The Watch - Terry Pratchett od BBC

Tutaj możesz zamieścić krótkie informacje i ciekawostki, dotyczące seriali telewizyjnych.
Awatar użytkownika
kapryk
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Przystanek Alaska

The Watch - Terry Pratchett od BBC

Post autor: kapryk »

Obrazek

BBC planuje produkcję 6-odcinkowego serialu pod roboczym tytułem „The Watch” stanowiącego ekranizację kilku książek znanego brytyjskiego pisarza Terry’ego Pratchetta. Reżyserem serii ma być Simon Allen, a producentem wykonawczym Hilary Salmon.

Nieoficjalne informacje na temat produkcji planowanej przez BBC Studios dostarczył serwis Deadline na podstawie własnych źródeł. Zgodnie z nimi planowany serial złożony z 6 odcinków ma być oparty na wybranych powieściach zmarłego w 2015 r. znanego brytyjskiego pisarza fantasy Terry’ego Pratchetta pochodzących z cyklu „Świat dysku”. W sumie Pratchett wydal 41 książek osadzonych w tym stworzonym przez siebie uniwersum.

Fabuła serialu o roboczym tytule „The Watch” ma się skupić na mieście Ankh – Morpork i działającej w nim straży miejskiej, której wątek pojawia się w wielu powieściach Pratchetta. Partnerem BBC w produkcji serialu jest firma Narrativa prowadzona m.in. przez córkę Pratchetta Rhiannę, do której należą prawa do wszystkich książek pisarza.

Według nieoficjalnych zapowiedzi reżyserią „Tha Watch” zajmie się Simon Allen znany z takich tytułów jak „Kontra” i „Muszkieterowie”, a producentem wykonawczym zostanie Hilary Salmon, która ma na koncie m.in. seriale „Milczący świadek” i „Luther”. Obsada aktorska oraz termin premiery serialu nie są jeszcze znane.

źródło: wirtualnemedia.pl
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Re: The Watch - Terry Pratchett od BBC

Post autor: Lubec »

Coś mi się wydaję, że już coś kiedyś o tym pisałem.
Już się bałem, że projekt utknął w martwym punkcie.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ