Gotham [FOX]
-
sHChypp
Wskaż do odpowiedzi - maniak serialowy
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: SoA
Re: Gotham [FOX]
Kurczę, nie wyczaiłem nikogo nowego prócz Freeza (nawiasem mówiąc bardzo hipsterskie ma bryle...).
I will prevail
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Lubie Gotham ale zaczyna mnie trochę irytować. Moim zdaniem producenci niepotrzebnie tak szybko uśmiercają postaci, które mają spory potencjał. Najpierw wprowadzono Camerona Monaghana, który był naprawdę zabawny - byłem pewny, że będzie to przyszły Jocker, ale niestety po kilku odcinkach mu się umarło.
#

Potem pojawił się charyzmatyczny James Frain - niestety też tylko na chwilę - po kilku odcinkach zdecydowano się go zabić...
Teraz widzę, że wprowadzają mr Freeza - pewnie też po kilku odcinkach skończy gdzieś przy kaloryferze.
Nie lubię procedurali - Gotham jest takim serialem choć właśnie to te charakterystyczne postaci powodowały, że serial takim sie nie jawił. Jeśli teraz jednak popatrzeć na serial globalnie to znowu widać, że to procedural tyle, że nie z "odcinka na odcinek" ale z "kilku odcinków na kilka".

Potem pojawił się charyzmatyczny James Frain - niestety też tylko na chwilę - po kilku odcinkach zdecydowano się go zabić...
Teraz widzę, że wprowadzają mr Freeza - pewnie też po kilku odcinkach skończy gdzieś przy kaloryferze.
Nie lubię procedurali - Gotham jest takim serialem choć właśnie to te charakterystyczne postaci powodowały, że serial takim sie nie jawił. Jeśli teraz jednak popatrzeć na serial globalnie to znowu widać, że to procedural tyle, że nie z "odcinka na odcinek" ale z "kilku odcinków na kilka".

-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Powstanie 3 sezon Gotham.
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Mało zaskakująca informacja. Choć poziom w tym sezonie jest dość nierówny, to jednak widownia dopisuje.
Mnie zastanawia, kogo z wrogów Batmana twórcy przedstawią w trzecim sezonie. Nie to żebym na to jakoś specjalnie czekał, ale jestem ciekaw jak potraktują kolejną postać.
Mnie zastanawia, kogo z wrogów Batmana twórcy przedstawią w trzecim sezonie. Nie to żebym na to jakoś specjalnie czekał, ale jestem ciekaw jak potraktują kolejną postać.
-
asd
-
Expert
Ciekawe - czyżby aktor grający Gordona zrezygnował z gry w serialu? To pożegnanie mogło by na to wskazywać. Z drugiej strony w serialu tym wszystkiego można się spodziewać - co rusz wracają postaci, które dawno już poginęły... 

-
frych47
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
- Ulubiony Serial: Tjockare an Vatten
Wygląda mi na serial z gatunku zabili go i uciekł, dobrze, że już wcześniej go sobie odpuściłem.
-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Finał może bez mega fajerwerków ale podobał mi się. Wielu bohaterów rzeczywiście z gatunku zabili go i uciekł, mi to jednak nie przeszkadza, szczególnie biorąc pod uwagę komiksową konwencję serialu. Czekam na kolejny sezon.
Ignorance is a virtue.
-
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Ulubiony Serial: Band of Brothers
Gotham byloby zdecydowanie lepsze, gdyby mialo krotsze sezony, a tak impetu starcza mniej wiecej na polowe. Chyba czas sie pozegnac.
no sex, no rock'n'roll, just drugs.
-
asd
-
Expert
Jest dziwny ale lubię go oglądać - chyba dlatego, że jest i zabawny i ciekawy zarazem. To chyba pierwszy "komiks" serialowy jaki mi się podoba a superbohaterowie czy też zmutowani wrogowie posługują się "realnymi" zabawkami czy też posiadają moce, które nie przeczą prawom fizyki.
Gdyby zaczęli latać z wyciągniętą pięścią to już dawno bym go sobie odpuścił.
Gdyby zaczęli latać z wyciągniętą pięścią to już dawno bym go sobie odpuścił.

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Mi trochę przeszkadza interpretacja niektórych postaci, a zwłaszcza zmarnowany potencjał Mr. Freeza... choć w porównaniu do Arniego i tak jest o niebo lepszy 
Serial potrafi zaintrygować, ale jakoś nie mogę przestać na niego patrzeć przez pryzmat komiksów, czy choć by animacji co wpływa na ogólny odbiór.
A McKanzie z serialu nie odejdzie jak Gordon to główny bohater

Serial potrafi zaintrygować, ale jakoś nie mogę przestać na niego patrzeć przez pryzmat komiksów, czy choć by animacji co wpływa na ogólny odbiór.
A McKanzie z serialu nie odejdzie jak Gordon to główny bohater

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:

Do obsady trzeciego sezonu dołącza Maggie Geha, która wcieli się w starszą wersję Ivy Pepper znana bardziej jako Poison Ivy.
W nadchodzącym sezonie zobaczymy też Jamie Chung ("Once Upon a Time") wcieli się w Valerie Vale, nową dziennikarkę gazety z Gotham. Jest ona ciotką Vicky Vale, znanej z komiksów oraz filmu Tima Butrona z 1989 roku.
Trzeci sezon zadebiutuje 19 września.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
-
brexerb
Od samego początku nie byłem do gotham przekonany, jedyne co go ratowało to zblizony odrobinę do sin city cięzki klimat . I wciąz go to ratuje bo wciąż oglądam 

Si Vis Pacem Parabellum
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Już przestałem ten serial oglądać przez pryzmat komiksów, bo scenarzyści dość luźno odnoszą się do materiałów źródłowych i jakoś lepiej mi się ogląda 
Gordon jako wolny strzelec dużo zyskuje, choć gra aktorska i tak pozostawia wiele do życzenia to według mnie jest lepiej niż było.
Zawiązane wątki prezentuję się całkiem nieźle, choć jest dość nierówno.
Mam tylko nadzieję, że wątki obyczajowe nie zaczną dominować, bo powrót pani doktor sugeruje, że może się tak zdarzyć.
W ogólnym rozrachunku jest dobrze.

Gordon jako wolny strzelec dużo zyskuje, choć gra aktorska i tak pozostawia wiele do życzenia to według mnie jest lepiej niż było.
Zawiązane wątki prezentuję się całkiem nieźle, choć jest dość nierówno.
Mam tylko nadzieję, że wątki obyczajowe nie zaczną dominować, bo powrót pani doktor sugeruje, że może się tak zdarzyć.
W ogólnym rozrachunku jest dobrze.
-
asd
-
Expert
Nie, nie jest dobrze.
Serial ma dwie zasadnicze wady. Pierwsza to brak wątku głównego. Nie wiadomo dokąd zmierza i co będzie w kolejnym odcinku o sezonie już nie wspominając. Druga wada to ogromna rotacja wśród postaci. Jedni umierają drudzy odchodzą, trzeci zmieniają stanowiska by w końcu wszyscy wrócili, nawet ci zza grobów.
To wszystko sprawia, że serial staje się nudny. Zamiast rozwijać jakiś zasadniczy wątek mamy do czynienia z ciągłą walką o Gotham pomiędzy tymi samymi graczami.
Ostatnia scena w tym sezonie czyli nie zrobiła więc na mnie żadnego wrażenia bo wiecie co? Nawet jak zginie to i tak przecież wróci...
Liczyłem na to, że chociaż wątkiem tym będzie przemiana Bruca w Batmana ale idzie to baaardzo wolno - w tym tempie to minie jeszcze kilkanaście lat nim panicz odkryje do czego służy lateksowe wdzianko...
Znudziły mi się też powtarzane sekwencje jak np. ta:
Bruce Wayne dysponuje ogromnym majątkiem a mieszka w domu, który przypomina tramwaj - każdy do niego może wejść, wrzucić cegły przez okno itp. Hello? Alarmy? Ochrona? O ogrodzeniu już nie wspominając?? Coś tu nie gra prawda?
To wszystko sprawia, że odpuszczam oglądanie i najpewniej już nie będę oglądał kolejnych odcinków bo serial nie zmierza do żadnego celu - jest więc zwykłą stratą czasu. Będą kręcić takie odcinki o niczym, aż nawet najbardziej wytrwały widz będzie miał dość a wtedy serial dostanie cancela.
Serial ma dwie zasadnicze wady. Pierwsza to brak wątku głównego. Nie wiadomo dokąd zmierza i co będzie w kolejnym odcinku o sezonie już nie wspominając. Druga wada to ogromna rotacja wśród postaci. Jedni umierają drudzy odchodzą, trzeci zmieniają stanowiska by w końcu wszyscy wrócili, nawet ci zza grobów.
To wszystko sprawia, że serial staje się nudny. Zamiast rozwijać jakiś zasadniczy wątek mamy do czynienia z ciągłą walką o Gotham pomiędzy tymi samymi graczami.
Ostatnia scena w tym sezonie czyli
Spoiler:
Liczyłem na to, że chociaż wątkiem tym będzie przemiana Bruca w Batmana ale idzie to baaardzo wolno - w tym tempie to minie jeszcze kilkanaście lat nim panicz odkryje do czego służy lateksowe wdzianko...

Znudziły mi się też powtarzane sekwencje jak np. ta:
Bruce Wayne dysponuje ogromnym majątkiem a mieszka w domu, który przypomina tramwaj - każdy do niego może wejść, wrzucić cegły przez okno itp. Hello? Alarmy? Ochrona? O ogrodzeniu już nie wspominając?? Coś tu nie gra prawda?
To wszystko sprawia, że odpuszczam oglądanie i najpewniej już nie będę oglądał kolejnych odcinków bo serial nie zmierza do żadnego celu - jest więc zwykłą stratą czasu. Będą kręcić takie odcinki o niczym, aż nawet najbardziej wytrwały widz będzie miał dość a wtedy serial dostanie cancela.

-
Stingwood
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Six Feet Under
- Grupa: RebelSubTeam
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Myślałem czy się nie zabrać za ten serial ale po przeczytaniu postu ASD odpuszcze.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Najnowsze promo.
Uwaga na spoilery.
Premierę czwartego sezonu przesunięto (już jakiś czas temu) na 21 września.
Uwaga na spoilery.
Premierę czwartego sezonu przesunięto (już jakiś czas temu) na 21 września.
-
grejpfrutella
- Ulubiony Serial: Band of Brothers
No i prawidlowogrego1980 pisze:Myślałem czy się nie zabrać za ten serial ale po przeczytaniu postu ASD odpuszcze.

no sex, no rock'n'roll, just drugs.
Oceń ten serial