Believe

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa

Believe

Post autor: kain_b »

Obrazek

Na midseason, stacja NBC, szykuje dość ciekawą produkcję, BELIEVE. Twórcami serialu są Alfonso Cuaron i J.J. Abrams.
Historia opowiada o pewnym przestępcu, który ma opiekować się tajemniczą dziewczynką posiadającą nadludzkie zdolności.
Temat może i oklepany(książki Kinga i Koontza), ale patrząc na nazwiska i dokonania twórców szykuje się ciekawa premiera.
Promo serialu w linku poniżej
http://hatak.pl/artykuly/pierwszy-zwias ... -j-abramsa
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Re: Believe

Post autor: najphil »

Na pierwszy rzut oka wygląda jak takie mroczniejsze "Touch". Ja jednak wierzę w ten serial i to bynajmniej nie z powodu JJ Abramsa - który od pewnego czasu stał się synonimem niewypałów, tylko za sprawą reżysera. A jest nim pan Alfonso Cuarón - człowiek, który nakręcił jeden z najlepszych filmów SF ostatniej dekady, czyli "Children of Men". Mistrz i eksperymentator.

A tu scena kręcona jednym ujęciem, która już na zawsze pozostanie w mej pamięci.

ObrazekObrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

To raz, a dwa:

Ja stąd bardziej wnoszę, że to naprawdę znacząca postać filmowa, choć obecnie kręci coś z Clooneyem i Bullock, co też może okazać się bardzo ciekawe, to jednak początki wydają mi się najciekawsze :) A serial może być całkiem, całkiem, o ile nie popełnią błędu "Touch", który dopiero w drugim sezonie okazał się solidną, jednolitą historią, a nie męczącym proceduralem z pierwszego sezonu!
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Believe [NBC]

Post autor: joana »

Obrazek

[NBC]: [2014], wkrótce
Produkcja: USA,
Gatunek: Dramat,Fantasy, Dokładna data premiery: 2014-03-10
Reżyseria: Alfonso Cuarón ,Roxann Dawson , Scenariusz: Alfonso Cuarón ,Ned Vizzini
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Ona, dziewczynka posiadająca niezwykłe umiejętności - lewitacja, telekineza, możliwość kontrolowania zjawisk natury i przewidywania przyszłości.
On, zbiegły skazaniec, który ma za zadanie zapewnienie jej bezpieczeństwa i uniemożliwienie wykorzystania jej niecodziennych zdolności dla osiągnięcia zysku przez złych ludzi.

-- 18.01.2014 22:25 --

Wprowadziłam serial do bazy.
O tym serialu już wyżej rozmawialiśmy.
Nowe promo serialu http://www.spoilertv.com/2014/01/believ ... world.html
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Alfonso Cuarón - wcześniej pisałem, że kręci, a obecnie ma jedną z największych porcji nominacji (10) do tegorocznych Oscarów, choć film różnie był oceniany. Ale to na pewno nietuzinkowy twórca, więc czekam na ten serial bardzo niecierpliwie :)
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Ja też po cichu czekam na coś dobrego. :)
I off top - nie było siły, tytuł serialu skojarzył mi się z tym:

Ach, ta niegdysiejsza młodość :D
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Po pierwszy odcinku - dla mnie bomba, ale ja mam słabość do dość ckliwych opowieści ku pokrzepieniu serc. Historia interesująca, sceny akcji powiedzmy, że w porządku, ale największym atutem serialu są dobrze dobrani aktorzy. Dziewczynka jest urocza, ale to Pani Łowca zrobiła na mnie największe wrażenie. Śliczna, zgrabna i ciekawie zagrana.
Spoiler:
Ponoć jednak serial się nie spodobał, tak gdzieś przeczytałem w komentarzach i grozi mu skasowanie. Byłoby szkoda.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Drugi odcinek i jest jeszcze lepiej. Co prawda zniknęła Łowczyni - co naprawdę ciężko wybaczyć, za to pojawiła się policjantka z Banshee. Ciekawie jest też prowadzony wątek relacji więźnia z dziewczynką, twórcy nie śpieszą się z jakąś wielką miłością i przywiązaniem. Z chęcią będę oglądał dalej, szkoda tylko, że tłumaczenie nie jest najlepsze.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Zapaliłam się na ten serial dawno, a teraz nie ruszam, bo ponoć oglądalność niezbyt dobra.
Poczekam, aż sytuacja się ustabilizuje jakoś.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Po czwartym odcinku nadal jest dobrze. Podoba mi się klimat opowieści, podobają mi się bohaterowie, a historia ma tak duży potencjał, że może pójść w różnych interesujących kierunkach.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Serial dostal cancela.