końca. Niby ok, ale to taki dzieciak z wyglądu i pasuje do skandynawskiego noir jak szampan do kaszanki.
Parząc na tempo powstawania literek to powinny być gotowe do końca roku :-) Sam serial całkiem przyjemny, choć do Dominica Monaghana nie udało mi się przekonać aż do końca. Niby ok, ale to taki dzieciak z wyglądu i pasuje do skandynawskiego noir jak szampan do kaszanki.