Iron Fist [Netflix]

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Marvel’s Iron Fist ma showrunnera

Post autor: Lubec »

Obrazek

"Marvel’s Iron Fist" jest czwartym z kolei serialem na jaki została podpisana umowa między Marvel Television i platformą Netflix, na której pojawiły się już dobrze przyjęte przez krytyków "Marvel’s Daredevil" oraz "Marvel’s Jessica Jones", a na premierę w przyszłym roku czeka "Marvel’s Luke Cage". Bohaterowie wszystkich serii mają wspólnie wystąpić w serii "Marvel’s The Defenders".

Showrunnerem i producentem wykonawczym "Marvel’s Iron Fist" został Scott Buck, który najbardziej jest znany ze swojej pracy przy takich serialach jak “Six Feet Under”, “Rome” i “Dexter”. Przy tym ostatnim był showrunnerem czterech ostatnich sezonów.

Seria ma śledzić losy Daniela Randa, który uznany za zaginionego po latach wraca do Nowego Jorku, gdzie walczy z przestępczością i zepsuciem toczącym miasto. Daniel posiada niesamowite umiejętności walki i posługuje się tajemniczą i potężną techniką płonącej dłoni.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Re: Marvel’s Iron Fist ma showrunnera

Obrazek

Plotki o trudnościach serialu czy też o anulowaniu produkcji okazały się nieprawdą. Najpierw ogłoszono showrunnera "Iron Fista", a teraz ogłoszono kto wcieli się w tytułową rolę. Będzie to zanany z roli Lorasa Tyrella z serialu "Gra o Tron" Finn Jones.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Marvel i Netflix oficjalnie ogłosiły obsadzenie Finna Jonesa w roli Daniela Randa.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Obrazek

Do obsady serialu dołącza znana z "Gry o tron" Jessica Henwick, która wcieli się w Colleen Wing. Mistrzynie sztuk walki, właścicielkę własnego dojo i sojusznika Iron Fista w walce ze złem.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Z okazji Comic-Conu Netflix opublikował pierwszą zapowiedź serialu.

Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

USA Iron Fist [Netflix]

obrazek#ObrazekObrazekObrazek
Ekranizacja komiksu pod tym samym tytułem.
Dany Rand wraca po kilkunastu latach do Nowego Jorku, nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to, że przez ten czas był uważany za zmarłego i wszyscy myśleli, że zginął wraz z rodzicami w katastrofie lotniczej. Dany jednak przeżył i przez ten czas żył i trenował w klasztorze mnichów z K`un-Lun. Teraz jako Iron Fist - mityczny obrońca starożytnego miasta chce dowiedzieć się prawdy o śmierci swoich rodziców.

[Netflix]
[2017]
Produkcja: USA,
Gatunek: gatunek,Fantasy,Przygodowy
Obsada:
Finn Jones ... Danny Rand / Iron Fist
Jessica Henwick ... Colleen Wing
Jessica Stroup ... Joy Meachum
David Wenham ... Harold Meachum
Tom Pelphrey ... Ward Meachum
Rosario Dawson ... Claire Templehttps://www.youtube.com/watch?v=f9OKL5no-S0

Nie do końca rozumiem krytykę tego serialu. Owszem daleko mu do Daredevila i Jessici Jones, ale nie jest to zła produkcja. Oglądało się całkiem przyjemnie, choć odniosłem wrażenie, że jakby skrócić sezon o dwa odcinki to wyszło by mu to na dobre.
To co spodziewałem się będzie największą zaletą i atutem serialu niestety jet jego największą wadą... sceny walki. Niestety są rozczarowujące. Nie zrozumcie mnie źle są o niebo lepsze od wielu jakie widziałem w innych produkcjach, ale spodziewałem się czegoś lepszego. Miałem ku temu dobre powody, bo już w Daredevilu pokazano, że Netflix ma od tego odpowiednich ludzi, a po drugie Iron Fist skupia się właśnie na motywach sztuk walki i to powinno być w odpowiedni sposób ukazane... Ale pewnie miałem za duże oczekiwania.
Sama końcówka sezonu niesie ze sobą spory potencjał, więc chętnie obejrzałbym drugi sezon licząc, że będzie on pozbawiony wad pierwszego.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

USA Re: Iron Fist [Netflix]

Zamówiono drugi sezon. Nowym showrunnerem będzie Raven Metzner (Sleepy Hollow, Falling Skies).
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Premiera drugiego sezonu 7. września, a poniżej pierwszy trailer.

Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Trzeciego sezonu nie będzie, serial został skasowany.

Szkoda. Drugi sezon zdecydowane lepszy niż pierwszy. Mam jednak nadzieję, że sama postać jeszcze się pojawi w innych serialach.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ