witam,
pierwszy post w tym dziale i od razu problem.
zabrałem sie za kompresję w/w serialu i od razu zonk.
w opcjach audio po wybraniu mp3 brak było w prawej części okna do wyboru opcji kompresji
zgodnie z tutkiem zainstalowałem częśc audio pakietu nimo
i teraz juz problem na maksa:
vd wywala taki błąd:
i co teraz? wywalic ten pakiet nimo? do tej pory miałem tylko cccp i wszystko piknie grało-do momentu checi przerobienia w vd.
chciałbym uniknąc zabawy w instalowanie i odinstalowywanie kodeków bo to strasznie psuje system wiec prosze o jakies "na 101%" pewne porady.
witam, pierwszy post w tym dziale i od razu problem.
zabrałem sie za kompresję w/w serialu i od razu zonk. w opcjach audio po wybraniu mp3 brak było w prawej części okna do wyboru opcji kompresji zgodnie z tutkiem zainstalowałem częśc audio pakietu nimo i teraz juz problem na maksa: vd wywala taki błąd: [url=http://img223.imageshack.us/my.php?image=vdbladxl1.jpg][img]http://img223.imageshack.us/img223/1633/vdbladxl1.th.jpg[/img][/url] i co teraz? wywalic ten pakiet nimo? do tej pory miałem tylko cccp i wszystko piknie grało-do momentu checi przerobienia w vd.
chciałbym uniknąc zabawy w instalowanie i odinstalowywanie kodeków bo to strasznie psuje system wiec prosze o jakies "na 101%" pewne porady.
Będą działac wszystkie avi bez problemu - uważaj jak bedziesz doinstalowywac inne kodeki, jak bys chciał np oglądac rmvb czy mov'y - czytaj dokładnie co instalujesz (żadnych paczek itp).
Radzę też uważac na Windows Media Player - zainstalowanie tego zepsuje Ci Mpeg - Layer3
Jeśli masz oryginalnego XP uważaj też na automatyczna instalacje WMP10 - radzę odrzucic tą instalację.
[quote="xvidasd"] [color=olive][b]KODEKI:[/b][/color] A więc zaraz po instalacji świeżego Windowsa XP pobierz te pliki:
[color=darkred]UWAGA! - zainstalowanie tych kodeków na innych najprawdopodobniej nic nie pomoże - dlatego radzę zainstalowac je na "czystym" systemie![/color]
Będą działac wszystkie avi bez problemu - uważaj jak bedziesz doinstalowywac inne kodeki, jak bys chciał np oglądac rmvb czy mov'y - czytaj dokładnie co instalujesz (żadnych paczek itp).
Radzę też uważac na Windows Media Player - zainstalowanie tego zepsuje Ci Mpeg - Layer3 Jeśli masz oryginalnego XP uważaj też na automatyczna instalacje WMP10 - radzę odrzucic tą instalację. [/quote]
mareczek82 pisze:i co teraz? wywalic ten pakiet nimo? do tej pory miałem tylko cccp i wszystko piknie grało-do momentu checi przerobienia w vd.
Niestety odkąd ja zacząłem zabawę z kompresją musiałem porzucić swój stary sprawdzony "zestaw" kodeków
Możesz wypróbować to co podał ci @asd lub po kolejnej reinstalacji systemu (bo wtedy najlepiej widać efekt) wgrywać kodeki i sprawdzać co jest przydatne, a co nie
[quote="mareczek82"]i co teraz? wywalic ten pakiet nimo? do tej pory miałem tylko cccp i wszystko piknie grało-do momentu checi przerobienia w vd. [/quote]
Niestety odkąd ja zacząłem zabawę z kompresją musiałem porzucić swój stary sprawdzony "zestaw" kodeków :)
Możesz wypróbować to co podał ci @asd lub po kolejnej reinstalacji systemu (bo wtedy najlepiej widać efekt) wgrywać kodeki i sprawdzać co jest przydatne, a co nie :)
hej, już sobie poradziłem z tamtym problemem.
teraz man następny: nie wiem jak uzyskac logo w prawym górnym rogu (mam tylko poczatkowy
1
00:00:01,000 --> 00:00:10,000
..:: (Mareczek82) ::..
2
00:00:11,000 --> 00:00:21,000
..:: www.tvshows.yoyo.pl ::..
w dolnej środkowej.
sorki że tak wolno mi to idzie ale ostatnio nie miałem za bardzo czasu.
@asd czy mam jakoś ci podesłac to co mi teraz wyszło?
zrzut z gspot'a
hej, już sobie poradziłem z tamtym problemem. teraz man następny: nie wiem jak uzyskac logo w prawym górnym rogu (mam tylko poczatkowy 1 00:00:01,000 --> 00:00:10,000 ..:: (Mareczek82) ::..
2 00:00:11,000 --> 00:00:21,000 ..:: www.tvshows.yoyo.pl ::.. w dolnej środkowej.
sorki że tak wolno mi to idzie ale ostatnio nie miałem za bardzo czasu.
@asd czy mam jakoś ci podesłac to co mi teraz wyszło? zrzut z gspot'a [url=http://img223.imageshack.us/my.php?image=asdba4.jpg][img=http://img223.imageshack.us/img223/1446/asdba4.th.jpg][/url]