Nowe produkcje brytyjskiej ITV

Tutaj możesz zamieścić krótkie informacje i ciekawostki, dotyczące seriali telewizyjnych.
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Nowe produkcje brytyjskiej ITV

Post autor: joana »

Obrazek

The Great Fire of London - czteroczęściowy dramat historyczny w reżyserii Jona Jonesa.
Jest rok 1666, akcja serii zaprowadzi nas do Londynu, największego miasta ówczesnej Europy, miasta bogaczy i biedoty, miasta zniszczonego pożarem. Zobaczymy losy bohaterów fikcyjnych, ale również postaci historycznych. Dramatyczne wydarzenia są testem lojalności i przyjaźni w dniach rozpaczy, ale stają się również tłem dla rodzenia się zakazanych namiętności i oszustw.

Undeniable - dwuczęściowy dramat opowiada o losach Jane Fielding (Claire Goose), której matka Anne została zamordowana w 1991, podczas pikniku. Teraz, 23 lata później, Jane ma szansę dowiedzieć się prawdy o tym, kto zabił jej matkę i dlaczego?

Laid, adaptacja australijskiego serialu komediowego. Ciężko jest być ex chłopakiem 30 letniej, obecnie, Roo McVie. Dziwnym trafem, mężczyźni, z którymi była kiedyś związana uczuciowo, tracą życie w niewyjaśnionych okolicznościach. Jak powstrzymać tę plagę zgonów i jaki jest ich powód?
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: The Shield

Re: Nowe produkcje brytyjskiej ITV

Post autor: delta1908 »

Pierwsza pozycja obowiązkowa do obejrzenia. Co do drugiej, to klasyczne mini od ITV, pełno podobnych wypuszczają co roku, co nie znaczy, że nie obejrzę. Lubię podobne historie. Ostatnia pozycja to komedia, więc od razu mówię pas.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

No i trudno się nie zgodzić z przedmówcą. Dodałbym tylko, że takie seriale jak "Undeniable" są produkowane niemal seryjnie i w pewien już sposób stały się formatem, charakterystycznym dla brytyjskiej telewizji. Szkoda tylko, że polska telewizja woli czerpać głównie z holenderskich wzorców i zalewa nas produkcjami, gdzie banda naturszczyków udaje policjantów, prywatnych detektywów sędziów, opowiada o "trudnych sprawach" lub wspomina wakacje - to jest jakiś koszmar!!!
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

W obszarze moich zainteresowan rowniez pozycje 1 i 2 :)
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Do tych produkcji od ITV dorzuciłbym jeszczę biografię Cilli Black pt. "Cilla". Cilla Black była ikoną muzyczną lat 60. i w UK była na równi popularna z Beatlesami, z którymi też się przyjaźniła i nagrała kilka numerów. Nie będę udawał, że jakoś ją mocno kojarzę, ot, słyszałem parę najbardziej znanych kawałków i tyle. Ale uwielbiam oglądać różne filmy i seriale biograficzne, więc i ten z miłą chęcią oblukam. No a w roli tytułowej moja ulubienica Sheridan Smith, czyli niezapomniana Mrs Biggs, za rolę której zgarnęła rok temu nagrodę BAFTY. Do tego Liverpool lat 60. i niczego więcej mi nie trzeba na zachętę.
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Pojawił się zwiastun do Cilli:

Oraz data premiery - 15 września, czyli zaraz.
W sumie nie wiem, co tłumaczyć po Honorowej kobicie, więc może to będzie to. Na pewno się obada. Aż mi się Mrs Biggs przypomniała.

I przy okazji znalazłem zapowiedź ramówki jesiennej ITV.
Chasing Shadows zapowiada się ciekawie. Kolejna produkcja do obadania, a premiera już jutro.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ