Początki zainteresowania serialami
-
Wskaż do odpowiedzi - witam
- youtube Warszawa
Początki seriali to właśnie klasyka telewizji lat '90. Poźniej nastąpiła przerwa do pierwszego sezonu "24", do tej pory jedyny serial, który obejrzałem w telewizji. Jeśli chodzi o kompa to właściwie zaczęło się od "4400" i równolegle "Heroes", później przyszedł PB - dwa sezony, moje pierwsze asd. Długo miałem opory przed Lost, ale w końcu ciekawość wygrała, i bardzo dobrze:)
Teraz seriale są dla mnie jak nałóg, głupio mi to mówić, ale w pewien sposób "gardzę" filmami. Uważam, że tylko serial może odpowiednio wykreować np. postać. Dożywotnie oscary dla stworzenia pełnego obrazu postaci np. Sawyer'a czy Mahone'a w 2h filmu.
Upłynęło mi już trochę życia z serialami, ale cały czas chcę coś oglądać, muszę przyznać, że zawsze coś znajdę;)
Podsumowując, moja serialowa "pierwsza trójka" na dziś: 1) Lost 2) How I Met Your Mother 3) Dexter
Teraz seriale są dla mnie jak nałóg, głupio mi to mówić, ale w pewien sposób "gardzę" filmami. Uważam, że tylko serial może odpowiednio wykreować np. postać. Dożywotnie oscary dla stworzenia pełnego obrazu postaci np. Sawyer'a czy Mahone'a w 2h filmu.
Upłynęło mi już trochę życia z serialami, ale cały czas chcę coś oglądać, muszę przyznać, że zawsze coś znajdę;)
Podsumowując, moja serialowa "pierwsza trójka" na dziś: 1) Lost 2) How I Met Your Mother 3) Dexter
-
Wskaż do odpowiedzi
Ja zaczalem od CSI LV na tvp2, pozna godzina emisji i ciagle powtorki zmotywowaly mnie do sciagania serialu z internetu. Pozniej chcialem sobie przypomniec twin peaks, szukajac torrenta znalazlem wersje asd, ze wazyla najmniej to sciagnalem, pozniej jakos zawitalem na forum svid i wkrecalem sie w nowe produkcje.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Re: Początki zainteresowania serialami
Stargate.

To były czasy, kiedy jako pierwszy na osiedlu miałem w miarę sensowne łącze i kolega poprosił mnie o pobranie.
A że płyty były wtedy drogie a pendrivów wtedy nie było, postanowiłem coś wymyślić by na jesnej płycie mieściło się coś więcej niż 1-2 odcinki (po 350mb każdy) stąd zainteresowanie kompresją i wymyślenie metody (XviD asd)
120x6 = 720mb
A jak już ściągnąłem pierwszy sezon to pomyślałem, że może zobaczę co to warte... no i tak wpadłem po uszy

To były czasy, kiedy jako pierwszy na osiedlu miałem w miarę sensowne łącze i kolega poprosił mnie o pobranie.
A że płyty były wtedy drogie a pendrivów wtedy nie było, postanowiłem coś wymyślić by na jesnej płycie mieściło się coś więcej niż 1-2 odcinki (po 350mb każdy) stąd zainteresowanie kompresją i wymyślenie metody (XviD asd)
120x6 = 720mb

A jak już ściągnąłem pierwszy sezon to pomyślałem, że może zobaczę co to warte... no i tak wpadłem po uszy

-
Stingwood
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Six Feet Under
- Grupa: RebelSubTeam
Dawno temu oglądałem na TVP1 "Lost", później na TVN7 trochę "House'a", ale porządnie zacząłem przedwiośniem 2013 roku od nowego House of Cards czy The Following z Kevinem Baconem, a potem doszły Suits i byłem kupiony. Tamtej wiosny obejrzałem takie dzieła jak Sons of Anarchy, Breaking Bad, Justified czy Community. Teraz coraz bardziej selektywnie, lecz dojrzalej, odhaczam kolejne pozycje. Dziś mam obejrzanych prawie 140 seriali, z czego 95% albo skończyłem oglądać albo porzuciłem na dobre. 

Let Life Live.
IMCDb.org: Internet Movie Cars Database
-
asd
-
Expert
Toś Ty późno zaczął... Lost jest z 2004 roku a w tv to chyba z trzy lata później poleciał...
Byłem więc pierwszy bo choć Stargate zacząłem w 1997 roku oglądać to jednak pierwsza strona, jaką zrobiłem o serialach powstała już rok wcześniej (nie oglądałem wtedy jeszcze seriali)...
Byłem więc pierwszy bo choć Stargate zacząłem w 1997 roku oglądać to jednak pierwsza strona, jaką zrobiłem o serialach powstała już rok wcześniej (nie oglądałem wtedy jeszcze seriali)...

-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Pierwsze seriale... Czterech Pancernych i Pies i Hans Kloss w latach 70-tych. 

-
kapryk
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Przystanek Alaska
Początki to "Fraglesy".
, "Czterej pancerni i pies" i "Stawka większa niż życie".
Potem to już takie oglądanie z podziałem na etapy:
1. "Przystanek Alaska", "Archiwum X", "Mr. Bean", "'Allo 'Allo!", "Robin z Sherwood "
2. "Przyjaciele", "Świat według Bundych", "Ally McBeal"
3. "Dawson's Creek", "Gilmore Girls", "Everwood" i cała masa innych młodzieżowych seriali.
4. "The Office US", "Misfits", "Braquo", "Apparitions" i od tej pory oglądam systematycznie, bez przerwy.
Okres zachwytu nad "Lost", "Prison Break", "Desperate Housewives", "Dexter", "Dr House" mnie ominął, pierwszy i ostatni mam zamiar kiedyś nadrobić, tylko kiedy.

Potem to już takie oglądanie z podziałem na etapy:
1. "Przystanek Alaska", "Archiwum X", "Mr. Bean", "'Allo 'Allo!", "Robin z Sherwood "
2. "Przyjaciele", "Świat według Bundych", "Ally McBeal"
3. "Dawson's Creek", "Gilmore Girls", "Everwood" i cała masa innych młodzieżowych seriali.
4. "The Office US", "Misfits", "Braquo", "Apparitions" i od tej pory oglądam systematycznie, bez przerwy.
Okres zachwytu nad "Lost", "Prison Break", "Desperate Housewives", "Dexter", "Dr House" mnie ominął, pierwszy i ostatni mam zamiar kiedyś nadrobić, tylko kiedy.

-
Stingwood
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Six Feet Under
- Grupa: RebelSubTeam
@asd, gdy oglądałem Zagubionych w TV miałem z 10 lat. Coś koło 2007 zatem, niekoniecznie był to pierwszy sezon- może powtórki, ale jakoś wtedy. 

Let Life Live.
-
asd
-
Expert
Jak ja miałem 10-ć lat to "Ośmiornica" w tv leciała...
Wcześniej to Niewolnica Isaura, Ptaki Ciernistych Krzewów i W Kamiennym Kręgu było...
Ale pierwszą produkcją seryjną jaką oglądałem to chyba Piątek z Pankracym był

Przed Pankracym to tylko jakiś pan o rodakach w tv ciągle gadał...
hahaha
Wcześniej to Niewolnica Isaura, Ptaki Ciernistych Krzewów i W Kamiennym Kręgu było...
Ale pierwszą produkcją seryjną jaką oglądałem to chyba Piątek z Pankracym był

Przed Pankracym to tylko jakiś pan o rodakach w tv ciągle gadał...

hahaha