„Guerilla” to nowy 6-odcinkowy serial stacji Sky Atlanic i Showtime w którym główną rolę zagra Idris Elba („Luther”). Będzie to serial osadzony w Wielkiej Brytanii w latach 70-tych, wyjątkowo gorącym okresie w polityce. Ma to być historia radykalnej pary czarnych aktywistów, których osobiste relacje i uczucia zostają wystawione na próbę, gdy decydują się na uwolnienie więźnia politycznego i tworzą radykalną komórkę podziemną. Ich ostatecznym celem staje się Black Power Desk, ukryta jednostka kontrwywiadu przeznaczona do zwalczania wszelkich firm czarnego aktywizmu.
Producentem, scenarzystą i reżyserem serialu będzie zdobywca Złotego Globu – John Ridley („12 Years a Slave „). Zdjęcia rozpoczną się późnym latem w Londynie.
„Guerilla” to nowy 6-odcinkowy serial stacji Sky Atlanic i Showtime w którym główną rolę zagra Idris Elba („Luther”). Będzie to serial osadzony w Wielkiej Brytanii w latach 70-tych, wyjątkowo gorącym okresie w polityce. Ma to być historia radykalnej pary czarnych aktywistów, których osobiste relacje i uczucia zostają wystawione na próbę, gdy decydują się na uwolnienie więźnia politycznego i tworzą radykalną komórkę podziemną. Ich ostatecznym celem staje się Black Power Desk, ukryta jednostka kontrwywiadu przeznaczona do zwalczania wszelkich firm czarnego aktywizmu. Producentem, scenarzystą i reżyserem serialu będzie zdobywca Złotego Globu – John Ridley („12 Years a Slave „). Zdjęcia rozpoczną się późnym latem w Londynie.
Showtime już robi razem z Sky Atlantic serial "Penny Dreadful". Oby Guerilla była tak samo dobra, jak PD - na pewno udział Idrisa Elby w tym serialu zapowiada coś ponadprzeciętnego
Showtime już robi razem z Sky Atlantic serial "Penny Dreadful". Oby Guerilla była tak samo dobra, jak PD - na pewno udział Idrisa Elby w tym serialu zapowiada coś ponadprzeciętnego ;)
Zapowiada się ciekawie. No i Idris.
Choc mam ostatnio dość politycznych i takich że tak powiem "normalnych" seriali.
Wciągają mnie bardziej pozycje gdzie akcja dzieje się w zupełnie innym świecie czy wieku
Taka ucieczka od rzeczywistości.
Zapowiada się ciekawie. No i Idris. Choc mam ostatnio dość politycznych i takich że tak powiem "normalnych" seriali. Wciągają mnie bardziej pozycje gdzie akcja dzieje się w zupełnie innym świecie czy wieku Taka ucieczka od rzeczywistości. ;)