Our Zoo [BBC One]

Seriale prawdziwsze niż życie.
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

W.BRYTANIA Our Zoo [BBC One]

Post autor: joana »

Obrazek
Do produkcji trafił nowy, 6 odcinkowy dramat stacji BBC One. Our ZOO opowie prawdziwą historię George'a Mottersheada (Lee Ingleby - foto), który zrealizował swoje marzenie i stworzył Z00 w Chester, w 1930 roku.
Autorem scenariusza jest dramaturg Matt Charman, a w obsadzie również: Anne Reid, Liz White,Peter Wight, Ralf Little, Sophia Myles, Stephen Campbell-Moore i Amelia Clarkson.
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: The Shield

Re: Our ZOO - nowa produkcja BBC One

Post autor: delta1908 »

Obejrzałem pierwszy odcinek, a właściwie pierwszą połowę, bo w drugiej części częściej drzemałem niż oglądałem. Generalnie serial nie dla mnie - nuda. Nic odkrywczego ten serial w sobie nie ma i jakoś też nie ciągnie do kontynuowania. Scenografia, kostiumy, gra aktorska jak zwykle bez zarzutu, ale nic poza tym.
Ogólnie zaczynają mnie irytować brytyjskie seriale kostiumowe. Brytyjczycy kręcą je na potęgę, a i oglądalność jest zawsze spora, właściwie, co serial, to hit, a mnie one nudzą (wyjątkiem były dwa pierwsze sezony Downton Abbey). Oglądam w większości przypadków jeden odcinek i odpuszczam. Ogólnie z Brytyjczykami mam tak, że oglądam pilota prawie każdego serialu (nawet niektóre komedie) i jeśli chodzi o kryminały czy dramaty z akcją osadzoną współcześnie, to w większości są ciekawe i wcześniej czy później do nich wracam, by obejrzeć do końca. Natomiast z kostiumówkami nie daję rady, aczkolwiek widziałem kilka produkcji europejskich (Na polach Flandrii, Anno 1790, Nicholas Le Floch), które są naprawdę fajne i da się je z oglądać. Może dlatego, że do obyczaju i dramatu dodawane są wątki kryminalne czy wojenne, natomiast w Brytyjczykach mamy czysty obyczaj plus romans czasami z wojną w tle, a wątki kryminalne to kradzież rękawiczek w sklepie ;)
ja123
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: ja123 »

O, tu się nie zgadzam. Też nie przepadam za kostiumowymi dramatami by UK, ale Our Zoo jest świetne. Może to nostalgia - strasznie przypomina mi filmy o zwierzętach puszczane w sobotnie przedpołudnia w TVP kiedyś. Wtedy ich nie cierpiałem, ale Our Zoo jest zrobione na takim poziomie, że nie wiadomo kiedy mija godzina. Wiadomo, że to nic odkrywczego. 99,9% seriali nie jest odkrywcza obecnie. Świetnie napisane postacie (niby klisze, ale...), bardzo fajna historia, mnóstwo prawdziwych zwierząt i takie ciepełko bijące od ekranu ;) Dawno nie widziałem czegoś, co należy do kina familijnego, co by mi się tak spodobało.
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: The Shield

Post autor: delta1908 »

Tego określenia mi brakowało - "kino familijne". Nawet gdy byłem mały, nie przepadałem za kinem familijnym. Stąd też może moja niechęć i do tej produkcji. Coś dla żoany, ona lubi nostalgię, powroty do dzieciństwa, zwierzątka i seanse z kubkiem kakao i łzami wzruszenia :D
ja123
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Our Zoo [BBC One]

Post autor: ja123 »

obrazek

[BBC One]: [2014-2014], zakończony
Produkcja: Wielka Brytania,
Gatunek: Familijny,Dramat,Historyczny, Dokładna data premiery: 2014-09-03
Reżyseria: Andy De Emmony, Scenariusz: Matt Charman
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Our Zoo to brytyjski serial tv stacji BBC One. Serial w sześciu odcinkach opowiada o George’u Mottersheadzie, jego marzeniu o stworzeniu zoo bez klatek, jego rodzinie i o tym jak ich życie się zmieniło, gdy zaczęli tworzyć Chester Zoo.

Awatar użytkownika
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Ulubiony Serial: Band of Brothers

Re: Our Zoo [BBC One]

Post autor: grejpfrutella »

Po obejrzeniu polowy odcinkow, bardziej sklaniam sie ku opinii ja123 niz delty ;) Our Zoo to swietna, ciepla historia, ale tylko jesli ktos lubi kino familijne. Mnie w ogole nie przeszkadza brak akcji, przewidywalnosc scenariusza, czy "kliszowe" postacie. To taka opowiesc ku pokrzepieniu serc, do ogladania cala rodzina ;)

Ciesze sie, ze wreszcie ktos wzial serial na warsztat, bo pojawial sie i znikal z tabelki na n24. W tej chwili sa juz przetlumaczone 4 odcinki, 5-ty w 60%, wiec jest duza szansa na calosc.
no sex, no rock'n'roll, just drugs.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ