ED (Nie ma sprawy!)

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Gość
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

USA ED (Nie ma sprawy!)

Post autor: Gość »

Serial nie jest juz emitowany ale moim i nie tylko moim być powinien. W Polsce wielkiej kariery nie miał szans zrobic, bo emitowano go nie dawno na tvn7 bardzo wczesnie rano. Przy czym w USA w okresie popytu był nawet numerem "1" wieczornej ramówki. Wiem ze na 100% jest dostepny w necie tylko ciezko go znalesc. Sam chciałem sciagac ale 9gb za sezon to sporo i pomyslałem ze moze uda sie w Xvid asd.

Cała Seria 83 odc podzielone na 4 Sezony.
Napisów Brak, ale gdyby serial sie pojawił. To udało by się przetłumaczyc ze słuchu. Naprawde warto!

Opis :arrow:

gatunek: Dramat, Komedia

Głównym bohaterem serialu jest tytułowy Ed Stevens (Tom Cavanagh) ututułowany prawnik z Nowego Jorku. Kiedy odkrywa, że własna żona zdradza go z listonoszem - postanawia wrócić do swojego rodzinnnego miasteczka Stuckyville. Tam kupuje lokalną kręgielnię i zakłada jednoosobową kancelarię prawniczą. Na nowo poznaje starych przyjaciół i postanawia zdobyć swoją szkolną miłość Carol...

Jedna z recenzji :arrow:

Akcja rozgrywa się w małej amerykańskiej miejscowośc (Stackeyville).Tytułowy bohater przeprowadza się do niej gdy pewnego dnia dowiaduje się, że stracił pracę i żona zdradza go z listonoszem(straszne).Wraca więc do miasta, w którym się wychował. Na nowo nawiązuje kontakny ze starymi przyjaciółmi. Kupuje kręgielnie i zakłada w niej kancelarię prawną.

Świetny serial, dający nam nie tylko chwilę oderwania się od ponurego świata, ale także pomagający nam wybierać dobre drogi w naszym życiu. Razem z Edem błądzimy i uczymy sie na błędach, podejmujemy decyzje i ponosimy ich konsekwencje.

Aktorzy znakomicie wywiązują się z powierzonej im roli, charaktery postaci, ich zachowania, a nawet tiki idealnie są przez nich odgrywane.

Nie można również zapomnieć o cudownych, nadających niesamowity charakter dialogach. Śmieszne (nawet doprowadzające do łez) gagi.

Ocena Filmweb.pl 8,39/10
Ocena IMDB 7.8/10

http://gfx.filmweb.pl/po/98/34/109834/6 ... 5190085000
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

dominogal pisze: Cała Seria 83 odc podzielone na 4 Sezony.
Napisów Brak, ale gdyby serial sie pojawił. To udało by się przetłumaczyc ze słuchu. Naprawde warto!
Nie wstawiamy seriali bez napisów, to po pierwsze. Po drugie nie rozumie komu udałoby się go przetłumaczyć. Czy oferujesz swoje usługi w przedmiotowej sprawie?
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

podałem tylko propozycje, przeciez inni tez zamieszczaja swoje kandydatury a nie ma do niech napisów. Przynajmniej do niektórych. Obecnie nie jestem w stanie przetłumaczyc serialu ale jestem pewien ze sa tacy którzy by się za to wzieli, bo warto.
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

dominogal niestety tylko propozycje z napisami maja szanse na pojawienie sie w asd... wyjatek jest tylko chyba jeden [rescue me] ale kazdy wie czemu;]
Rafalito
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Rafalito »

dukekubas pisze:dominogalwyjatek jest tylko chyba jeden [rescue me] ale kazdy wie czemu;]
Czemu?
Drohan
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Drohan »

tez jestem ciekawy czemu :lol:

a wracając do ED to jestem przeciw po 1 bo tak jak kolega wyżej wspomniał nie ma napisów a po 2 fabula dla mnie za nudna :twisted:
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Bo Rescue Me zaproponował ktoś, kto także to przetłumaczył, lub już miał kogoś do tłumaczenia. Nie pamiętam jak to było ;)
Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś proponował serial bez polskich napisów, ale żeby to miało jakiś sens to albo sam się weźmiesz po zaproponowaniu za tłumaczenie, albo znajdziesz chętnego tłumacza. W przeciwnym wypadku szkoda budzić złudne nadzieje u chętnych osób na dany serial...
Rafalito
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Rafalito »

Z RM było tak, że najpierw się dogadaliśmy w kwestii tłumaczenia a dopiero potem serial został zaproponowany. Dodatkowym atutem było to, że serial nam się spodobał i że miał szansę byc tylko w xvidasd.
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

i chwala Wam za to :flower:
Awatar użytkownika
kapryk
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Przystanek Alaska

Re: ED (Nie ma sprawy!)

Post autor: kapryk »

obrazek#ObrazekObrazekObrazek
Głównym bohaterem serialu jest tytułowy Ed Stevens (Tom Cavanagh) ututułowany prawnik z Nowego Jorku. Kiedy odkrywa, że własna żona zdradza go z listonoszem - postanawia wrócić do swojego rodzinnnego miasteczka Stuckyville. Tam kupuje lokalną kręgielnię i zakłada jednoosobową kancelarię prawniczą. Na nowo poznaje starych przyjaciół i postanawia zdobyć swoją szkolną miłość Carol...

Nie ma sprawy [NBC]
[2000-2004]
Produkcja: USA,
Gatunek: Dramat,Komediahttps://www.youtube.com/watch?v=T2-0T7AUm6A
Serial został jakiś czas temu odkurzony przez Up Tv, już zacierałem ręce z radości, czekając na dzień kiedy trafi do sieci. Niestety pojawił się mocno zdekompletowany, brakuje 29 z 83 odcinków, aż dziw bierze, że do dziś jest praktycznie niedostępny, próżno go szukać na Netflixie, Hulu, czy nawet DVD. :( Cholernie szkoda, bo to jedna z tych pozycji, które bym sobie bardzo chętnie odświeżył, nawet bez angielskich napisów.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

POLSKA Re: ED (Nie ma sprawy!)

Post autor: grego1980 »

Pamiętam go. Bardzo fajny serial. Też bym go z przyjemnością zobaczył pownie.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ