W fajną grę ostatnio grałem...
-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Kontakt:
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
Brawo! Zobaczyć model jazdy na screenach - bezcenna umiejętność, zamieść ją w CV ;-)
Ostatnią NFS jaką grałem była NFS:U2, która mi się nie podobała. Ale możliwość gry online to jest coś, chyba nie ma wielu takich wyścigówek, jeśli w ogóle? Idę sobie pogooglowac o grze
Ostatnią NFS jaką grałem była NFS:U2, która mi się nie podobała. Ale możliwość gry online to jest coś, chyba nie ma wielu takich wyścigówek, jeśli w ogóle? Idę sobie pogooglowac o grze

Znaczy wracasz dalej do gry ;-), bo już późno a przed snem trzeba te 5 godzinek pograć? ;-)RazorX63 pisze:Jest tylko beta, i... nie chce mi się pisać bo wieczór i czas spać
-
Szycha
Wskaż do odpowiedzi - znam się
Każdy kolejny NFS wygląda lepiej od poprzednika, więc nie wiem skąd ten argument, tekstury otoczenia, jeśli o to chodzi zbyt piękne być nie muszą, bo i tak zapierdzielając 300km/h nie będziesz na nie zwracał uwagi, ściany to przymusowe ograniczenie tego typu ścigałek (gdzie tu sens jak każdy jeździłby sobie jak chciał), a realistycznego modelu jazdy proponuje poszukać w jakimś symulatorze w zestawie z naprawdę porządną kierownicą.Yugi_2142 pisze:Wygląda jak każdy kolejny NFS, czyli prymitywne tekstury + niewidzialne ściany + ekstremalnie nierealistyczny model jazdy
W końcu NFS od zawsze miał być serią dającą pure fun, a nie symulatorem z krwii i kości, od tego są inne tytuły

AreQ_BAH, polecam jeszcze pograć w Most Wanted, który jest jednym z najlepszych NFS jakie wyszły

-
Wskaż do odpowiedzi
Nieee, spać się chciało, z resztą dzisiaj do szkoły jeszcze trzeba było iść więc... ; )Znaczy wracasz dalej do gry ;-), bo już późno a przed snem trzeba te 5 godzinek pograć? ;-)
Ino, jest fun. Do tego jakby dodać, to te wyścigi są całkiem fun. Jakiś magnes przyciągający wozy jest, do tego Nitro na przycisk, skille, różne bajery tego typu. (Youtube, prawdopodobnie tam coś znajdziecie. Słowami to wygląda dość głupio, ale Gameplay jest całkiem całkiem.)W końcu NFS od zawsze miał być serią dającą pure fun, a nie symulatorem z krwii i kości, od tego są inne tytuły

I kilka fotek.

Ostatnio zmieniony 09 kwietnia 2010, 14:11 przez RazorX63, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Screenów było aż cztery i to w dużej rozzdzielczościAreQ_BAH pisze:Brawo! Zobaczyć model jazdy na screenach - bezcenna umiejętność, zamieść ją w CV ;-)

Części NFS jest już tyle że nawet dla osoby trochę się w grach orientującej zaczyna być trudno odróżnić jedną od drugiej. Z punktu widzenia obserwatora różnice między nimi są kosmetyczne, trudno więc aby pojawienie się nowej odsłony wywoływało nie wiadomo jaki entuzjazm u kogokolwiek poza najbardziej zagorzałymi fanami. IMO seria zaczęła się psuć gdy pojawił się w niej zaawansowany tuning optyczny z kolorowymi neonami i całą resztą. Dlatego też dla mnie najlepszym NFS pozostaje Porsche.
Ignorance is a virtue.
-
Wskaż do odpowiedzi
Mam pytanie dotyczącej tej gry:

Czy gra Forza 3 jest trudna?
Póki co jeśli chodzi o gry wyścigowe to grałem raczej w zręcznościowe (NFS czy Pure) ale zainteresowała mnie Forza 3, czytałem o niej, że raczej to symulator wyścigów niż gra zręcznościowa. Czy są może jakieś ułatwienia w tej grze dla początkujących?

Czy gra Forza 3 jest trudna?
Póki co jeśli chodzi o gry wyścigowe to grałem raczej w zręcznościowe (NFS czy Pure) ale zainteresowała mnie Forza 3, czytałem o niej, że raczej to symulator wyścigów niż gra zręcznościowa. Czy są może jakieś ułatwienia w tej grze dla początkujących?
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi

Mają, ale nie mam konsoli podłączonej do neta, chyba, że jakoś inaczej można zdobyć demo i w nie zagrać?(pytam również poważnie)
No właśnie tak mnie zaczeło męczyć pytanie kolegi wyżej.
Czy istnieje możliwość ściągnięcia demka gry na xbox 360 na kompie i wypalanie go na płytce?(lecz biorąc pod uwagę, ze konsola jest nieprzerabiana)
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Grał ktoś w coś ostatnio? Ja mam zamiar Gears of War wypróbować niedługo, specjalnie sobie do tego pad kupiłem 
A tutaj filmik z drugiej części jednej z najstraszniejszych gier komputerowych, Bio Shock:
O tej gra przypomniałem sobie po tym jak jakiś czas temu pojawił się filmik z najnowszej części BioShock Infinite. Dla odmiany w tym wydaniu akcja przenosi się z podmorskich głębin w przestworza. Sam pomysł natomiast pozostaje niezmieniony, wcielamy się postać "zwiedzającą" zaginione miasto - utopię, w którym, jak to często z utopiami bywa, coś poszło nie całkiem tak jak było planowane...

A tutaj filmik z drugiej części jednej z najstraszniejszych gier komputerowych, Bio Shock:
O tej gra przypomniałem sobie po tym jak jakiś czas temu pojawił się filmik z najnowszej części BioShock Infinite. Dla odmiany w tym wydaniu akcja przenosi się z podmorskich głębin w przestworza. Sam pomysł natomiast pozostaje niezmieniony, wcielamy się postać "zwiedzającą" zaginione miasto - utopię, w którym, jak to często z utopiami bywa, coś poszło nie całkiem tak jak było planowane...
Ignorance is a virtue.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
kontrast
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
Ostatnio po kupnie mp4 zainstalowałem rockboxa i odpaliłem dooma, tak ten doom na mp4
później znowu laptopa sobie zpsułem windowsem, z nudów, bo nie miałem kodeków , żeby sobie seriale pooglądać itd. przeszukałem kolekcję oryginalnych płytek i znalazłem dooma collector's edition - według mnie gra miażdży dooma 3 i inne dzisiejsze fps-y oczywiście nie wszystkie. Znalazłem tam też Another World 15th Anniversary Edition - genialna gra, ten klimat, fabuła, innowacyjność, nawet grafika! Tylko, że po sprawdzeniu w internecie okazało się, że jest tylko chyba 14 leveli, więc zaraz koniec 
Może ktoś grał?? Jak ktoś chce mogę pomóc zdobyć i odpalić..
Do tego znalazłem świętną grę Puzzle Quest - połączenie rpg z kulkami
Mała, działa bez problemu choć nowa, a jaka wciągająca..

Może ktoś grał?? Jak ktoś chce mogę pomóc zdobyć i odpalić..
Do tego znalazłem świętną grę Puzzle Quest - połączenie rpg z kulkami

-
Yugi_2142
- Kontakt:
Zgodnie z zapowiedzią, próbowałem ostatnio trochę grać w Gears of War. Tytuł całkiem porządny choć też jakoś bardzo mnie nie wciągnął. Ot żeby sobie trochę postrzelać w wolnej chwili i zapomnieć. Natomiast przesiadka z tradycyjnego PCtowego zestawu klawiatura + mysz na pad + nic, to był dla mnie DRAMAT. Jak tym szybko i precyzyjnie celować nie wiem do dziś. Dwa domyślne ustawienia przycisków "made by microsoft" dodatkowo utrudniają zadanie. Pożytek z tego wszystkiego taki że chyba ostatecznie dam sobie spokój z grami komputerowymi 

Ignorance is a virtue.
-
Wskaż do odpowiedzi
jak ktos lubi chodzic strzalka po labiryncie pelnym niebezpieczestw to polecam: mordor depths of dejenol mnie ta gra wciagla na maxa - wiecej o gierce znajdziecie tu: forum i wskazowki dla poczatkujacych: torrent do pelnej wersji gry do znalezienia w google wazy ponad 2 mega
(tak, mega nie giga) ale jak kogos gra wciagnie to przepadl
Kod: Zaznacz cały
http://omletofon.blogspot.com/2009/02/mordor-11-depths-of-dejenol.html
Kod: Zaznacz cały
http://mordor.uni.cc/forum/index.php?s=d8df65146243d3da6e75b6103af0ecc7&showforum=4

-
Wskaż do odpowiedzi
Bodaj najlepszy trailer gry, jaki w życiu widziałem. Rewelacyjny pomysł!
http://esensja.pl/gry/wiesci/tekst.html?id=11385
Spore oczekiwania, no i w końcu to zombie, a tych nigdy za dużo
http://esensja.pl/gry/wiesci/tekst.html?id=11385
Spore oczekiwania, no i w końcu to zombie, a tych nigdy za dużo

-
kain_b
gra ciekawie sie zapowiada od paru lat, w koncu techland robi. silnik graficzny z naszych ziem i to nie ma byc zwykly slasher zombii tylko prawdziwa gra o przetrwaniu w swiecie zarazonym przez wirus. moze dzieki tej grze kolejna nasza firma deweloperska sie wybije.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
hasło/pass:bolczeslaw
-
Wskaż do odpowiedzi
fakt że gra zapowiada się ciekawie, a podobno premiera Dead Island ma być jeszcze w tym roku. A Techland moim zdaniem już jest na świecie znany i ceniony. Zrobili przeciez zachwalane przez zachodni prasę Chrome, Call of Juarez czy ostatnio Nail'd. Ale ten projekt o ile nic w nim nie zapsują może być ich największym dziełem.
A z tego co ostatnio troche pogrywałem mogę polecić
Ja ostatnio zakupiłem na promocji Steamowej Batman Arkham Asylum - gierka wśród platformowo-komiksowo-zagadkowych-bijatyk miażdży. To w moim odczuciu coś jak połączenie Maxa Playne'a-Prince of Persia- Jamesa Bonda i Manhunta. Fajny klimat, w miarę otwarty świat, tzn fabuła jest liniowa, ale nic nie skoczy na przeszkodzie zeby przed popchnięciem wątku dalej sobie wyspę Arkham pozwiedzac.
A prócz tego pogrywam troche w Team Fortress 2, czyli grę sieciową równie nieśmiertelną w mojej opinii prawie tak samo jak Counter Strike. Grafika przez animowalność chyba nadal się nie zestarzała i szybko nie zestarzeje. A zabawa przednia. 9 klas postaci do wyboru, każda różniąca się uzbrojeniem i stylem gry. Polecam, szczególnie gdy jest na promocji. Ja Orange Boxa zawierającego Half Life 2 + 3 dodatki, Portal i Team Fortress 2 kupilem na promocji za 20 złotych
A z tego co ostatnio troche pogrywałem mogę polecić
Ja ostatnio zakupiłem na promocji Steamowej Batman Arkham Asylum - gierka wśród platformowo-komiksowo-zagadkowych-bijatyk miażdży. To w moim odczuciu coś jak połączenie Maxa Playne'a-Prince of Persia- Jamesa Bonda i Manhunta. Fajny klimat, w miarę otwarty świat, tzn fabuła jest liniowa, ale nic nie skoczy na przeszkodzie zeby przed popchnięciem wątku dalej sobie wyspę Arkham pozwiedzac.
A prócz tego pogrywam troche w Team Fortress 2, czyli grę sieciową równie nieśmiertelną w mojej opinii prawie tak samo jak Counter Strike. Grafika przez animowalność chyba nadal się nie zestarzała i szybko nie zestarzeje. A zabawa przednia. 9 klas postaci do wyboru, każda różniąca się uzbrojeniem i stylem gry. Polecam, szczególnie gdy jest na promocji. Ja Orange Boxa zawierającego Half Life 2 + 3 dodatki, Portal i Team Fortress 2 kupilem na promocji za 20 złotych
-
kain_b
-
Wskaż do odpowiedzi
Dla fanów serialu i może nie tylko. niedawno gra Battlestar Galactica Online weszła w otwartą strefę beta testów, czyli każdy może założyć konto, wczuć się w człowieka lub Cylona i poexplorować przestrzeń kosmiczą w celu exterminacji przeciwników. Pograłem w to wczoraj 2h, gierka (jak kazde MMO) wciąga, Rozgrywka nawet fajna choć brakuje mi troche explorowania planet. Poruszać się na 2 nogach mozemy (chyba bo po 2h grania trudno stwierdzic jeszcze) tylko po przyjacielskich statkach i bazach na planetach ewetualnie. Reszta to latanie stateczkiem, zbieranie surowców, rozwalanie przeciwników.
Całość jest grą przeglądarkową w pełnym otoczeniu 3D. W odróżnieniu od podobnej przeglądarkowej Battlefield Heroes, przy BGO nie musimy pobierac zadnej zawartości na nasz dysk. Zwyczajnie, zakładamy konto i wchodzimy do świata. Fajnie że jako że gra powstaje na licencji to grając cylonem zobaczymy dosć dobrze odwzorowane postacie Caprici, Six, czy Leobena, a grając ludźmi pojawia się choćby Adama.
Na plus trzeba zaliczyć fakt że twórcy chcąc pewnie trafić do jak największego grona odbiorców czy ogólnoświatowych fanów serialu zlokalizowali grę w kilku najpopularniejszych językach, wśród których o dziwo znalazł się też język POLSKI
. Tak, dokładnie, gra jest praktycznie całkowicie po polsku, jako ze to betatesty to co nieco jeszcze w polskiej wersji zostalo z angielska nie przetłumaczone.
Co do latania stateczkami oprócz żywych przeciwników przestrzeń przemierzają przyjacielskie statki ludzi oraz cylonów, które można niszczyć aby zdobyć dodatkowe doświadczenie. Oprócz małych zwrotnych stareczków, można też zaobserwować średniej klasy frachtowce czy też wielkie Baseshipy Cylonów oraz ludzkie statki klasy Battlestar. Nie wiem czy na dłuższą metę nie będzie to gra nużyć, ale na początku rozgrywki jeszcze na pewno nie zniechęca.
Jak większość powstających ostatnio gier MMO tak i BG Online jest grą Free to Play, opartą jedynie o system mikropłatności za dodatkową walutę w grze.
trailer z targów E3
i aktualny gameplay z otwartej bety
Jak ktoś chce się przekonać co im z tego wyszło wystarczy zajrzeć na stronę
http://eu2.battlestar-galactica.bigpoint.com/
Całość jest grą przeglądarkową w pełnym otoczeniu 3D. W odróżnieniu od podobnej przeglądarkowej Battlefield Heroes, przy BGO nie musimy pobierac zadnej zawartości na nasz dysk. Zwyczajnie, zakładamy konto i wchodzimy do świata. Fajnie że jako że gra powstaje na licencji to grając cylonem zobaczymy dosć dobrze odwzorowane postacie Caprici, Six, czy Leobena, a grając ludźmi pojawia się choćby Adama.
Na plus trzeba zaliczyć fakt że twórcy chcąc pewnie trafić do jak największego grona odbiorców czy ogólnoświatowych fanów serialu zlokalizowali grę w kilku najpopularniejszych językach, wśród których o dziwo znalazł się też język POLSKI

Co do latania stateczkami oprócz żywych przeciwników przestrzeń przemierzają przyjacielskie statki ludzi oraz cylonów, które można niszczyć aby zdobyć dodatkowe doświadczenie. Oprócz małych zwrotnych stareczków, można też zaobserwować średniej klasy frachtowce czy też wielkie Baseshipy Cylonów oraz ludzkie statki klasy Battlestar. Nie wiem czy na dłuższą metę nie będzie to gra nużyć, ale na początku rozgrywki jeszcze na pewno nie zniechęca.
Jak większość powstających ostatnio gier MMO tak i BG Online jest grą Free to Play, opartą jedynie o system mikropłatności za dodatkową walutę w grze.
trailer z targów E3
i aktualny gameplay z otwartej bety
Jak ktoś chce się przekonać co im z tego wyszło wystarczy zajrzeć na stronę
http://eu2.battlestar-galactica.bigpoint.com/