Nightflyers [SyFy]

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
kapryk
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Przystanek Alaska

USA Nightflyers [SyFy]

Post autor: kapryk »

obrazek#ObrazekObrazekObrazek
Serial "Nightflyers" to trzymający w napięciu i wciągający thriller psychologiczny. Załoga złożona z różnej maści naukowców i odkrywców wchodzi na pokład supernowoczesnego statku i wyrusza na poszukiwania obcych form życia, które mogą być ostatnią nadzieją dla zagrożonej zagładą ludzkości. Jednak im dalej w nieznane, tym więcej tajemniczych i śmiertelnie groźnych wydarzeń zagraża życiu załogi i powodzeniu całego przedsięwzięcia. Na pokładzie statku panuje napięta atmosfera wynikająca z braku wzajemnego zaufania. Każdy stara się ustalić, kto — lub co — jest przyczyną nieustannych problemów. Czy członkowie załogi będą w stanie polegać na sobie na tyle, by ocalić przyszłość gatunku ludzkiego?

Serial oparty na opowiadaniu George`a R.R. Martina - autora "Gry o Tron". W Polsce jego książka ukazała się pod tytułem Wędrowcy.

[SyFy]
[2018]
Produkcja: USA,
Gatunek: Sci-fi,Thriller
Obsada:
Bronte Carmichael ... Skye D`branin
Phillip Rhys ... Murphy
Miranda Raison ... Tessia
Gwynne Mcelveen ... Tobis
Youssef Kerkour ... Hartley Suczek
Andrea Dolente ... Doryen
Gretchen Mol ... Dr. Agatha Matheson
Eoin Macken ... Karl D`branin
David Ajala ... Roy Eris
Sam Strike ... Thalehttps://www.youtube.com/watch?v=zxNER6WejRs
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

USA Re: Nightflyers [SyFy]

Post autor: Lubec »

Klimat jest przyznaję. Jeżeli serial będzie tym czym zapowiadają go twórcy to będzie dobrze :)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Jest interesujaco. I to nawet bardzo. Premiera w grudniu.
Awatar użytkownika
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
maniak serialowy
maniak serialowy
Ulubiony Serial: Grey's Anatomy
Grupa: Project Haven

Post autor: Nazgul »

Po dość fajnym i wciągającym pilocie następne odcinki oglądałam na zasadzie - a nuż się rozkręci. Jestem na szóstym i jakoś nie mam ochoty kończyć :/
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.

It might all be gone tomorrow.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

A mnie się Nightflyers bardzo podobał... Niedawno nadrobiłem i pochłonąłem go (jak na mnie) bardzo szybko.
Piszę w czasie przeszłym, bo - jak to ostatnio z wszystkimi bardziej ambitnymi produkcjami SyFy - serial dostał cancela.
Przyczyna oczywista - publika nie dopisała.
Nie dziwię się, ale naprawdę bardzo żałuję, bo była to pozycja dla bardziej wyrobionego i myślącego widza, który nie szuka jedynie prostej rozrywki i pełnej dynamizmu akcji. A że jest to serial dość złożony, raczej nie przejmie go żadna platforma, jak to było z Expanse.
Tak mi się Ascension właśnie przypomniało... :(
Chyba SyFy już niech lepiej nie produkuje ambitniejszych produkcji, skoro ma je od razu kasować, i na dodatek kończyć je cliffhangerami...
Awatar użytkownika
dziobak
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: dziobak »

Sięgnąłem do serialu, dojechałem do 6-go odcinka (tego z Orłem i społecznością kobiet) i pomimo, że spodobał mi się najbardziej z oglądanych odcinków, to dałem sobie spokój z dalszym oglądaniem. Coś z tym serialem jest nie halo:
1. ukryty procedural - moglibyśmy oczekiwać spójności narracji, ale każdy odcinek ma swój temat przewodni, i to powoduje, że kilka rzeczy na tym cierpi, a mianowicie:
2. budowanie bohaterów - z tym serial ma niewątpliwy kłopot, bo mam wrażenie, że tu nie ma spójności, bo zachowania bohaterów są związane z pkt. 1, brak jest jakiejś możliwości nawiązania sympatii z którymś z nich, bo nie wiemy co nimi kieruje czy motywuje
3. sztuczność produkcji - niestety, to się czuje, pomimo ciekawej, intrygującej sytuacji serial nie jest w stanie tego realnie wykorzystać, brakuje klimatu w tym, co widać, jest jakaś taka bylejakość w scenach, dialogach. Im dalej w oglądaniu, tym gorzej, bo wyraźnie widać, że nic się nie rozkręci, że potencjalna możliwość na dobrą opowieść jest marnowana.
Nie dziwię się cancelowi. Jest trochę podobny "Origin" od Youtube'a, który wypada lepiej chyba pod każdym względem odnośnie tych 3 punktów wyżej (spójna historia, realni bohaterowie, klimat).

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ