Asd na razie się nie odzywa jeśli chodzi o wyszukiwanie - oby nad czymś myślał
Natomiast chyba jakiś bot przyssał się do starego wątku w tym miejscu https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=83&t=4398 i co chwila coś wrzuca. Już sam nie wiem ile razy te wrzutki usuwałem. Nie wiem czy da się jakoś temu zaradzić
Przykład poniżej (oczywiście go usunąłem):
-- 05.05.2014 11:46 --
PS. Właściwie nie zdążyłem usunąć, bo chyba joana była pierwsza
Asd na razie się nie odzywa jeśli chodzi o wyszukiwanie - oby nad czymś myślał :)
Natomiast chyba jakiś bot przyssał się do starego wątku w tym miejscu [url]https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=83&t=4398[/url] i co chwila coś wrzuca. Już sam nie wiem ile razy te wrzutki usuwałem. Nie wiem czy da się jakoś temu zaradzić
Już parę razy usuwałam tę cholerę.
Ze 3 dni temu się przyssało do wątku. Chciałam zablokować ( na jakiś czas) możliwość dopisywania postów do tego tematu, ale nie umiem.
Już parę razy usuwałam tę cholerę. :D Ze 3 dni temu się przyssało do wątku. Chciałam zablokować ( na jakiś czas) możliwość dopisywania postów do tego tematu, ale nie umiem. :(
Najlepszą formą zabezpieczeń przed spamem są indywidualne pytania, na które trzeba logicznie odpowiedzieć.
Proponuję więc:
- Wymyślmy bazę około 30-tu pytań, nie za trudnych ale i nie banalnych.
(kilka powinno być po angielsku - reszta polskie).
- Najlepiej ze świata seriali.
- Odpowiedzią niech będzie jeden wyraz lub cyfra itp.
Każdy gość, który będzie chciał skomentować post będzie musiał wpisać odpowiedz na jedno z tych pytań.
Więc?
Najlepszą formą zabezpieczeń przed spamem są indywidualne pytania, na które trzeba logicznie odpowiedzieć. Proponuję więc:
- Wymyślmy bazę około 30-tu pytań, nie za trudnych ale i nie banalnych. (kilka powinno być po angielsku - reszta polskie). - Najlepiej ze świata seriali. - Odpowiedzią niech będzie jeden wyraz lub cyfra itp.
Każdy gość, który będzie chciał skomentować post będzie musiał wpisać odpowiedz na jedno z tych pytań. Więc?
U mnie występuje taki oto błąd, strona się nie mieści na ekranie, a na dodatek po przewinięciu i tak nie da się dostać do pełnej zawartości. [img]http://i.imgur.com/RECKy6j.png[/img]
Jesli nie da się temu zapobiec inaczej, to zgadzam sie niestety z najphilem...
Bylo troche goscinnych wypowiedzi, ale to moze 10% tego spamu.
W ogole musze podniesc jeszcze kwestie moderatorow - Bostonq i peciaq znikneli.
I walczymy z tym spamem tylko z joana (chyba teraz tez na jakims urlopie).
Proponuje dodać przymusowym ochotnikom prawa do moderacji - najphilowi i Lubecowi
Jesli nie da się temu zapobiec inaczej, to zgadzam sie niestety z najphilem... Bylo troche goscinnych wypowiedzi, ale to moze 10% tego spamu.
W ogole musze podniesc jeszcze kwestie moderatorow - Bostonq i peciaq znikneli. I walczymy z tym spamem tylko z joana (chyba teraz tez na jakims urlopie). Proponuje dodać przymusowym ochotnikom prawa do moderacji - najphilowi i Lubecowi ;)
U mnie sprawa wygląda tak, że kiepsko u mnie z czasem, niestety praca i sprawy z nią związane pochłaniają większość czasu, dlatego nie zaglądam tutaj tak często jak bym chciał. Ale jeżeli mam być przymusowym ochotnikiem, to niech będzie Nie wiem czy w moim przypadku będzie to zauważalna zmiana.
U mnie sprawa wygląda tak, że kiepsko u mnie z czasem, niestety praca i sprawy z nią związane pochłaniają większość czasu, dlatego nie zaglądam tutaj tak często jak bym chciał. Ale jeżeli mam być przymusowym ochotnikiem, to niech będzie :) Nie wiem czy w moim przypadku będzie to zauważalna zmiana.
Niepokoi mnie brak odzewu od Bostonqa. Mam nadzieję, że nic się nie stało. Ostatnie logowanie miał 22 marca, na fejsie też go nie ma. Na maile nie odpowiada. Cholera!
Niepokoi mnie brak odzewu od Bostonqa. Mam nadzieję, że nic się nie stało. Ostatnie logowanie miał 22 marca, na fejsie też go nie ma. Na maile nie odpowiada. Cholera!
Też mnie niepokoi jego absencja. Bo z nim bardzo dobrze się dyskutowało. I jego brak jest odczuwalny na forum.
I jeszcze w kwestiach technicznych, zapytanie, które już wcześniej padło: dlaczego strony na blogach są ucięte i kiedy można byłoby się spodziewać naprawy?
Też mnie niepokoi jego absencja. Bo z nim bardzo dobrze się dyskutowało. I jego brak jest odczuwalny na forum.
I jeszcze w kwestiach technicznych, zapytanie, które już wcześniej padło: dlaczego strony na blogach są ucięte i kiedy można byłoby się spodziewać naprawy?