Kingdom [DirecTV]

Seriale prawdziwsze niż życie.
Awatar użytkownika
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Band of Brothers

Re: Kingdom - serial o MMA

Post autor: grejpfrutella »

ok, ok, wlasnie obejrzalam pierwszy odcinek i wow. tzn. moze zle, nie "wow", ze to nie wiadomo jaki serial bedzie, ale to jest dokladnie to, czego oczekiwalam. bardzo mi sie podoba. fajni faceci z krwi i kosci, no i Frank Grillo :D bardzo obiecujacy pilot. lubie klimat Kalifornii. serial ma to, co lubie, czego szukam - postacie, ktore od pierwszych chwil wzbudzaja jakies emocje, nie sa obojetne. czekam teraz z niecierpliwoscia na drugi odcinek :-)
no sex, no rock'n'roll, just drugs.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Po dwóch odcinkach - całkiem interesujący serial. Obawiałem się plastiku, a tu wyszedł porządny dramat z kilkoma charyzmatycznymi bohaterami. Klimat jest nieco dołujący i trochę się obawiam, że mogę w pewnym momencie odpuścić, bo ile można oglądać facetów, którzy podejmują same złe decyzje - od takich decyzji to ja jestem specjalistą. :) Dobrze zagrane, dobrze pokazane, więc to chyba serial nie tylko dla entuzjastów MMA, choć możliwość poobserwowania takiej drugiej, a może i trzeciej ligi i całego zapyziałego zaplecza UFC, jest dodatkowym smaczkiem.

A i świetne Intro

I sprawa organizacyjna - po raz kolejny postuluję, że taki format się nie sprawdza. Ktoś pisze newsa, a później zapomina albo mu się nie chce dodać tego do bazy, więc taki serial wisi gdzieś w powietrzu i żeby go znaleźć trzeba ręcznie przeczesać dział.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

najphil pisze:
I sprawa organizacyjna - po raz kolejny postuluję, że taki format się nie sprawdza. Ktoś pisze newsa, a później zapomina albo mu się nie chce dodać tego do bazy, więc taki serial wisi gdzieś w powietrzu i żeby go znaleźć trzeba ręcznie przeczesać dział.
W czym problem? Dodaj do bazy jeśli dysponujesz czasem albo pamięcią.
Żeby znaleźć ten serial - wystarczy wpisać Kingdom w szukajkę.
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Kingdom [DirecTV]

obrazek

[DirecTV]: [2014], na antenie
Produkcja: USA,
Gatunek: Dramat,Sportowy, Dokładna data premiery: 2014-10-08

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Opowieść koncentruje się wokół sali treningowej dla zawodników MMA. Perypetii rodziny, która ją prowadzi, ambicji zawodników oraz trudnych wyborach, których trzeba dokonywać w życiu.

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Jonathan Tucker i te tatuaże - po raz setny zacząłem w głowie kombinować, ale te obręcze robią takie wrażenie, że nawet mnie - niechętnemu temu zjawisku - opada szczęka. Ta barbarzyńska i siermiężna prostota jest jak cios w pysk dla wszystkich tych - "robię sobie zebrę, bo ona symbolizuję zmienność charakteru". :D

obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Ulubiony Serial: Band of Brothers

Post autor: grejpfrutella »

no i elbondo wyprodukowal nam literki do finalu, wiec mam juz caly sezon za soba.

serial okazal sie dla mnie wielka niespodzianka. balam sie troche, ze bedzie glownie o napierdzielaniu sie w klatce, a dostalismy porzadny dramt, ze swietnie rozpisanymi postaciami, w kazdym kolejnym odcinku dowiadujemy sie, ze kazdy z nich ma swoj wlasny burdel, ktory musi ogarnac. bardzo dobrze zagrany, wiarygodnie, nie mam sie do czego doczepic.
co do Jonathana Tuckera - podpisuje sie pod wszystkim co napisal najphil. ja caly czas nie moglam uwierzyc, ze to ten sam nieporadny gosciu z filmu 100 dziewczyn i ja :) po pilocie mialam go za ostrego szajbusa, ale po 10 odcinkach zdecydowanie wylonil sie jako moja ulubiona postac, podobaly mi sie zwlaszcza jego relacje z bratem, troska o matke.
najbardziej podobaly mi sie chyba ostatnie 2 odcinki, mimo, ze w tym ze zrzucaniem wagi praktycznie nic sie nie dzieje :) finalowe walki rewelacyjne, nie za dlugie, nie przytlaczajace tresci serialu.
zdecydowanie czekam na kolejny sezon.
no sex, no rock'n'roll, just drugs.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Trzeci sezon startuje 1 czerwca.
jaruone
Wskaż do odpowiedzi

POLSKA Re: Kingdom [DirecTV]

Post autor: jaruone »

Ciekawe czy jest szansa, że ktoś przetłumaczy 2 sezon - dziwne, że po 3 odcinkach projekt padł...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ