AreQ_BAH pisze:Powiedz mi, ilu użytkowników dociąga do 2?
Niewielu - większość się w porę opamiętuje.
AreQ_BAH pisze:Co do głównej, teraz te seriale w górnym panelu po prawej wypisane mają moim zdaniem za małą czcionkę, BARDZO nieczytelne to jest i za bardzo ściśnięte w poziomie.
[quote="AreQ_BAH"]Powiedz mi, ilu użytkowników dociąga do 2? [/quote] Niewielu - większość się w porę opamiętuje.
[quote="AreQ_BAH"]Co do głównej, teraz te seriale w górnym panelu po prawej wypisane mają moim zdaniem za małą czcionkę, BARDZO nieczytelne to jest i za bardzo ściśnięte w poziomie.[/quote] Teraz też?
No i dziękuje za wytknięcie błędów - poprawione :salut:
Teraz "ściśnięcie" jest Ok, ale mógłbyś przesunąć troszkę w dół ten tekst, bo data tego na samej górze jest (przynajmniej u mnie FF 3.5) na tym zielonym pasku, a moim zdaniem źle to wygląda.
Teraz "ściśnięcie" jest Ok, ale mógłbyś przesunąć troszkę w dół ten tekst, bo data tego na samej górze jest (przynajmniej u mnie FF 3.5) na tym zielonym pasku, a moim zdaniem źle to wygląda.
xvidasd pisze:Zastanawiam sie tez, czy nie zmniejszyc limitu warnow z obecnych pieciu do trzech - moze zmusi to co niektorych do zastanowienia sie przed napisaniem tego typu posta.
To zależy co chcesz przez to osiągnąć @asd. Taka zmiana otworzy furtkę to szybszego banowania niesfornych userów ale chyba nie zdarza się często przy zamkniętej rejestracji żeby ktoś łapał warn za warnem. Nie liczyłbym natomiast na to że zmniejszeniem limitu warnów ograniczysz liczbę postów łamiących regulamin, potwierdzi Ci to prawie każdy karnista: zaostrzenie sankcji nie powoduje spadku liczby przestępstw/wykroczeń Przekładając to na sytuację na forum, ktoś kto nie czyta regulaminu/faq nie wie ile ma warnów "do wykorzystania" i go to raczej nie interesuje, wiec czy będzie mial limit 10 warnów czy tylko 1 i tak napisze to klasyczne "kiedy będzie kolejny odcinek..."
[quote="xvidasd"]Zastanawiam sie tez, czy nie zmniejszyc limitu warnow z obecnych pieciu do trzech - moze zmusi to co niektorych do zastanowienia sie przed napisaniem tego typu posta.[/quote]
To zależy co chcesz przez to osiągnąć @asd. Taka zmiana otworzy furtkę to szybszego banowania niesfornych userów :grin: ale chyba nie zdarza się często przy zamkniętej rejestracji żeby ktoś łapał warn za warnem. Nie liczyłbym natomiast na to że zmniejszeniem limitu warnów ograniczysz liczbę postów łamiących regulamin, potwierdzi Ci to prawie każdy karnista: zaostrzenie sankcji nie powoduje spadku liczby przestępstw/wykroczeń :) Przekładając to na sytuację na forum, ktoś kto nie czyta regulaminu/faq nie wie ile ma warnów "do wykorzystania" i go to raczej nie interesuje, wiec czy będzie mial limit 10 warnów czy tylko 1 i tak napisze to klasyczne "kiedy będzie kolejny odcinek..." :D
Troche minelo czasu - mozemy wiec teraz 'na spokojnie' porozmawiac o limicie znakow - obecnie wynosi on 20 znakow - wg. mnie optymalna ilosc...
Druag sprawa: Zapewne zastanawiacie sie dlaczego poprzenosilem tematy z dzialu Up&Down do Forum glownego - ano dlatego, ze planuje uruchomienie kanalu RSS dla dzialu Up&Down....
Troche minelo czasu - mozemy wiec teraz 'na spokojnie' porozmawiac o limicie znakow - obecnie wynosi on 20 znakow - wg. mnie optymalna ilosc...
Druag sprawa: Zapewne zastanawiacie sie dlaczego poprzenosilem tematy z dzialu Up&Down do Forum glownego - ano dlatego, ze planuje uruchomienie kanalu RSS dla dzialu Up&Down....
Dla mnie wszystko super, ale ograniczenia są niestety irytujące, dla mnie takie coś nie ma sensu, bo i tak nikogo nie powstrzyma od pisania krótkich komentarzy, a w dodatku przeszkadza przy Quizach No i wyszło na to, że ograniczeniazostały zastosowane po to żeby ludzie nie mogli dziękować za serial
Dla mnie wszystko super, ale ograniczenia są niestety irytujące, dla mnie takie coś nie ma sensu, bo i tak nikogo nie powstrzyma od pisania krótkich komentarzy, a w dodatku przeszkadza przy Quizach :) No i wyszło na to, że ograniczeniazostały zastosowane po to żeby ludzie nie mogli dziękować za serial :)
Eee no nie przesadzaj - przecież to tylko 20-cia znaków! średnio cztery słowa!
a co do podziękowań to najlepiej w: UP&Down - sugestie, rozmowy komentarze, podziekowania.
Eee no nie przesadzaj - przecież to tylko 20-cia znaków! średnio cztery słowa! a co do podziękowań to najlepiej w: [b]UP&Down - sugestie, rozmowy komentarze, podziekowania.[/b] :)
Widzę że w trakcie mojej nieobecności rozwinął się wątek podziękowań. Co do proponowanych rozwiązań, osobiście jestem przeciwko tworzeniu jakiś sztucznych ograniczeń w postaci limitu liczby znaków w postach, żeby się nie powtarzać podpiszę się pod tym to co już tym pomyśle napisał AreQ_BAH.
Inna rzecz która zwróciła moją uwagę to dziwny wygląd "DOWNLOAD ZONE." Nie wiem jak u innych ale w mojej Operze 10.01 układ ikon wygląda dość chaotycznie. (SCREEN) Może należałoby usunąć jeden z tych folderów?
Added after 2 minutes:
...IMO te pomarańczowe przyciski RSS nie pasują do kolorystyki forum
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2009, 15:38 przez Yugi_2142, łącznie zmieniany 1 raz.
Widzę że w trakcie mojej nieobecności rozwinął się wątek podziękowań. Co do proponowanych rozwiązań, osobiście jestem przeciwko tworzeniu jakiś sztucznych ograniczeń w postaci limitu liczby znaków w postach, żeby się nie powtarzać podpiszę się pod tym to co już tym pomyśle napisał [b]AreQ_BAH[/b].
Inna rzecz która zwróciła moją uwagę to dziwny wygląd "[b]DOWNLOAD ZONE.[/b]" Nie wiem jak u innych ale w mojej Operze 10.01 układ ikon wygląda dość chaotycznie. ([url=http://tvshows.i365.pl/upload_files/DZ.gif][b]SCREEN[/b][/url]) Może należałoby usunąć jeden z tych folderów?
[size=75][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]
...IMO te pomarańczowe przyciski RSS nie pasują do kolorystyki forum
Co do koloru RSS to chyba wszędzie, nei tylko u nas jest to pomarańcz, więc moim zdaniem nie ma snesu zmieniać, bo łatwiej znaleść osobie, która nie wie gdzie patrzeć
Co do koloru RSS to chyba wszędzie, nei tylko u nas jest to pomarańcz, więc moim zdaniem nie ma snesu zmieniać, bo łatwiej znaleść osobie, która nie wie gdzie patrzeć :P
Nie da się usunąć - to, że wyświetla się podwójnie wynika już z samego działania skryptu phpbb. Zauważ, że w każdym temacie tytuł działu wyświetlany jest podwójnie:
Kolor pomarańczowy... - to "oficjalny" kolor RSS - oczywiście mogę dać ikonę w każdym kolorze jednak czy wtedy ten znak będzie rozpoznawalny dla wszystkich??
Nie da się usunąć - to, że wyświetla się podwójnie wynika już z samego działania skryptu phpbb. Zauważ, że w każdym temacie tytuł działu wyświetlany jest podwójnie: [img]http://tvshows.i365.pl/upload_files//Nowy-5(200911161730).jpg[/img]
Kolor pomarańczowy... - to "oficjalny" kolor RSS - oczywiście mogę dać ikonę w każdym kolorze jednak czy wtedy ten znak będzie rozpoznawalny dla wszystkich??
Istotnie, nie zwróciłem na to wcześniej uwagi. Skoro tak musi być to trudno.
Co do koloru RSS, wydaje mi się że jeśli ktoś mniej więcej wie o co chodzi z kanałem to rozpozna ikonę również jak by była np. ciemno niebieska. Ja w każdym razie kanał już mam dodany a ikonę dodałem do listy zablokowanych więc "nie widzę problemu" :-]
Added after 3 minutes:
piotr_cebo pisze:Co do koloru RSS to chyba wszędzie, nei tylko u nas jest to pomarańcz, więc moim zdaniem nie ma snesu zmieniać, bo łatwiej znaleść osobie, która nie wie gdzie patrzeć
IMO jeśli ktoś "nie wie gdzie patrzeć" to prawdopodobnie nie będzie się bawił w RSS, ale oczywiście mogę się mylić
Istotnie, nie zwróciłem na to wcześniej uwagi. Skoro tak musi być to trudno.
Co do koloru RSS, wydaje mi się że jeśli ktoś mniej więcej wie o co chodzi z kanałem to rozpozna ikonę również jak by była np. ciemno niebieska. Ja w każdym razie kanał już mam dodany a ikonę dodałem do listy zablokowanych więc "nie widzę problemu" :-]
[size=75][color=#999999]Added after 3 minutes:[/color][/size]
[quote="piotr_cebo"]Co do koloru RSS to chyba wszędzie, nei tylko u nas jest to pomarańcz, więc moim zdaniem nie ma snesu zmieniać, bo łatwiej znaleść osobie, która nie wie gdzie patrzeć :P[/quote]
IMO jeśli ktoś "nie wie gdzie patrzeć" to prawdopodobnie nie będzie się bawił w RSS, ale oczywiście mogę się mylić :P
Jak ktoś da sobie 3 "Userbars" w rzędzie w podpisie, strasznie to rozszerza wątek. I oczywiście można tego uniknąć, ale nie każdy musi być świadomym tego, może można jakiś skrypt zapobiegający temu zrobić? No chyba że będzie to tylko "na gębę" słowne PM do kogoś kto o tym nie wie a tak zrobił
Jak ktoś da sobie 3 "Userbars" w rzędzie w podpisie, strasznie to rozszerza wątek. I oczywiście można tego uniknąć, ale nie każdy musi być świadomym tego, może można jakiś skrypt zapobiegający temu zrobić? No chyba że będzie to tylko "na gębę" słowne PM do kogoś kto o tym nie wie a tak zrobił :)