„The Durrells” - 6-odcinkowy serial obyczajowy osadzony w latach 30-tych ub. wieku, oparty na wspomnieniach Geralda Durrella. Serial opowiada historię Louisy Durrell, która zostaje bez środków do życia po śmierci męża, wraz z czwórką dzieci, które zaczynają schodzić na złą drogę. Postanawia radykalnie zmienić swoje życie, zabiera dzieci i ucieka na grecka wyspę Korfu, która choć nie ma nawet elektryczności, jest tania i stanowi nieokiełznany raj. Produkcja zacznie się we wrześniu. Premiera w przyszłym roku.
„Marcella” - 8-odcinkowy kryminał określany jako „skandynawskie noir na brytyjskich ulicach”. Tytułowa Marcella po rozwodzie z mężem i wysłaniu córki do szkoły z internatem wraca do pracy w wydziale zabójstw, gdzie zaczyna analizować falę morderstw niepokojąco podobnych do tych, które badała ponad 10 lad wcześniej, kiedy to sprawcy nie wykryto. Musi ona wyjaśnić czy nowe zbrodnie są dziełem naśladowcy, czy może morderca sprzed lat powrócił i znów zabija. Produkcja rusza jesienią, a premiera odbędzie się w 2016 r.
„The Durrells” - 6-odcinkowy serial obyczajowy osadzony w latach 30-tych ub. wieku, oparty na wspomnieniach Geralda Durrella. Serial opowiada historię Louisy Durrell, która zostaje bez środków do życia po śmierci męża, wraz z czwórką dzieci, które zaczynają schodzić na złą drogę. Postanawia radykalnie zmienić swoje życie, zabiera dzieci i ucieka na grecka wyspę Korfu, która choć nie ma nawet elektryczności, jest tania i stanowi nieokiełznany raj. Produkcja zacznie się we wrześniu. Premiera w przyszłym roku.
„Marcella” - 8-odcinkowy kryminał określany jako „skandynawskie noir na brytyjskich ulicach”. Tytułowa Marcella po rozwodzie z mężem i wysłaniu córki do szkoły z internatem wraca do pracy w wydziale zabójstw, gdzie zaczyna analizować falę morderstw niepokojąco podobnych do tych, które badała ponad 10 lad wcześniej, kiedy to sprawcy nie wykryto. Musi ona wyjaśnić czy nowe zbrodnie są dziełem naśladowcy, czy może morderca sprzed lat powrócił i znów zabija. Produkcja rusza jesienią, a premiera odbędzie się w 2016 r.
Marcella faktycznie zapowiada się ciekawie. Ale jak już mowa o zapowiedziach ITV, to nie wspomniano o chyba największym hicie, czyli "Tennison" prequelu "Prime Suspect" z Elene Mirren. Jestem tego bardzo ciekaw, bo pierwowzór to majstersztyk, a kto nie widział, niech się wstydzi i nadrabia zaległości
Akcja ma być umiejscowiona w latach 70. i mamy poznać 22-letnią Jane Tennison i początki jej kariery w policji. BTW ciekawe kogo obsadzą w roli głównej.
Jakaś moda w ITV na prequele, najpierw Endeavour teraz Tennison, ale dobrego nigdy za wiele.
Premiera w 2016 w 25 rocznicę premiery Prime Suspect.
Marcella faktycznie zapowiada się ciekawie. Ale jak już mowa o zapowiedziach ITV, to nie wspomniano o chyba największym hicie, czyli "Tennison" prequelu "Prime Suspect" z Elene Mirren. Jestem tego bardzo ciekaw, bo pierwowzór to majstersztyk, a kto nie widział, niech się wstydzi i nadrabia zaległości ;) Akcja ma być umiejscowiona w latach 70. i mamy poznać 22-letnią Jane Tennison i początki jej kariery w policji. BTW ciekawe kogo obsadzą w roli głównej. Jakaś moda w ITV na prequele, najpierw Endeavour teraz Tennison, ale dobrego nigdy za wiele. Premiera w 2016 w 25 rocznicę premiery Prime Suspect.
Obsadzono główne role w serialu Marcella. Tytułową rolą zagra Anna Friel. Poza tym wystąpią: Jamie Bamber (Battlestar Galactica), Laura Carmichael (Downton Abbey), Nicholas Pinnock (Fortitude), Ian Puleston-Davies (Being Human), Nina Sosanya (Last Tango in Halifax), Ray Panthaki (Convenience), Patrick Baladi (The Office) oraz Harry Lloyd (Game of Thrones). Twórcą serialu jest Hans Rosenfeld (Bron/Broen). Zdjęcia ruszają w tym miesiącu.
Obsadzono główne role w serialu Marcella. Tytułową rolą zagra Anna Friel. Poza tym wystąpią: Jamie Bamber (Battlestar Galactica), Laura Carmichael (Downton Abbey), Nicholas Pinnock (Fortitude), Ian Puleston-Davies (Being Human), Nina Sosanya (Last Tango in Halifax), Ray Panthaki (Convenience), Patrick Baladi (The Office) oraz Harry Lloyd (Game of Thrones). Twórcą serialu jest Hans Rosenfeld (Bron/Broen). Zdjęcia ruszają w tym miesiącu.
Prime Suspect 1973 (wcześniej znany jako Tennison), czyli prequel genialnego Prime Suspect z równie genialną Helen Mirren, zadebiutuje w ITV 2 marca.
Już się nie mogę doczekać. Oby było jak w przypadku Endeavoura, gdzie prequel okazał się lepszy od oryginały, oczywiście moim skromnym zdaniem.
Prime Suspect 1973 (wcześniej znany jako Tennison), czyli prequel genialnego Prime Suspect z równie genialną Helen Mirren, zadebiutuje w ITV 2 marca. Już się nie mogę doczekać. Oby było jak w przypadku Endeavoura, gdzie prequel okazał się lepszy od oryginały, oczywiście moim skromnym zdaniem.