Baptiste
-
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Good Wife
Re: Baptiste
Będzie drugi sezon.
-
Macmax40
- Ulubiony Serial: Rodzina Soprano
Zapomniałem od razu po obejrzeniu ocenić tutaj na forum i sporo już od tych 2 miesięcy rzeczy mi uciekło, ale z całą pewnością nie jest to serial na miarę The Missing.
Ale też dorównać im poziomem (szczególnie sezonowi numer 1) to niełatwe zadanie.
Baptiste to serial bardzo solidny, z kilkoma świetnymi scenami, ale suma summarum jednak zbyt rozwleczony i przekombinowany.
Ale też dorównać im poziomem (szczególnie sezonowi numer 1) to niełatwe zadanie.
Baptiste to serial bardzo solidny, z kilkoma świetnymi scenami, ale suma summarum jednak zbyt rozwleczony i przekombinowany.
-
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
odcinki 1+2 znakomite, potem jak to mówią ......the shit hit the fan.....
-
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Hm... wyleciało mi z pamięci, że będzie kontynuacja. Coś bliżej wiadomo, co oznacza ten początek roku?
-
"early 2021" only 

-
Baptiste
Early 2021 przerodziło się w konkretną datę - serial wraca w BBC z drugim sezonem 18 lipca. Bardzo się cieszę.
-
sindar
-
Expert
Baptiste
I drugi sezon napek będzie też z sygnaturą seriale-asd.pl 

-
Macmax40
Baptiste
Z całą pewnością obejrzę, 1 sezon jak pisałem wyżej jakoś mnie nie zachwycił, ale mimo wszystko i tak trzymał poziom, który jest nieosiągalny dla wielu aktualnie kręconych pozycji.
Ogólnie ostatnio nie mogę trafić żadnego serialu, który by mnie wciągnął i pochłonął na maksa.
Ogólnie ostatnio nie mogę trafić żadnego serialu, który by mnie wciągnął i pochłonął na maksa.
-
primavera
Wskaż do odpowiedzi - znam się
Baptiste
Już jest Baptiste sezon 2 - pierwszy odcinek hmmm no no no .... mnie zaintrygował więc zamierzam obejrzeć kolejne
“Jesus, Mary and Joseph and the wee donkey, can we just move this thing along before it drives us all round the bloody bend?”
-
sindar
-
Expert
Baptiste
I po drugim sezonie, jednocześnie chyba już na dobre kończącym historię inspektora Baptiste'a, gdyż twórcy postanowili, że nie będą dłużej kontynuowali tej opowiesci, na co zresztą wskazuje również zakończenie tego sezonu.
Jaki był ten drugi sezon? Z mojej perspektywy niepokojący - można znaleźć wiele analogii do aktualnej sytuacji w Polsce, zwłaszcza w kontekście sytuacji z uchodźcami na granicy z Białorusią... No i te najświeższe informacje o zamierzonym "stanie wojennym", jak się to przejęzyczył jeden z ministrów...
Podobne myśli miałem przy Podręcznej, trudno się takie rzeczy ogląda, dlatego w pewnym momencie przestałem oglądać ten serial i już więcej do niego nie mogłem wrócić.
Zwrócić należy uwagę na powrót przeskoków czasowych, jak w przypadku The Missing.
Jak oceniam ten sezon Baptiste'a na tle całego continuum? Stawiam go na równi z pierwszym sezonem, ale jednak Baptiste'a jako całość oceniam o stopień niżej (7,5) od The Missing (8,5), gdzie moim ulubionym sezonem pozostaje S01.
Jaki był ten drugi sezon? Z mojej perspektywy niepokojący - można znaleźć wiele analogii do aktualnej sytuacji w Polsce, zwłaszcza w kontekście sytuacji z uchodźcami na granicy z Białorusią... No i te najświeższe informacje o zamierzonym "stanie wojennym", jak się to przejęzyczył jeden z ministrów...
Podobne myśli miałem przy Podręcznej, trudno się takie rzeczy ogląda, dlatego w pewnym momencie przestałem oglądać ten serial i już więcej do niego nie mogłem wrócić.
Zwrócić należy uwagę na powrót przeskoków czasowych, jak w przypadku The Missing.
Jak oceniam ten sezon Baptiste'a na tle całego continuum? Stawiam go na równi z pierwszym sezonem, ale jednak Baptiste'a jako całość oceniam o stopień niżej (7,5) od The Missing (8,5), gdzie moim ulubionym sezonem pozostaje S01.
-
Macmax40
Baptiste
Muszę jak najszybciej nadrobić i obejrzeć, bo ostatnio oglądam same słabizny, mocno przereklamowane i nieprawdziwe. A postać, którą kreuje Tcheky Karyo jest sama w sobie mistrzostwem.
Oceń ten serial