Titans [DC Universe]

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Kolejny komiks w TV - Titans

Post autor: sindar »

obrazek

TNT jest bliskie zamówienia pilota serialu Titans, opartego o cykl komiksowy DC Comics.
To już naprawdę chyba jakaś komiksowa bańka serialowa.
Ciekawe, kiedy ta bańka pęknie ;)

Tytułu komiksu nie należy mylić z serialem Titans o outsiderach stacji WGN.
Było o nim niedawno w tym miejscu: https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=4 ... lit=titans
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Re: Kolejny komiks w TV - Titans

Post autor: Lubec »

Dla mnie jako miłośnika klimatów superhero to bardzo dobra wiadomość. Tylko TNT hamuje mój entuzjazm,bo serial może skończyć się na pierwszym sezonie. Obym się mylił.
No i jeszcze jeden zasadniczy problem budżet. Co prawda TNT robi Falling Skies (które skończyłem oglądać na drugim sezonie), które też jest produkcją z efektami, ale na produkcję o Tytanach, zwłaszcza jeżeli dołączyli by inni członkowie z supermocami,trzeba by przeznaczyć więcej środków, a tu zawsze są ograniczenia.
Trzymam jednak kciuki za sukces - choćby umiarkowany - tej produkcji.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Zdjęcia i castingi do produkcji mają rozpocząć się latem.
Jak powiedział Kevin Reilly mimo iż serial opowiada o młodych postaciach ma to być dojrzała produkcja. Z tego co czytałem, Reilly chce w ramówce więcej oryginalnych seriali i jest gotów dać duży budżet na nowe produkcje, więc moje wcześniejsze obawy mam nadzieję będą bezpodstawne.
Czekam na informacje castingowe, bo niezmiernie ciekawi mnie kto wcieli się w Nightwinga, Barbarę Gordon i Starfire (ciekawe jaki będzie miała strój :) ).
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Obrazek
Od pojawienia się pierwszych informacji na temat serialu minęło już sporo czasu, w międzyczasie dowiedzieliśmy się że to nie TNT będzie domem serialu, ale trafi on na nowo tworzoną platformę streamingową DC (gdzie pod koniec roku może pojawić się 3. sezon "Young Justice"). "Titans" skupia się na Dicku Graysonie a.k.a. Robinie (granym przez Brentona Thwaitesa), który wychodzi z cienia Batmana i tworzy drużynę bohaterów walczących z przestępczością.

W serialu mają pojawić się takie postaci jak Nightwing, który będzie stał na czele Tytanów, u jego boku pojawią się Starfire, Raven, Beast Boy, te postaci mają tworzyć trzon drużyny. Prócz tych postaci w serialu zobaczymy duet Hawk i Dove, a ostatnie doniesienia castingowe mogą sugerować pojawienie się Wonder Girl oraz Solstice.

Do tej pory w potwierdzonej obsadzie są: Brendon Thwaites (Robin/Nightwing), Anna Diop (Starfire), Teagan Croft (Raven), Ryan Potter (Beast Boy), Alan Ritchson (Hawk), Minka Kelly (Dove) oraz Lindsey Gort (detektyw Amy Rohrbach). W roli powracającej został obsadzony znany z serialu "Castle", Seamus Dever. Szczegóły jego roli są trzymane w tajemnicy, ale spekuluje się że może to być Brother Blood.

Greg Berlanti, Geoff Johns, a także Akiva Goldsman będą odpowiedzialni za serial, mają tez napisać scenariusz.
Dokładna data premiery nie jest znana, a ma mieć ona miejsce jeszcze w tym roku.

Poniżej pierwsze spojrzenie na obsadę w kostiumach.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

USA Titans [DC Universe]

obrazek#ObrazekObrazekObrazek
Robin, niektórym znany jako Dick Grayson protegowany Batmana, kompletuję drużynę młodych ludzi z niezwykłymi mocami by walczyć z przestępczością i zwalczać zło zarażające światu.

[DC Universe]
[2018]
Produkcja: USA,
Gatunek: Sci-fi,Przygodowy
Obsada:
Brenton Thwaites ... Dick "robin" Grayson
Teagan Croft ... Rachel "raven" Roth
Anna Diop ... "starfire" Koriand`r
Ryan Potter ... Gar "beast Boy" Logan
Alan Ritchson ... Hank "Hawk" Hall
Minka Kelly ... Dawn "Dove" Granger
Lindsey Gort ... Amy Rohrbach
Curran Walters ... Jason Todd
Bruno Bichir ... Chiefhttps://www.youtube.com/watch?v=EzvfRHXPEZI

Serial u nas ma być dostępny w Netflixie.
Awatar użytkownika
mr.hydro
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko

USA Re: Titans [DC Universe]

Post autor: mr.hydro »

ogladalem 1 odcinek i jest okej .. klimatem nawet lepsze od Gotham :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

USA Re: Titans [DC Universe]

Jestem przed 8. odcinkiem i mam tylko jedno zastrzeżenie, niestety odcinki często zbaczają od głównej historii, dlatego też nie czuć że połowa sezonu została przekroczona. Same poszczególne epizody prezentują różny poziom, jest co najmniej dobrze, a czasami nawet bardzo dobrze.
Sama główna fabuła rozwija się bardzo powoli, ale z drugiej strony twórcy poświęcają na prezentację i rozwijanie swoich postaci, co zaliczam na plus.
Od strony technicznej nie ma się do czego przyczepić. Kostiumy są całkiem dobre i dość wiernie odwzorowują te z kart komiksów, choreografia walk też cieszy oko, choć czasami widać pewne niedociągnięcia. Należy pochwalić też ścieżkę dźwiękowa, bo muzyka jest świetna.

Serial nie jest pozbawiony wad, zdarzają się scenariuszowe wpadki i mimo poważnego i dojrzałego tonu zdarzają się motywy rodem z teen drama, ale na szczęście nie jest tego zbyt dużo, jednak można było by podjeść do tych wątków z większym wyczuciem.

Na koniec muszę przyznać, że Anna Diop jako Kory spisuje się całkiem nieźle, w przeciwieństwie do kostiumu w jaki ją ubrali (przy najmniej w kilku pierwszych odcinkach), nie do końca potrafię przymknąć na to oko, no i ta fryzura... No ale cóż to już moje czepialstwo. Mam nadzieję, że w końcu zmieni fryzjera.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ