David S. Goyer (Constantine, Da Vinci's Demons, Man of Steel,
The Dark Knight, Batman v Superman: Dawn of Justice)
i Ian Goldberg (Once Upon a Time, FlashForward)
mają być producentami nowego serialu dla SyFy, zatytułowanego KRYPTON.
Bohaterem serialu ma być dziadek Supermena, a akcja dziać się będzie
"na jakiś czas" przed eksplozją planety.
[mimg]https://baza.seriale-asd.eu/upload_files//KryptonLogo-12801-720x405(20141209217).jpg[/mimg] [newsimg=left]https://baza.seriale-asd.eu/upload_files//indeks(20141209210).jpg[/newsimg] David S. Goyer (Constantine, Da Vinci's Demons, Man of Steel, The Dark Knight, Batman v Superman: Dawn of Justice) i Ian Goldberg (Once Upon a Time, FlashForward) mają być producentami nowego serialu dla SyFy, zatytułowanego [b]KRYPTON. [/b] Bohaterem serialu ma być dziadek Supermena, a akcja dziać się będzie "na jakiś czas" przed eksplozją planety.
Dziadek kryptoński, ojciec Jor-Ela, dziadek Kal-Ela - czyli Supermana - wg ziemskiego nazewnictwa.
O dalsze koligacje pytaj Lubecka, bo on wie wszystko o superbohaterach.
Dziadek kryptoński, ojciec Jor-Ela, dziadek Kal-Ela - czyli Supermana - wg ziemskiego nazewnictwa. :D O dalsze koligacje pytaj Lubecka, bo on wie wszystko o superbohaterach. :-p
Nie znam historii Supermana na tyle, żeby powiedzieć czy pojawią się tam jakieś postaci z komiksów. Oprócz Jor-Ela jego żony, Zeda i Faory nie znam innych Kryptończyków. Serial podejrzewam oprócz miejsca akcji nie czerpie nic z materiałów źródłowych, ale może się mylę.
Jak już pisałem na innym forum jestem dość sceptycznie nastawiony do tego projektu. Siłą komiksowych seriali jest to że jednak oglądamy choć co w jakiś sposób poznaliśmy wcześniej. Takie Gotham na przykład przedstawia originy i losy postaci znim pojawił się Batman, ale jednak jest on obecny na ekranie. A Krypton to już czysta fantazja scenarzystów, więc można to potraktować jako kino sci-fi, a nie adaptację. Z ciekawości obejrzę i jeżeli będzie bronił się jakością to widzów na pewno znajdzie niekoniecznie tych co znają historię rodu El, bo tej tutaj znać nie trzeba... no chyba, że dziadek będzie się bawił z wnukiem albo odwiedzał Ziemię Golden Age komiku, ale to już sfera marzeń
Nie znam historii Supermana na tyle, żeby powiedzieć czy pojawią się tam jakieś postaci z komiksów. Oprócz Jor-Ela jego żony, Zeda i Faory nie znam innych Kryptończyków. Serial podejrzewam oprócz miejsca akcji nie czerpie nic z materiałów źródłowych, ale może się mylę.
Jak już pisałem na innym forum jestem dość sceptycznie nastawiony do tego projektu. Siłą komiksowych seriali jest to że jednak oglądamy choć co w jakiś sposób poznaliśmy wcześniej. Takie Gotham na przykład przedstawia originy i losy postaci znim pojawił się Batman, ale jednak jest on obecny na ekranie. A Krypton to już czysta fantazja scenarzystów, więc można to potraktować jako kino sci-fi, a nie adaptację. Z ciekawości obejrzę i jeżeli będzie bronił się jakością to widzów na pewno znajdzie niekoniecznie tych co znają historię rodu El, bo tej tutaj znać nie trzeba... no chyba, że dziadek będzie się bawił z wnukiem albo odwiedzał Ziemię Golden Age komiku, ale to już sfera marzeń :)
Od jakiegoś czasu było cicho o projekcie jednak teraz pojawia się informacja, ze SyFy jest jak najbardziej zainteresowane zamówieniem pilota.
Damian Kindler ("SleepyHollow", "Warehouse") będzie producentem wykonawczym i prowadzącym produkcję, a Colm McCarthy ma wyreżyserować pilota. Goyer i Kindler przerabiają oryginalny scenariusz pilota napisany przez Goyera i Ian Goldberga, który został oparty także na historii napisanej wspólnie przez tą dwójkę. Goyer jest także producentem wykonawczym serialu.
"Krypton" dzieje się dwa pokolenia przed zniszczeniem rodzimej planety Supermana. Akcja serialu skupia się na dziadku Kal-Ela, który walczy o odzyskanie utraconego honoru swojej okrytej hańbą rodziny i uratować jego ukochany świat od chaosu.
[mimg]https://baza.seriale-asd.eu/upload_files/man_of_steel__the_fate_of_krypton.jpg[/mimg] Od jakiegoś czasu było cicho o projekcie jednak teraz pojawia się informacja, ze SyFy jest jak najbardziej zainteresowane zamówieniem pilota. Damian Kindler ("Sleepy Hollow", "Warehouse") będzie producentem wykonawczym i prowadzącym produkcję, a Colm McCarthy ma wyreżyserować pilota. Goyer i Kindler przerabiają oryginalny scenariusz pilota napisany przez Goyera i Ian Goldberga, który został oparty także na historii napisanej wspólnie przez tą dwójkę. Goyer jest także producentem wykonawczym serialu.
"Krypton" dzieje się dwa pokolenia przed zniszczeniem rodzimej planety Supermana. Akcja serialu skupia się na dziadku Kal-Ela, który walczy o odzyskanie utraconego honoru swojej okrytej hańbą rodziny i uratować jego ukochany świat od chaosu.
Jakbym miał się czepiać to po efektach wygląda jakby serial powstał 10 lat temu
Po SyFy nie spodziewam się wiele, ale mam nadzieję, że chociaż historia będzie w miarę interesująca, bo sam zwiastun jakoś specjalnie nie zachęca.
Jakbym miał się czepiać to po efektach wygląda jakby serial powstał 10 lat temu :) Po SyFy nie spodziewam się wiele, ale mam nadzieję, że chociaż historia będzie w miarę interesująca, bo sam zwiastun jakoś specjalnie nie zachęca.
Kolejny trailer zatytułowany "Brainiac", daje nam pierwsze spojrzenie na jednego z najbardziej znanych przeciwników Supermana, który pojawi się w serialu.
Jestem zaskoczony, pozytywnie. Co prawda postać ta nie miała wiele ekranowych wcieleń, ale to jest z nich najlepsze.
Kolejny trailer zatytułowany "Brainiac", daje nam pierwsze spojrzenie na jednego z najbardziej znanych przeciwników Supermana, który pojawi się w serialu.
https://www.youtube.com/watch?v=uncDhJdUGvo
Jestem zaskoczony, pozytywnie. Co prawda postać ta nie miała wiele ekranowych wcieleń, ale to jest z nich najlepsze.