"Guerilla" z Idrisem Elbą

Tutaj możesz zamieścić krótkie informacje i ciekawostki, dotyczące seriali telewizyjnych.
Norvik
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Good Wife

"Guerilla" z Idrisem Elbą

Post autor: Norvik »

obrazek

„Guerilla” to nowy 6-odcinkowy serial stacji Sky Atlanic i Showtime w którym główną rolę zagra Idris Elba („Luther”). Będzie to serial osadzony w Wielkiej Brytanii w latach 70-tych, wyjątkowo gorącym okresie w polityce. Ma to być historia radykalnej pary czarnych aktywistów, których osobiste relacje i uczucia zostają wystawione na próbę, gdy decydują się na uwolnienie więźnia politycznego i tworzą radykalną komórkę podziemną. Ich ostatecznym celem staje się Black Power Desk, ukryta jednostka kontrwywiadu przeznaczona do zwalczania wszelkich firm czarnego aktywizmu.
Producentem, scenarzystą i reżyserem serialu będzie zdobywca Złotego Globu – John Ridley („12 Years a Slave „). Zdjęcia rozpoczną się późnym latem w Londynie.
Awatar użytkownika
Dijon
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Ulubiony Serial: Utopia
Kontakt:

Re: "Guerilla" z Idrisem Elbą

Post autor: Dijon »

Showtime już robi razem z Sky Atlantic serial "Penny Dreadful". Oby Guerilla była tak samo dobra, jak PD - na pewno udział Idrisa Elby w tym serialu zapowiada coś ponadprzeciętnego ;)
Obrazek
Norvik
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Ulubiony Serial: Good Wife

Post autor: Norvik »

Premiera serialu w USA na Showtime 16 kwietnia
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Zapowiada się ciekawie. No i Idris.
Choc mam ostatnio dość politycznych i takich że tak powiem "normalnych" seriali.
Wciągają mnie bardziej pozycje gdzie akcja dzieje się w zupełnie innym świecie czy wieku
Taka ucieczka od rzeczywistości. ;)

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ