Starz wraz z BBC rozpoczęły pracę nad 8-odcinkowym limitowanym serialem pt. The Missing.
The Missing opowiada historię Tonyego (James Nesbitt - Hobbit, Jeckyll) człowieka ciężko doświadczonego przez porwanie syna podczas wakacji we Francji. Tony w obsesyjny sposób przez lata poszukuje zaginionego syna, przez co rozpada się jego małżeństwo i sam staje w obliczu zagłady. W obsadzie serialu pojawią się jeszze Frances O'Connor (Mr Selfridge) w roli Emily, żony Tony'ego oraz Tcheky Karyo (Nikita - oryginalna kinowa wersja) w roli Juliena, francuskiego detektywa, który pracował nad sprawą zaginionego chłopca.
Premiera serialu planowana jest na jesień tego roku.
Serial bardzo mnie zainteresował - świetny pomysł i świetna obsada.
Obejrzę na pewno.
Starz wraz z BBC rozpoczęły pracę nad 8-odcinkowym limitowanym serialem pt. The Missing.
The Missing opowiada historię Tonyego (James Nesbitt - Hobbit, Jeckyll) człowieka ciężko doświadczonego przez porwanie syna podczas wakacji we Francji. Tony w obsesyjny sposób przez lata poszukuje zaginionego syna, przez co rozpada się jego małżeństwo i sam staje w obliczu zagłady. W obsadzie serialu pojawią się jeszze Frances O'Connor (Mr Selfridge) w roli Emily, żony Tony'ego oraz Tcheky Karyo (Nikita - oryginalna kinowa wersja) w roli Juliena, francuskiego detektywa, który pracował nad sprawą zaginionego chłopca. Premiera serialu planowana jest na jesień tego roku.
Serial bardzo mnie zainteresował - świetny pomysł i świetna obsada. Obejrzę na pewno.
Rodzina spędza wakacje w niewielkiej francuskiej miejscowości. Tam znika ich pięcioletni syn. Po ośmiu latach ojciec chłopca, który nigdy nie przestał wierzyć w jego odnalezienie, wraca do Francji mając nowy trop. Konstrukcja serialu oparta jest na dwóch osiach czasowych. Sceny współczesne przemieszane są z obrazkami z przeszłości - z samym porwaniem, policyjnym śledztwem, medialnym cyrkiem itd. Twórcy się nie spieszą i bardzo sprytnie podsuwają nam informacje, którymi jesteśmy zaskakiwani i to w obu narracjach. Bardzo sprytny zabieg.
Ogromną zaletą jest też obsada. Polecam i dzięki Yotemka za literki.
Rodzina spędza wakacje w niewielkiej francuskiej miejscowości. Tam znika ich pięcioletni syn. Po ośmiu latach ojciec chłopca, który nigdy nie przestał wierzyć w jego odnalezienie, wraca do Francji mając nowy trop. Konstrukcja serialu oparta jest na dwóch osiach czasowych. Sceny współczesne przemieszane są z obrazkami z przeszłości - z samym porwaniem, policyjnym śledztwem, medialnym cyrkiem itd. Twórcy się nie spieszą i bardzo sprytnie podsuwają nam informacje, którymi jesteśmy zaskakiwani i to w obu narracjach. Bardzo sprytny zabieg.
Ogromną zaletą jest też obsada. Polecam i dzięki Yotemka za literki.
Nadrobiłem... miałem duże oczekiwania od The Missing i 1 odcinek... spełnił te oczekiwania z nawiązką.
Świetna historia, świetna obsada i, jak pisał najphil, konstrukcja tego serialu.
No i te, troszkę mi znane, klimaty północnej Francji, też dość rzadko eksplorowane w serialach.
Jak dla mnie ten serial ma szanse dorównać do 3 najlepszych premier tegorocznych - czyli Gomorry, Fargo i True Detective.
Z niecierpliwością czekam na to, co wydarzy się dalej.
I niech ktoś powie, że Starz nie potrafi robić seriali ;p
Aczkolwiek fakt, że The Missing powstał na spółkę z BBC
Nadrobiłem... miałem duże oczekiwania od The Missing i 1 odcinek... spełnił te oczekiwania z nawiązką. Świetna historia, świetna obsada i, jak pisał najphil, konstrukcja tego serialu. No i te, troszkę mi znane, klimaty północnej Francji, też dość rzadko eksplorowane w serialach. Jak dla mnie ten serial ma szanse dorównać do 3 najlepszych premier tegorocznych - czyli Gomorry, Fargo i True Detective. Z niecierpliwością czekam na to, co wydarzy się dalej.
I niech ktoś powie, że Starz nie potrafi robić seriali ;p Aczkolwiek fakt, że The Missing powstał na spółkę z BBC ;)
[BBC/Starz]: [2014], na antenie Produkcja: Wielka Brytania,USA Gatunek: Dramat,Kryminał,Thriller, Dokładna data premiery: 2014-10-28 Reżyseria: Tom Shankland, Scenariusz: Harry Williams,Jack Williams
The Missing opowiada historię Tony'ego (James Nesbitt - Hobbit, Jeckyll), człowieka ciężko doświadczonego przez porwanie syna podczas wakacji we Francji. Tony w obsesyjny sposób przez lata poszukuje zaginionego syna, przez co rozpada się jego małżeństwo i sam staje w obliczu kompletnego załamania. Po latach poszukiwań Tony w końcu wpada na pewien trop.
W obsadzie serialu pojawią się jeszcze Frances O\Connor (Mr Selfridge) w roli Emily, żony Tony'ego oraz Tcheky Karyo (Nikita - oryginalna kinowa wersja) w roli Juliena, francuskiego detektywa, który pracował nad sprawą zaginionego chłopca.
[b] [BBC/Starz][/b]: [2014], [b]na antenie[/b] [b]Produkcja:[/b] Wielka Brytania,USA [b]Gatunek:[/b] Dramat,Kryminał,Thriller, [b]Dokładna data premiery:[/b] 2014-10-28 [b]Reżyseria:[/b] Tom Shankland, [b]Scenariusz:[/b] Harry Williams,Jack Williams [url=http://www.bbc.co.uk/mediacentre/proginfo/2014/43/the-missing][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o1.gif[/img][/url][url=http://www.imdb.com/title/tt3877200/?ref_=ttfc_fc_tt][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o2.gif[/img][/url][url=http://www.filmweb.pl/serial/The+Missing-2014-721491][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o3.gif[/img][/url][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o4a.gif[/img][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o5a.gif[/img]
The Missing opowiada historię Tony'ego (James Nesbitt - Hobbit, Jeckyll), człowieka ciężko doświadczonego przez porwanie syna podczas wakacji we Francji. Tony w obsesyjny sposób przez lata poszukuje zaginionego syna, przez co rozpada się jego małżeństwo i sam staje w obliczu kompletnego załamania. Po latach poszukiwań Tony w końcu wpada na pewien trop. W obsadzie serialu pojawią się jeszcze Frances O\Connor (Mr Selfridge) w roli Emily, żony Tony'ego oraz Tcheky Karyo (Nikita - oryginalna kinowa wersja) w roli Juliena, francuskiego detektywa, który pracował nad sprawą zaginionego chłopca.
Widziałem pilot i serial urzeka swoją atmosferą - to chyba ta północna Francja tak działa. Świetna gra aktorska, a kiedy zobaczyłem ostatnią scenę pilota, miałem ciarki na całym ciele. Poznawanie kolejnych szczegółów tej sprawy będzie naprawdę interesujące!
To lubię, nie miałem wcześniej zupełnie żadnych planów aby ten serial obejrzeć. Pilota sprawdziłem w sumie przez przypadek, a tutaj takie miłe zaskoczenie. Tak samo miałem z The Affair stacji Showtime.
Widziałem pilot i serial urzeka swoją atmosferą - to chyba ta północna Francja tak działa. Świetna gra aktorska, a kiedy zobaczyłem ostatnią scenę pilota, miałem ciarki na całym ciele. Poznawanie kolejnych szczegółów tej sprawy będzie naprawdę interesujące!
To lubię, nie miałem wcześniej zupełnie żadnych planów aby ten serial obejrzeć. Pilota sprawdziłem w sumie przez przypadek, a tutaj takie miłe zaskoczenie. Tak samo miałem z The Affair stacji Showtime.
Drugi odcinek zaliczony.Trzyma w napięciu i nadal jest świetnie - podtrzymuję zdanie, że jest to jedna z najlepszych premier sezonu.
Akcja w obecnej linii czasu posuwa się stosunkowo wolno, ale często wracamy do 2006r.
Poznajemy nowych bohaterów, którzy mogą odegrać istotną rolę w dalszych serialowych wydarzeniach, a może też i odegrali rolę przy zaginięciu chłopca. I dostajemy pewne sygnały
Spoiler:
które mogą sugerować, że Tony z żoną może nie byli tak całkiem niewinni
Drugi odcinek zaliczony.Trzyma w napięciu i nadal jest świetnie - podtrzymuję zdanie, że jest to jedna z najlepszych premier sezonu. Akcja w obecnej linii czasu posuwa się stosunkowo wolno, ale często wracamy do 2006r. Poznajemy nowych bohaterów, którzy mogą odegrać istotną rolę w dalszych serialowych wydarzeniach, a może też i odegrali rolę przy zaginięciu chłopca. I dostajemy pewne sygnały [spoiler]które mogą sugerować, że Tony z żoną może nie byli tak całkiem niewinni[/spoiler] Czekam na kolejne odcinki.
Też jestem pod wrażeniem i mocno zainteresowany dalszym śledztwem. Oczywiście nie byłbym sobą, gdyby się nie przyczepił do dwóch spraw. Interpol wysyła swojego brytyjskiego człowieka, by był łącznikiem pomiędzy rodziną i francuską policją. Łącznika, który nie zna francuskiego
Druga sprawa to raczej kwestia moich prywatnych odczuć i pewnie mogę dostać za to po głowie, ale wprowadza mnie w zakłopotanie sposób ukazania "biednego" pedofila. Zagubiona, bogu ducha winna, cierpiąca i szukająca pomocy i zrozumienia duszyczka. Taki permisywizm od dawna jest stosowany wobec gejeów, czy wobec odmiennych zachowań i tradycji imigrantów, ale zgody na to, by takim "łaskawym okiem" patrzeć na pedofilii czy sodomitów nie ma i mam nadzieję, że nigdy nie będzie. Chociaż patrząc na "postępowość" dzisiejszych środowisk, szczególnie związanych z psychologią, nie zdziwiłbym się, gdyby poziom akceptacji i zrozumienia wobec takich dewiacji zaczął dziwnie rosnąć.
Też jestem pod wrażeniem i mocno zainteresowany dalszym śledztwem. Oczywiście nie byłbym sobą, gdyby się nie przyczepił do dwóch spraw. Interpol wysyła swojego brytyjskiego człowieka, by był łącznikiem pomiędzy rodziną i francuską policją. Łącznika, który nie zna francuskiego :D
Druga sprawa to raczej kwestia moich prywatnych odczuć i pewnie mogę dostać za to po głowie, ale wprowadza mnie w zakłopotanie sposób ukazania "biednego" pedofila. Zagubiona, bogu ducha winna, cierpiąca i szukająca pomocy i zrozumienia duszyczka. Taki permisywizm od dawna jest stosowany wobec gejeów, czy wobec odmiennych zachowań i tradycji imigrantów, ale zgody na to, by takim "łaskawym okiem" patrzeć na pedofilii czy sodomitów nie ma i mam nadzieję, że nigdy nie będzie. Chociaż patrząc na "postępowość" dzisiejszych środowisk, szczególnie związanych z psychologią, nie zdziwiłbym się, gdyby poziom akceptacji i zrozumienia wobec takich dewiacji zaczął dziwnie rosnąć.