American Gothic

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

American Gothic

Post autor: Bostonq »

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[youtube][/youtube]
(tradycyjnie - klikać w link pod spodem)

http://xvidasd.com/americangothic.html

"Serial ukazuje mieszkańców małego miasteczka - Trinity. Szeryf Lucas Buck twardą ręka trzyma w nim władze. Szeryf jest mordercą i gwałcicielem posiadającym nadnaturalne zdolności, których używa do manipulacji ludźmi. Pewnego dnia cała jego rodzina znika. Wtedy to szeryf postanawia odzyskać syna, by użyć go do swoich celów, jednak na jego drodze staje doktor Matt Crower, kuzynka jego syna - Gail Emory, a także duch Merlyn, która została zamordowana przez szeryfa..." (opis z naszej strony)

W sumie fluid już sporo wcześniej zadeklarował, że serial się pojawi (aczkolwiek mogło się coś zmienić ;) ), ale podaję go tutaj (serial, nie fluida), bo zmieniła się sytuacja z napisami. Okazało się, że są dostępne prawie do całości (napiprojekt, na stronach nie znalazłem - poza tymi 7 na napisy24, nie wiem też, kto jest ich autorem, ale wyglądają w miarę dobrze, przynajmniej na tyle, żeby nie było problemów ze zrozumieniem), nie ma tylko (nie mogę znaleźć) do 18 odcinka. Więc praktycznie rzecz biorąc można oglądać.

A wydaje się, że serial jest naprawdę dobry, w sam raz dla fanów "Point Pleasant" (małe miasteczko i tajemnica), jak i "Supernatural", wszak to horror. Atmosfera jest kapitalna, ciekawe charaktery, no i to, co najważniejsze - nastrój grozy. Przynajmniej tyle wynika z pierwszych odcinków, które widziałem. W sieci serial ma status prawie że kultowy. A że sporo seriali się pokończyło, przerwa wakacyjna, to można sobie w tym czasie zobaczyć :)

Napisy są jednak do wszystkich odcinków - o czym można się dowiedzieć, czytając temat do końca :)
Ostatnio zmieniony 29 maja 2009, 23:58 przez Bostonq, łącznie zmieniany 3 razy.
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Miasteczko, tajemnica- Uwielbiam wszystko co choć w niewielkim stopniu przypomina Twin Peaks
Skuszę się jak będzie. :)
alvares
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: alvares »

oj ja tak samo, narobiłes apetytu :smile:
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

W zasadzie to już mi się sciągają pierwsze dwa odcinki. Problem w tym, że to są jakieś VHS-ripy bo tylko takie znalazłem. Cały sezon ponad 9 Gb, odcinki mają po 400 mega z kawałkiem. Ciekawe jaka będzie ich jakość, bo mam już jeden serial zripowany z VHS no i ładnie to nie wygląda.
Wieczorem zobaczę pierwsze dwa odcinki i napiszę co to za cudo :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Hmm, jest dostępna bez problemu wersja "medival", do której są napisy - jakość może nie "żyleta", ale jak najbardziej przyzwoita, no i pliki są po 350 mega. Wystarczy na mininovej wpisać "American Gothic" :) Jest też do zdobycia wersja na megaupload.

Aa, dopiero teraz się zorientowałem - twórca "American Gothic", czyli Shaun Cassidy , później stworzył "Invasion", czyli również świetny, klimatyczny serial. Ma pecha jednak, że oba seriale skończyły się tylko na jednym sezonie, a widać wyraźnie, że twórca to nietuzinkowy, z dość charakterystycznym stylem (niedopowiedzenia, zagadki, bogate charaktery, ograniczona przestrzeń akcji, groza i te, kto wie, czy nie najważniejsze, nieuchwytne "coś" :) ).
tetrus
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tetrus »

jesli gosc od Invasion maczal palce w tworzeniu American Gothic to bedzie trzeba obejrzec kilka odcinkow, dzieki za info :)
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Wczoraj zamierzałem obejrzeć dwa odcinnki, ale obejrzałem w związku z późną porą tylko pilota.
Muszę powiedzieć, że bardzo mi się spodobał serial. Pierwsze co się rzuca w oczy to klimat. Jest mrocznie, tajemniczo już od samego początku wiemy, że coś się kroi, ale nie wiemy co to takiego. Bardzo przypadła mi do gustu postać szeryfa. Dzisiaj odcinek drugi i zobaczymy jak będzie dalej, po pilocie wydaje się być tym na co czekałem od czasu Twin Peaks(choć porównywać obu seriali nie można)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Bostonq pisze:(nie mogę znaleźć) do 18 odcinka
To w końcu jest komplet czy nie?

Ze względu na sentyment do Invazji jestem zainteresowany...
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No i nie zapominaj o "Point Pleasant" ("American ..." był pierwszy, to rok 1995), a seriale te też mają sporo wspólnego, a do tego pierwszego to Ty mnie zachęciłeś :)

No nie ma tego 18, bez sensu zupełnie, nie wiem, dlaczego, skoro są do pozostałych, również po 18. Ja nie mogę znaleźć, może ktoś podoła. Są napisy angielskie, więc może ktoś przetłumaczy... :)
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Bostonq widzę, że nawet już w sygnaturce widnieje American Gothic więc ja też dołączę się do oczekiwań:)

PS. filmik z youtube nie włącza się na naszym forum.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Nie on jeden, youtube blokuje czasem tę możliwość, trzeba wtedy klikać na ten link mały pod spodem :)

No bo odkąd są napisy, to czekam na czas (najbliższy weekend) i pewnie polecę już do końca z serialem, bo to nielicho wciągająca rzecz jest, choć tradycyjnie nie doceniona na tyle, żeby powstało więcej, choć może to i lepiej... :)
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

jak sa napisy to moge go ponownie "przygarnac" pod swoje skrzydla i do wakacji postaram sie go wystawic (na razie mam kilka innych projektow)
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Point Pleasant, Invazja... - czemu nie mówiłeś od razu??
W takim razie nie pozostaje nic innego niż oglądnąc...

Zarówno IMDB jak EPG pokazują, że serial tan ma tylko jeden sezon:

http://www.imdb.com/title/tt0111880/episodes
http://epguides.com/AmericanGothic/

Do czego więc są te napisy oznaczone jako "2x01, 2x01....2x12"???
http://napisy.info/SzukajTytulow.php?t=american+gothic
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Zdaje się, że mówiłem, w pierwszym poście o "Point Pleasant", założycielskim, a więc od razu, a chwilę później rozbudowałem to o "Inwazję" ;)

Nie wiem, do czego są te napisy, ale "American Gothic" według wszelkich źródeł posiada jeden sezon.
Awatar użytkownika
Igloo666
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: Igloo666 »

1 sezon na bank ;)

śmietnikowi.info nie ma co ufać.
tetrus
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tetrus »

sa chyba napisy pl do 18 epka tylko "ukryte" pod inna nazwa/numeracja
odcinek s1e18 Requiem to wedlug napisy.info - American Gothic - 2x12 - Requiem.txt

jeszcze ich nie sprawdzalem bo dopiero obejrzalem 3 odcinki
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

ASD jezeli chcesz to moge odstapic ten serial (brak czasu)
jak potrzebujesz wszystkie odcinki to daj znac to podesle ci na plytkach
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

tetrus pisze:sa chyba napisy pl do 18 epka tylko "ukryte" pod inna nazwa/numeracja
odcinek s1e18 Requiem to wedlug napisy.info - American Gothic - 2x12 - Requiem.txt

jeszcze ich nie sprawdzalem bo dopiero obejrzalem 3 odcinki
Dokładnie :) Nie wpadłem na to, żeby sprawdzić, co to za napisy. Wystarczy przesunąć czas o 24 sekundy do przodu i działają jak złoto. Ogromne podziękowania @tetrus :)

Są więc wszystkie napisy!
:)
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Są napisy dobrej jakości, serial również. Obejrzałem 5 odcinków narazie i muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba. Gary Cole grał w tym serialu świetnie, widziałem go w wielu innych rolach, ale żadna nie była tak dobra.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Jestem dopiero po trzech odcinkach i już śmiało mogę stwierdzic, że serial ten jest co najmnej godny wyróżnienia.
Niesamowicie absorbująca historia opowiedziana w bardzo intrygujacy sposób!

Małomiasteczkowa społecznośc, która wydaje się być zadowolona z tego, że jest w szachu diabła - z drugiej strony nie mają wyjścia, gdyż każda niesubordynacja jest karana i to srodze... Czy to naprawdę jest możliwe? Żeby pewna grupa ludzi (np. wieś) "przymykała oko" i skrywała swoje tajemnice kosztem krzywd jednostek? Czy naprawdę nie mają wyjscia? Otóż mają - stawiają jednak na pierwszym miejscu wygodę i egoizm...

Od razu przypomniał mi się serial Place Of Execution gdzie poruszana była ta kwestia...

Wracając do serialu - dawno już żaden serial mnie tak nie zafrapował jak ten - wprawdzie znalazłem kilka błędów w scenariuszu ale nie są one aż tak istotne i nie wpływają na jakośc odbioru.
np.:
Spoiler:
O ile zarówno w Point Pleasant jak i w Miasteczku salem "diabeł" działał indywidualnie starając się zgarniac poszczególne dusze, tak, że każdy skrywał swój sekret o tyle w tym serialu jest trochę inaczej - wygląda na to, że wszyscy wiedzą kim jest szeryf i go kryją... - Trochę to naiwne bo miasteczko jest "turystyczne" (wypowiedz szeryfa) więc na pewno sporo osób jest przyjezdnych - w takiej sytuacji trudno byłoby utrzymac tajemnicę przez tyle lat...

ok,ok,ok - nie czepiam się - oglądam dalej - serial naprawdę dobry!! - wstawię w tym tygodniu.

Added after 9 hours 30 minutes:

Udało mi szybciej niż myślałem dopiąć całośc dlatego zapraszam:

American Gothic Season1 (XviD asd) EnglishV+NapisyPL Obrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ