Lubec znów wokal kobiecy poleca - to ja sobie męski wrzucę, bo chodzi za mną od paru dni i głowę zawraca. :) http://www.youtube.com/watch?v=UAHO-trROm8
Ostatnio znalazłem całkiem niezły soundtrack. Ogólnie wszystkie kawałki to kawał dobrej roboty, ale poniższy jakoś specjalnie sobie upodobałem.
Jak ktoś lubi sobie czasem posłuchać instrumentalnej muzyki to polecam.
Ostatnio znalazłem całkiem niezły soundtrack. Ogólnie wszystkie kawałki to kawał dobrej roboty, ale poniższy jakoś specjalnie sobie upodobałem. Jak ktoś lubi sobie czasem posłuchać instrumentalnej muzyki to polecam. :)
Hey brother
Make way for patience
Or there is a chance
To breath through frustration
Pick it up
Fill it up
Not splashing a single drop
There is a lot of peace,
Tranquility
On the calm surface of the heart
Hey sister
Have you been the drama?
It becomes more severe
Every time you fall from grace
A strain of history
Heavy on the shoulders
And the world,
It moves forever on
And after the mourning
Morning has gone
It is time again
To journey towards home
The perpetual flame is ever waiting
For the one who sees
All that is done
At last no reason, a sensation,
To slay anymore
The silent hounds are all asleep
And the world it moves forever on
Here
On the calm surface of the heart
Niezłe :) A o tym śpiewają, jakby ktoś nie załapał ;)
[code]Hey brother Make way for patience Or there is a chance To breath through frustration Pick it up Fill it up Not splashing a single drop There is a lot of peace, Tranquility On the calm surface of the heart
Hey sister Have you been the drama? It becomes more severe Every time you fall from grace A strain of history Heavy on the shoulders And the world, It moves forever on
And after the mourning Morning has gone It is time again To journey towards home The perpetual flame is ever waiting For the one who sees All that is done
At last no reason, a sensation, To slay anymore The silent hounds are all asleep And the world it moves forever on Here On the calm surface of the heart [/code]
A co tu jest do rozumienia? Uważasz, że w powszechnej opinii ten utwór ma szanse być uznanym za piękny? Raczej nie, bo z samego założenia ciężkie gitary oraz charczący wokal to coś, co kojarzy się z brutalnością, chaosem i siermiężnym prymitywizmem, czyli absolutnie odbiega od klasycznej formuły piękna. Ale dość już o tym.
Ten utwór leci u mnie w kółko. Warto go posłuchać nawet, jeśli nie jest się fanem muzyki progresywnej. Niezwykła kompozycja, bo w momencie, w którym zaczyna nam się zdawać, że rozumiemy i ogarniamy zamysł chłopaków, oni nam odlatują w takie rejony, że człowiek zostaje z rozdziawioną gębą. Pierwszy orgazm przeżywam tak pod koniec czwartej minuty, gdy poziom wzniosłości i melancholijnego piękna przekracza wszelkie wykresy. Drugi czai się około 8 minuty, gdy chłopakom znudziło się smęcenie i rzucają nas w jakiś psychodeliczno-cyrkowy rollercoaster, kojarzący mi się z Carnivale.
A co tu jest do rozumienia? Uważasz, że w powszechnej opinii ten utwór ma szanse być uznanym za piękny? Raczej nie, bo z samego założenia ciężkie gitary oraz charczący wokal to coś, co kojarzy się z brutalnością, chaosem i siermiężnym prymitywizmem, czyli absolutnie odbiega od klasycznej formuły piękna. Ale dość już o tym.
Ten utwór leci u mnie w kółko. Warto go posłuchać nawet, jeśli nie jest się fanem muzyki progresywnej. Niezwykła kompozycja, bo w momencie, w którym zaczyna nam się zdawać, że rozumiemy i ogarniamy zamysł chłopaków, oni nam odlatują w takie rejony, że człowiek zostaje z rozdziawioną gębą. Pierwszy orgazm przeżywam tak pod koniec czwartej minuty, gdy poziom wzniosłości i melancholijnego piękna przekracza wszelkie wykresy. Drugi czai się około 8 minuty, gdy chłopakom znudziło się smęcenie i rzucają nas w jakiś psychodeliczno-cyrkowy rollercoaster, kojarzący mi się z Carnivale. :)
Ano, bo piękna nie chcę zamykać w jakieś kanony, ograniczać zdaniem innych, którzy większość posiadają.
Piękno jest wolne i z łatwością potrafi się wymknąć ograniczeniom, zasadom i opisom szczegółowym.
Piękno jest czymś innym dla każdego z nas i w nosie ma opinie ogółu.
Samotna, o długiej łodydze róża, posiadająca kwiat idealny i barwę niespotykaną może być piękną, bo taki kanon.
A ja zachwycam się powojem, masą kwiatów chwastu pospolitego, uczepionego ogrodzenia zaniedbanej posesji.
Opisałeś utwór nasileniem orgazmów. Tylko 2? Mam szczęście, bo jako kobieta jestem zdolna do ich zwielokrotnienia.
Podaję czasy: 1,15; 4,45; 5,50; 6,24 - dżezujący fortepian; 7,29; 8 minuta - to orkiestra na ulicy Nowego Orleanu,; 9,38 wznoszenie i późniejsze opadanie w okolicy 11,37 i na końcu wybrzmiewające echo.
No, i to jest moje piękno. Na kanonach się nie znam.
Ano, bo piękna nie chcę zamykać w jakieś kanony, ograniczać zdaniem innych, którzy większość posiadają. Piękno jest wolne i z łatwością potrafi się wymknąć ograniczeniom, zasadom i opisom szczegółowym. Piękno jest czymś innym dla każdego z nas i w nosie ma opinie ogółu. Samotna, o długiej łodydze róża, posiadająca kwiat idealny i barwę niespotykaną może być piękną, bo taki kanon. A ja zachwycam się powojem, masą kwiatów chwastu pospolitego, uczepionego ogrodzenia zaniedbanej posesji. Opisałeś utwór nasileniem orgazmów. Tylko 2? Mam szczęście, bo jako kobieta jestem zdolna do ich zwielokrotnienia. Podaję czasy: 1,15; 4,45; 5,50; 6,24 - dżezujący fortepian; 7,29; 8 minuta - to orkiestra na ulicy Nowego Orleanu,; 9,38 wznoszenie i późniejsze opadanie w okolicy 11,37 i na końcu wybrzmiewające echo. No, i to jest moje piękno. :) Na kanonach się nie znam.
Odkryłam niedawno, a właściwie pokazał mi to palcem znajomy.
Chłopak za życia sukcesu nie odniósł, nie wiem dlaczego.
Słucham i coraz bardziej mi się to podoba.
Odkryłam niedawno, a właściwie pokazał mi to palcem znajomy. :) Chłopak za życia sukcesu nie odniósł, nie wiem dlaczego. Słucham i coraz bardziej mi się to podoba. :) http://www.youtube.com/watch?v=Y2jxjv0HkwM http://www.youtube.com/watch?v=9IUqN9ozmhw http://www.youtube.com/watch?v=oE6PfDsYVjA
Ja wiem, że będzie absurdalnie, bo to nijak moja muzyka, głos, ale ten teledysk został wybrany właśnie najlepszym przez MTV - dla tych, co mieli okazję lub pecha urodzić się później - tak, ta stacja kiedyś nadawała głównie teledyski
Powtórzę: muzyka nie ta (choć jak na pop, to muszę docenić całkiem rozbudowany aranż), wokalista jeszcze bardziej (choć daj nam Swarożycu takich wokalistów popowych w Polsce (ktoś zna? bo wokalistki to tak, ale mężczyzn? - z taką skalą, wyczuciem muzycznym?)), ale teledysk naprawdę jest dobry, pomysłowy, zwłaszcza pierwsza część, a i znowu byłbym nieuczciwy, gdybym nie docenił tańca w części drugiej. To nijak się ma do wybitnych teledysków kiedyś, genialnych obecnie, ale pamiętajmy, że mówimy tutaj o stacji, która publikuje obecnie głównie reality show o niczym, no i o muzyce pop - więc niech się miejscowe metale, undergrundy nie wyzłośliwiają
Ja wiem, że będzie absurdalnie, bo to nijak moja muzyka, głos, ale ten teledysk został wybrany właśnie najlepszym przez MTV - dla tych, co mieli okazję lub pecha urodzić się później - tak, ta stacja kiedyś nadawała głównie teledyski :)
http://www.youtube.com/watch?v=uuZE_IRwLNI
Powtórzę: muzyka nie ta (choć jak na pop, to muszę docenić całkiem rozbudowany aranż), wokalista jeszcze bardziej (choć daj nam Swarożycu ;) takich wokalistów popowych w Polsce (ktoś zna? bo wokalistki to tak, ale mężczyzn? - z taką skalą, wyczuciem muzycznym?)), ale teledysk naprawdę jest dobry, pomysłowy, zwłaszcza pierwsza część, a i znowu byłbym nieuczciwy, gdybym nie docenił tańca w części drugiej. To nijak się ma do wybitnych teledysków kiedyś, genialnych obecnie, ale pamiętajmy, że mówimy tutaj o stacji, która publikuje obecnie głównie reality show o niczym, no i o muzyce pop - więc niech się miejscowe metale, undergrundy nie wyzłośliwiają ;)
Ja właśnie zakupiłem sobie w promocji to:
http://www.youtube.com/watch?v=Zxnho1yTjRo
Czyli [b]"Brutal Legend" [/b] - http://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=6057 - w końcu zagości na moim dysku :)
A tam jest jakby kapkę inaczej niż w opisywanym teledysku:
Lubec ostatnio nie wrzuca żeńskich wokali, to ja postanowiłam Go wyręczyć. Jest głośno, jest ostro i bardzo krwawo. :) http://www.youtube.com/watch?v=5ZF5m-vmDzM
Ci państwo już byli, ale dobrego nigdy dość. Tym razem w solowym projekcie Jay'a, Béatrice gościnnie w teledysku, więc dla dla odmiany bez damskich wokali.
Ci państwo już byli, ale dobrego nigdy dość. Tym razem w solowym projekcie Jay'a, Béatrice gościnnie w teledysku, więc dla dla odmiany bez damskich wokali.